Last news in Fakti

6 Февруари, 2019 08:38 3 062 35

Разликата между бедни и богати в Европа се е увеличила със 70%

  • кристалина георгиева-
  • европа-
  • световна банка

Кристалина Георгиева изнесе данните на кръгла маса в Брюксел

Разликата между бедни и богати в Европа се е увеличила със 70% - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Пропастта между бедни и богати в ЕС е нараснала за 15 години с над 70 процента, заяви на кръгла маса в Брюксел главният изпълнителен директор на Световната банка Кристалина Георгиева.

Европа винаги се е стремяла да осигури на гражданите си равни възможности. Само че през последните 15 години разликата между най-бедните и най-богатите е нараснала с над 70 процента: 10 процента от най-бедните граждани на Европа са обеднели с още 7 процента, а 10-те процента най-заможни са станали с 66 процента по-богати, отбеляза тя.

По данни на неправителствената организация Оксфам, която се занимава с проблемите на бедността, разликата между бедни и богати расте бързо в целия свят.

Според Оксфам 42-те най-богати семейства в света разполагат с такива ресурси, каквито притежават общо 3,7-те милиарда най-бедни хора на планетата.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БКП ТВ

    29 6 Отговор
    За това моя съвет е, да се преселим в Белгия или Люксембург :)
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 веломото

    31 3 Отговор
    а тази сталинка към кои спада,обедняла ли е или се е налапала с някое друго милионче през изминалата година,за мъжа и няма да питам

    Коментиран от #15

  • 4 Ники

    9 7 Отговор
    неее то е само в България в Европа няма такива неща , нищо че само в Западна Европа не спират да ми искат я цигарка я нещо друго и се оплакват че не могат да влязат в барче ... без такива статии .. хората тукаимат едната злоба , че някой им е виновен и най вече политиците ...
  • 5 123

    33 0 Отговор
    Значи политиците и банкерите едно говорят, а друго се случва в действителност. май ще излезе, че те просто са слуги или част от олигархията. Задачата им е да баламосват хората, че се прави нещо за тяхно добро.
  • 6 Фен

    35 1 Отговор
    Гадната глобализация унищожи средният и малък бизнес в цяла Европа. Големите вериги трябва да бъдат забранени, или поне бойкотирани.

    Коментиран от #8

  • 7 Как така

    2 6 Отговор
    Лелеее много объркана система. Е за това трябва да се махне хартията и да се наложи дигитално плащане. Ако хакерите могат да са като Робин Худ да крадат от богатите и да дават на бедните да ни балансират това ще е перфектно. Трябва баланс между богати и бедни нещо което не виждам когато се използват пари на хартия.
  • 8 Pompev

    11 0 Отговор

    До коментар #6 от "Фен":

    по добре бойкотирани,бойко И без тва има милиарди,той ше ни храни
  • 9 Чамур

    20 0 Отговор
    Открихме луната
  • 10 Крадец

    7 1 Отговор
    Ще открадна угърлицата и ще я продам в битака.
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Jack Bauer

    18 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: ... 42-те най-богати семейства в света разполагат с такива ресурси, каквито притежават общо 3,7-те милиарда... - След това всички коментари са излишни. Схемата е ясна.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Гост2

    13 0 Отговор

    До коментар #3 от "веломото":

    Ти , беден чифут виждал ли си ?
  • 16 ЦК на БКП

    17 2 Отговор
    Сталинка каква капуталиска е станала а имаше само (6) по история на Комунизма
  • 17 ИВАН

    11 0 Отговор
    Уууу, тая извънземна, ми е крайно противна ... май всичките гербави предатели са такива - те и комунисти не са, ами апаратчици и натегачи - лапачи
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ВИНПРОМ ПЕЩЕРА

    1 3 Отговор
    ЩЕ СТАВАТЕ ВСЕ ПО БЕДНИ,А НИЕ ПО-БОГАТИ! ТОВА Е. НИКОЙ НЕ МОЖЕ ДА НИ СПРЕ. НИЕ СМЕ НАЙ -ГОЛЕМИТЕ. КУПУВАМЕ ВСЕКИ,ЗАЩОТО ВСЕКИ СЕ ПРОДАВА. ВСИЧКИ РАБОТЯТ ЗА НАС. НИЕ СМЕ ДЪРЖАВАТА. АКО НЯКОЙ ИМА НЕЩО ПРОТИВ НЕКА ГО КАЖЕ! ВСЕКИ КОЙТО ЗАСТАНЕ НА ПЪТЯ НИ ,ЩЕ БЪДЕ ПОМЕТЕН!

    Коментиран от #21

  • 20 Иво

    2 0 Отговор
    Това, за " разтварянето на ножицата" / както се изразяват политиците, разни анализатори и другите боклуци / - между бедните и богатите, го слушам вече повече от 25 години ! Не разбирам само защо се коментира това/ от по- горе споменатите/ - нито някакви реални стъпки се предприемат това да се промени по някакъв начин, нито води до промяна в мисленето на богатите! Ако е за сведение на бедните - то те си го знаят това, най- вече го ЧУВСТВАТ на гърба си! Или само да си приказваме - да се отчита дейност някаква?!
  • 21 Кокво

    3 0 Отговор

    До коментар #19 от "ВИНПРОМ ПЕЩЕРА":

    Мети мети!
  • 22 Басри Алиев

    1 0 Отговор
    Еврото е естественото продължение на Райхсмарката,чието основно предназначение беше да срива европейските икономики...сриването не е спирало от 1933 година насам,тая хазарка работи много усърдно за това сриване.
  • 23 НАЩЪРБЕНИ ЕЗИЦИ

    3 0 Отговор
    Не се радвам , че се е пръкнала тук в България за първи път на белия свят, защото такива индивиди
    на пръв поглед изглеждат като човеци , но не са.
    Не допринасят нищо и безтуй е-ния имидж на страната.
    Нищо , че беше първо А$врукомисар с ресор , дето при варненското наводнение не спомогна нищо на бедстващите.
    На тази лелка и върви завалийката.
    Снима се на фона с портрета на В.Левски със Сорос и дръпна напред.

    Коментиран от #27

  • 24 Чамур

    1 3 Отговор
    Иначе е красавица все още има хляб в нея!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 777

    1 2 Отговор
    И какво по естествено от това? Ако не са малкият процент много богати, бедните ще са много по-бедни, но затова пък ще са всички. Това ли искате? Да сте още по-бедни, ама и Вуте да не е богат? Тогава имам и други лоши новини. Разликата между гениите и тъпаците е още по-драстична и ха познайте кои са болшинство!
  • 27 Ако не знаеш да ти кажа

    1 2 Отговор

    До коментар #23 от "НАЩЪРБЕНИ ЕЗИЦИ":

    Публикувано във факти.бг: На тази лелка и върви завалийката...Няма случайни неща ... и ти ако беше занесъл една флашка на събирането на Билдербергите сега щеше да си шеф на СБ...всичко останало е лъжа и демагогия...

    Коментиран от #28

  • 28 777

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Ако не знаеш да ти кажа":

    Така е ша знаеш. Всички, които имат с по пет лева в джоба повече от теб е защото са занесли флашка на срещата на Билдербергите. :)
  • 29 Така де

    4 0 Отговор
    Пропастта между бедни и богати ще расте, защото това е математическа формула и всички компетентни политици го знаят!!! В сегашната система мнозинството от обществото е математически обречено да е бедно и нищо не може да го спаси!!! Парите са лимитирано количество и няма как хем да има заможно общество, хем да има милионери и милиардери!!! Парите ще са в народа или в статуквото - това е избора, според сегашната система!!! Затова се създават изкуствени конфликти - Русия, Китай, Венецуела, Ислямска държава и прочие!!! Затова политиците в парламентите само спорят по-глупави теми, за да отклоняват народното внимание, а след като излязат от парламента същите политици се прегръщат. Единственото спасение в сегашната система е големия бизнес да се одържави и да се контролира от държавата, който вариант е меко казано плашещ за олигарсите. Иначе трябва да се слагат от 50% до 70% данък върху доходите на големите бизнеси, които едва ли олигарсите ще плащат! Най-добрия вариант е създаване на нова политическа система, но няма кой да я прокара, понеже тия на върха са дебили, изроди и оядени и тях трудно можеш да ги убедиш в нещо ново, камо ли да ги накараш да свършат нещо в полза на обществото
  • 30 Свирещия анус

    0 0 Отговор
    Лелята абсолютно основателно бие тревога. Историята е богата на примери, когато ей такива дисбалансирани ситуацийки водят до революцийки и прочее всенародни брожения свързани с батисване на разни преяли с власт и парички недотам симпатични хорица.
    Лошото е, че актуалната ситуация е необратима. В средата на 20-те години се очаква сериозен "пръц" в световен мащаб и ново преразпределяне на капитали. Ние българите естествено пак ще го духаме, но ще е интересно при всички случаи.
  • 31 Кхъ

    0 3 Отговор
    Че какъв е смисълът от кинтите, ако ще ги делим по равно? Я ходи ти да изстрелваш ракети в Космоса, да измисляш нови лекарства, компютри и т.н., аз ще барам по цял ден меча, или ще работя на заплата на някоя поточна линия и после ще делкаме?

    Коментиран от #34

  • 32 Кхъ

    0 3 Отговор
    Ако не бяха малкият процент свръх богати, в момента още щяхме да сме в каменната ера и да бием с тояга по главата всеки, който има с един картоф повече от нас. Всички привилегии на цивилизацията от топлата вода в домовете през компютрите, автомобилите, смартфоните и т.н. ги дължим на онази омразна групичка от свръхбогати хора. Те могат без нас, но ние без тях...
  • 33 Валери

    2 0 Отговор
    Докато не прозрете истината, че хората не седелят на комунисти и капиталисти, а на добри и лоши, на крадливи и честни никога няма да сме добре. Всеки "демократ" като тая мърша утре ще е първи марксист ако трябва и първи "демократ" както е сега, а до вчера първи комунист. Докато не се научите да отсявате плявата от сеното никога няма да сте добре. Един малък съвет, ще разберете кой човек е читав, когато по времето на даден режим(без значение дали капиталистически или комунистически, режима си е режим) този човек говори за неправдите на силнтие на деня и се бори открито с тях, но не от удобно кресло в Лондон, Вашингтон или Москва, а в окопа, гората или затвора на същите дето упражняват тоя режим. Борбата пречиства човека и е най-сигурната ваксина срещу човешката измет. Точно затова хора, като Вапцаров, Ботев и много други идеалисти знаем, че са чисти и достойни хора защото са пречистени в битка и са застанали открито срещу тираните на деня! Разбира се от сегашните политици, никой не е водил битка с никой даже напротив повечето са там защото са най-послушните от стадото и са готови да станат Гинка и да унищожат добруването на народа за да могат да карат кола за 100 000 евро, да ядат кюфтета всеки ден и носят чанти, обувки и сукмани на дебелите си туловища равняващи се на годишните пенсии на няколко пенсионера. Нишката отдавна е загубена за тях, но докато бай Кольо кълне и громи комунисти в интернет, докато сегашните демократи му ядат бъдещето нишката се къса
  • 34 До 31

    2 1 Отговор

    До коментар #31 от "Кхъ":

    Точно тия дето измислят космически ракети, лекарства, компютри и прочие са в пъти по-бедни от една елитна проститутка, десетки пъти по-бедни от елитна певица или футболист!!! Слез на земята и се огледай!!! Парите са в тарикатите, които нищо не измислят и не създават!
  • 35 Алфа Ромео

    1 0 Отговор
    Сталинка е слуга на 42-те богати семейства, на моменти се праи пред бедните нещастни хора че е загрижена много за тях. Тя отдавна не е българка вече, както и политиците които управляват България, те са слуги на 42-те, тва е цената да живеят охолно, да се откажат от род и родина.
Новини по държави: