10 Февруари, 2019 10:12 3 584 63

Адмирал Фолър: Русия е ранена мечка, може да се намеси във Венецуела

  • крейг фолър-
  • венецуела

Венецуела, Куба и Никарагуа били обект на интервенция от страна на Русия

"САЩ не бива да изключват вероятността от руска военна намеса във Венецуела", заяви адмирал Крейг Фолър в интервю за "Гласът на Америка".

Наскоро той оглави обединеното командване на американските военноморски сили за региона на Централна и Южна Америка.

"Смятам, че от Русия може да се очаква всичко. Видяхме какво направиха в Сирия и трябва да сме готови, че това може да се повтори", коментира адмиралът.

Фолър подчерта, че сега САЩ са концентрирани върху намирането на политическо и дипломатическо решение на кризата във Венецуела.

"Заели сме се с това, което се случва в момента - да облекчим страданията на хората", поясни офицерът, като добави, че американските военни не се месят в политиката.

"Колкото до дългосрочния въпрос за предаването на властта, оставям го на политиците и дипломатите, ние ще сме готови да окажем подкрепа, когато ни помолят за това", ангажира се адм. Фолър.

По думите му и трите латиноамерикански държави с недемократични режими - Венецуела, Куба и Никарагуа - са обект на интервенция от страна на Русия.

"В националната ни отбранителна стратегия се отделя специално внимание на Русия и Китай... Макар че това са различни случаи. Китай е нарастваща икономическа сила, която има законно право на свои бизнес интереси по света... Същевременно те отказват да спазват правилата на играта", констатира адмиралът.

Той отъждестви Русия с ранена мечка, която воюва с демокрацията в Латинска Америка.

"Русия фактически е ранена, отслабваща мечка, която атакува", коментира Крейг Фолър.

Той добави, че Москва е създала в Никарагуа структура, обявена като център за борба с престъпността и тероризма, чиято работа поражда въпроси.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реално

    105 12 Отговор
    Публикувано във факти.бг:....... "Смятам, че от Русия може да се очаква всичко. Видяхме какво направиха в Сирия и трябва да сме готови, че това може да се повтори", коментира адмиралът.........какво направи в Сирия-нарита ви в мутрите--и ако трябва и във Венецуела ще повторят...

    Коментиран от #4, #8

  • 2 ФЕНИКС

    87 8 Отговор
    ,, Ранената мечка" ви измъкна и Украйна и Сирия!
  • 3 Франц Кафка

    13 62 Отговор
    Неудобно ми е да попитам , в коя част на тялото е ранена ?
    Все си мисля , че главата и е контузена 😂
  • 4 Аугусто Пиночет

    8 57 Отговор

    До коментар #1 от "Реално":

    Само да няма много груз 200 от Венецуела, че виж какъв сакатлък стана с ЧВК Вагнер....

    Коментиран от #36

  • 5 Сюргюн Али коч

    65 8 Отговор
    По един токмак от зад за Америка вън от България
  • 6 Контра адмирал Курягин

    62 8 Отговор
    Руската Армия е Велика
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Ердинч Али Бостан

    9 52 Отговор

    До коментар #1 от "Реално":

    Според мен в Сирия, руснаците бяха унизени от Израел, който им свали самолета и постоянно атакува съюзниците им, а руснаците не правят нищо. Турция също им свали самолет и пак нищо. Един американски безпилотник пък затри около 200 думи от ЧВК Вагнер.
    Вярно е, закрепиха Асад, който аз подкрепям, но са далеч от пълна победа в Сирия. Идлиб е гнездо на терористи, подкрепяни от Турция. Северна Сирия е в ръцете на кюрдите.

    Коментиран от #11, #28

  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Borislav Popov

    12 52 Отговор
    Генерала има на предвид факта, че Русия изтърва Македония и Черна гора, а и положението със Сърбия не е много розово, понеже сърбите разбират полека - лека, че доброто бъдеще, без ЕС няма да ги огрее.
  • 11 хамсал

    46 3 Отговор

    До коментар #8 от "Ердинч Али Бостан":

    Израел не е свалял руски самолет, турция свали и след няколко месеца руско ембарго Ердопич тичкаше към Кремъл с изхлузени потури! От 200 ЧВК аз видях 15 предоставени от руснаците имена, ти сигурно ще добавиш останалите! Изобщо, тюрлю гювеч по анадолски!

    Коментиран от #15, #34

  • 12 Шляхтиц

    45 3 Отговор
    Посраний адмирале, погледнете неизлечимо болните си глави, а за раните на МЕЧКАТА не берете грижа. Учудващо е как тази сбирщина от етноси е деградирала до такава степен.
  • 13 Синан

    39 2 Отговор
    Дано да се намеси и да повоюва на хамерска територия, за да видят говедата какво им е на нападнатите от тях народи по цял свят. Удри Путине, удри и не жали тези мошеници и убийци!
  • 14 Франц Кафка

    8 37 Отговор
    Имаше едно време един Ленин (крупский)...
    Че този убиец на царе и интелигенция , беше казал , но не се смейте !
    “ Умният
    РУSSКИЙ,
    ПОЧТИ ВИНАГИ Е ЕТНИЧЕСКИ ЕВРЕИН ..
    Не съществува международна идиотщина , която руснак не би направил !

    Коментиран от #47

  • 15 Франц Кафка

    8 29 Отговор

    До коментар #11 от "хамсал":

    Правилно , Израел все още не е свалял руски самолет , свалиха го асодовци с руски ракети , но не знам защо външно на РФ обвини израелците ..

    Коментиран от #61

  • 16 1944

    5 40 Отговор
    руската змия напоследък хапе особено силно. като преди умиране. май няма да има ссср 3.
  • 17 гост

    6 27 Отговор
    ластите обещават Русия да стане една от петте водещи световни икономики, но дори и техните цифри сочат, че изоставането продължава.

    Правителството на Русия иска към 2024 година страна да влезе в клуба на петте най-големи икономики в света, "като гарантира темпове на икономически растеж, които са над световните", се посочва в указ на президента на Русия Владимир Путин.

    Междувременно през последните 5 години икономиката на Русия не само не нараства, но се е свила с над 30% от 2,3 трилиона долара през 2013 година до 1,58 трилиона долара през 2018-а, сочат данни на Международния валутен фонд (МВФ).

    През това време световната икономика е нараснала с 33%, икономиката на САЩ е прибавила близо 40%, а брутният вътрешен продукт (БВП) на Китай е литнал нагоре почти тройно. Всичко това дава основания да се съмняваме в способностите на руските власти да гарантират ускорен икономически растеж.

    За да се изкачи на пето място към 2024 година, Русия би трябвало да изпревари Великобритания, увеличавайки БВП със 78% (а през това време британската икономика да има нулев растеж).

    Министерството на икономическото развитие на Русия прогнозира увеличение на БВП с 1,3% през 2019 година, с 2% през 2020-а и след това с около 3% годишно до 2024-а. Прогнозата на МВФ за растежа на руската икономика до 2024-а е още по-скромна - под 2% годишно.

    Очевидно с такива темпове Русия няма да може да изпревари не само Великобритания или да постигне "темпове на икономическия расте
  • 18 Баба Кафка

    24 2 Отговор
    Някой да е виждал един мой роднина , избягал е от психодиспансера ?!

    Коментиран от #22

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 гост

    7 27 Отговор
    Очевидно с такива темпове Русия няма да може да изпревари не само Великобритания или да постигне "темпове на икономическия растеж над световните", но дори няма да успее да спре изоставането си от световната икономика, която според прогнозата на МВФ ще нараства с по 3,6 - 3,7% годишно. За същия период световната икономика се е увеличила с една трета от 63,75 трлн. д. до 84,84 трлн. долара, а икономиката на САЩ е нараснала с близо 40% - от 14,71 трлн. долара до 20,51 трлн. долара. БВП на Китай е скочил тройно - от 4,6 трлн. д. до 13,46 трлн. долара.

    За отбелязване е фактът, че държави като Саудитска Арабия, Катар и Бахрейн, също като Русия силно зависими от петрол, за разлика от Руската федерация са увеличили икономиките си с близо 50-60%.
    Според директора на Банковия институт Василий Солодков "през следващите пет-седем години руската икономика не я чака нищо добро".

    "За да се промени нещо, трябва да се направят прости неща. Да се развива конкуренцията, а не да се задушава. Да се увеличи делът на частния сектор, а не да се свива. Да се гарантира нормален бизнес климат, който на първо място включва адекватна работа на съдилищата: когато съдилищата съдят според законите, а не според това кой на кого се обажда по телефона", казва събеседникът на Eurasianet.org.

    По думите на икономиста чуждестранните инвеститори няма да се насочат към руския пазар, докато Руската федерация на промени външната си политика.

    "Санкции са въведени във връзка с определени

    Коментиран от #37

  • 21 гост

    7 21 Отговор
    "Санкции са въведени във връзка с определени действия на Русия", отбелязва експертът.

    Според неговата прогноза стагнацията в Русия ще продължи, но ако цените на петрола тръгнат нагоре, е възможен икономически растеж. "Единственото, което ни остава, това е износът на енергийни източници. Тази икономика не е в състояние да създаде нищо друго", убеден е Солодков. Толкоз за руската "мощ" и за възможността да се меси където и да е , освен в мечтите на батя !!!
  • 22 Валери

    17 5 Отговор

    До коментар #18 от "Баба Кафка":

    Ами засякох едно опърпано момче с шалвари и брада с табелка Франц Кафка да тича пред един бус, да не е тоя? Май гонеше виртуални комунисти и махаше с ръчички из въздуха да ги отблъсква, понеже явно му идваха на талази на талази.
  • 23 гост

    7 15 Отговор
    За необходимостта от реформи и отмяна на санкциите говори и икономистът, професор в катедрата по приложна макроикономика към Националния изследователски университет на Висшето училище по икономика Игор Николаев.

    "Няма да можем да бъдем сред първите пет най-големи икономики на света и да гарантираме темпове на икономически растеж, които да превишават световните. Мерките, залегнали в правителствената програма, не са лоши (залога се основно на стимулирането на растежа на инвестициите в основен капитал), но това е недостатъчно, за да бъде постигнат икономически тласък. За това трябва да има и привлекателен бизнес климат за чуждестранните инвестиции, да има внос на съвременни технологии и ускоряване на развитие на износа. А ако отчетем такива обстоятелства като противопоставянето от въведените санкции, а също и факта, че като цяло темповете на световния икономически растеж се забавят и че макар цените на петрола да са се повишили, това не е достатъчно за руската икономика, можем да направим извода, че обявените цели към 2024 година няма да бъдат постигнати", отбелязва Николаев в коментар за Eurasianet.org.

    Според него, за да навлязат чуждестранните инвестиции в руската икономика, трябва да бъде решен проблемът със санкциите и контрасанкциите.
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 гост

    5 17 Отговор
    Според прогнозата на Дмитрий Травин руската икономика ще изпадне в стагнация.
    Според сътрудника на Московския център "Карнеги", Андрей Мовчан, който е икономист и финансист, за да се помогне на руската икономика, трябва да се спре да се пречи на бизнеса.

    "Трябва да престанем да си разваляме отношенията с целия свят. Да спрем да въвеждаме идиотски закони и да ги променяме на всеки шест месеца. Да се отстранят силоваците, които печелят на гърба на бизнеса, вместо да го защитават. И тъй нататък. Ако направим всичко това, то бизнесът сам прекрасно ще се справи със задачата да има икономически растеж", посочва Мовчан пред Eurasianet.org.

    В статия, публикувана на сайта на "Карнеги" (неин съавтор е социологът и експерт от "Левада център" Денис Волков), сега Русия "върви по пътя на самоизолацията, на затваряне на пазара, на заместване на вноса със собствено производството и замиране на търговския и научно-техническия прогрес".

    А това което трябва да се направи, е да се намаляват търговските бариери, да се интегрираме в световната икономики, да водим експортно насочена икономическа политика и тем подобни. Решаващ фактор, "който може да смекчи последиците от управлението на сегашния режим", би могла да стане готовността на властите да водят конструктивен диалог с независимия бизнес и да се направят неполитически реформи, важни за увеличаването на ефективността на икономиката, се посочва в статията.

    Коментиран от #26, #29

  • 26 Бай хой

    14 6 Отговор

    До коментар #25 от "гост":

    Посочва ли се в статията га Русия ще натрупа 20 трилиона долара дълг?

    Коментиран от #27, #31

  • 27 гост

    8 13 Отговор

    До коментар #26 от "Бай хой":

    В статията не , но аз ще ти посоча , че СССР си замина в небитието без никакъв "дълг" , поне по официални данни , а неофициалните всички ги знаем , хахахах !!!
  • 28 Хасан

    11 3 Отговор

    До коментар #8 от "Ердинч Али Бостан":

    Турците не подкрепят терористи а са там за да спрат хаоса и войната ...добре би било Русия да отвори военная база в Венецуела

    Коментиран от #38

  • 29 Хасан

    14 3 Отговор

    До коментар #25 от "гост":

    С една дума ..Русия да смъкне гащите ,да се одупи ..и защо да го прави ??защо Сащ вдига мита и стимулира свое приозводство???

    Коментиран от #32

  • 30 Нинова

    4 2 Отговор
    Това е нашият човек - искам го за президент!!Точка.
  • 31 гост

    7 14 Отговор

    До коментар #26 от "Бай хой":

    И също така да ти посоча , щото явно си в голяма мъгла относно тия нещица !!! Първо когато "дължиш" нещо на самия себе си , това дълг ли му викаш , хахахаххах !!!! Второ процентът на държавните ценни книжа (щото това за което говориш е точно това) към БВП в САЩ си е практически същия поне от 30 години , ако вдяваш за какво говоря с политикономията си , с несъществено увеличение , а това ни най-малко не пречи на САЩ да УВЕЛИЧИ икономиката си с над 40% , както виждаш по-горе , докато "бездълговата" ти любимка за същия период е ЗАГУБИЛА над 30% от икономиката си !!!! Е кой е по-добре викаш , хахахах !!!!

    Коментиран от #39, #41, #43

  • 32 гост

    6 4 Отговор

    До коментар #29 от "Хасан":

    А с две думи идиот , който си въобразява , че в 21 век която и държава в света може да се развива извън световната икономика и да се "самозадоволява" във всеки смисъл , хахаххах , е достоен само за съжаление и лечение !!!!

    Коментиран от #35

  • 33 комитата

    10 4 Отговор
    АМИ искате да прелапате петрола щот демокрацията за някои държави е свързана с това и най-лесния начин е да обвиниш че Русия ще с е намеси и да се търсят поводи
  • 34 Аугусто Пиночет

    4 13 Отговор

    До коментар #11 от "хамсал":

    Ето как се справя руско- съветската машина за репресии с тези, които дават информация за истинските загуби на ЧВК Вагнер....17MAR2018
    Двама руски наемници от частната военна компания "Вагнер" в Сирия не са се завърнали у дома си заедно с останалите бойци. Те са били задържани от службата за сигурност на ЧВК "Вагнер" по подозрение, че са дали информация за загубите при сражението с американски военни части в Сирия на 7 срещу 8 февруари, съобщава Znak.com.

    По информация на изданието става дума за 28-годишния Николай Хитев (позивна "Хит") и Игор Швецов (позивна "Швед").

    Никой от близките им няма информация за съдбата им.

    Според някои източници, Хитев вече не е жив.

    "Във "Вагнер" разследват кой е изнесъл информацията за самото сражение и за загубите. Службата за сигурност на ЧВК "Вагнер" е затровила в "контейнерите" (килии, направени от товарни контейнери) няколко бойци. Съобщиха ми, че така са затворени Шведа, Циклопа и Хита", съобщава разследващият журналист Максим Калашников, който твърди, че бойците биват пребивани и те са "напълно безпомощни".

    По време на сражението в сирийската провинция Дейр Зор загинаха близо 300 руски наемници от ЧВК "Вагнер".

    Коментиран от #62

  • 35 Аугусто Пиночет

    5 11 Отговор

    До коментар #32 от "гост":

    Справка- системата чуч- хе в Северна Корея- глад, заплати 10 докара- ако не работиш в армията или милицията си умрял от глад! Хванат ли те да слушаш чужди радиостанции, концлагера не ти мърда, ако избягаш- семейството ти го грози концлагер до трето поколение, тоест- и правнуците ти ще изгният там! Радиото ти трябва да е включено нонстоп всеки ден, за да ти набиват в канчето, колко е велик вожда и учителя на народа- ким чен ун! Ако домът ти се запали, ти първо трябва да изнесеш портрета на вожда, зер- после пак концлагер.... Идеалната държава за вас мурзилките- вие сте свикнали с оковите, букаите и да се кланяте на вожда!

    Коментиран от #40

  • 36 Borislav Popov

    11 2 Отговор

    До коментар #4 от "Аугусто Пиночет":

    И какъв е сакатлъка ? Я пак си прегледай информацията ! Има между 6 и 9 загинали по различна инфрмация ! ....................девет руски командоси от тайнствена частна специална група ОСМ са загинали в Сирия...................Петима от загиналите са от сирийската правителствена армия, а шестима- от отряд на руската частна военна компания "Вагнер". Всички те са били от 5-ти корпус на Сирийската правителствена армия, съставен от сирийски доброволци и руски военни съветници.
  • 37 Точи и Меси

    12 3 Отговор

    До коментар #20 от "гост":

    Какви са темповете на Великобритания ? какво точно произвежда - ягоди ? Я да видим след Брекзит на кое място ще е ? Че компаниите и банките разположени там взеха вече да се местят !!!

    Коментиран от #53

  • 38 Ердин Али Бостан

    4 1 Отговор

    До коментар #28 от "Хасан":

    Да, не са терористи, само дето обезглавяват деца и представители на други религии, както и мюсюлмани от други секти. Всичката тази сбирщина е събрана в Идлиб, заедно с домочадието им и е под закрилата на Турция, а междувременно различните феакции се избиват едни други.

    Коментиран от #42

  • 39 Лука Мрази

    6 2 Отговор

    До коментар #31 от "гост":

    Я пак обясни как "дължиш нещо сам на себе си "? Ти да не измисляш нова икономика ? Ако теглиш 50 хилки заем от банката - сам на себе си ли ги дължиш ? Или левия ти джоб отпуска кредити на десния ?

    Коментиран от #50

  • 40 бай Шиле

    9 2 Отговор

    До коментар #35 от "Аугусто Пиночет":

    Да си чувал да има умрели от глад в С Корея ? Ама от американски бомби - да !..Навремето американските бойни самолети бомбардират Северна Корея в продължение на цели три години. Без изобщо да мислят за цивилното население, както твърди американският историк Брус Камингс, окачествил действията на САЩ като военно престъпление.В онези години американците хвърлят над Северна Корея повече бомби и напалм, отколкото в битката срещу Япония през Втората световна война. По време на бомбардировките загиват 20 процента от цялото севернокорейско население, твърди генерал Къртис ЛеМей, който по време на Корейската война командва американските ВВС. В интервю от 1984 година той казва следното: "По един или друг начин изравнихме всеки град със земята. Също и някои градове в Южна Корея. Разрушихме дори град Пусан. По невнимание".
  • 41 Хасан

    8 2 Отговор

    До коментар #31 от "гост":

    Не мога да разбера ако САЩ стане още по богата ,привлече още повече ресурси било то енергийни,човешки каква ще е ползата за осианалата част на човечеството ..ако Амазон пазарна стойност от 1 трилион долара стане 2 каква ще е ползвта за нас ???и защо всеки пло света да работи «Сащ да стане пак велика»...

    Коментиран от #51

  • 42 Хасан

    5 1 Отговор

    До коментар #38 от "Ердин Али Бостан":

    Това ти е просто еврейска пропаганда ...ако нямаш враг ,правиш от парчетии Франкейщайн и готово..сценарий,малко театър,няколко идиота ...айде да разбием Сирия ...тия «главорези »бяха в Югославия,Иран,Афганистан ..и резултата е налице
  • 43 Хасан

    9 2 Отговор

    До коментар #31 от "гост":

    Значи аз живея в България и бих искал български атомни физици и специалисти да работят в българска атомна централа и да продават ток в Европа да речем..

    Коментиран от #44, #52

  • 44 А бе

    8 2 Отговор

    До коментар #43 от "Хасан":

    Защо се занимаваш с тоя посерко? От НПО-то са му платили да ги пише тези простотии, а не да мисли. Боклук.

    Коментиран от #48

  • 45 Завеждащ 2 хирургия д-р. Т.о.ш.и.б.и.я.н

    4 3 Отговор
    Кога сашш ше бъде бомбандирана
  • 46 Доктор Охболи

    7 1 Отговор
    Интересно как е станал адмирал с тоя пилешки мозък...

    Коментиран от #49

  • 47 Доктор Охболи

    2 1 Отговор

    До коментар #14 от "Франц Кафка":

    "Беше казал"? Ти свидетел ли си бил? сигурно си му мил краката , когато го е казал...
  • 48 Хасан

    0 1 Отговор

    До коментар #44 от "А бе":

    Аааа. Такали?мак само аз пиша безплатно тука
  • 49 Симо

    7 1 Отговор

    До коментар #46 от "Доктор Охболи":

    Не знам дали Русия е ранена мечка , обаче като и гледам параметрите тя даже не се е събудила напълно. В момента в който се събуди ще ви проскубе като коледна пуйка. Орела от герба ви ще изглежда като Гонзо велики от Мъпет шоу.

    Коментиран от #54, #58

  • 50 гост

    4 5 Отговор

    До коментар #39 от "Лука Мрази":

    Чети , бе Лука ли си , Мъка ли си , чети !!!! A истината е, че голяма част от тази сума всъщност федералното правителство дължи на себе си. Над 8,5 трилиона долара от облигациите са собственост на общо 230 държавни агенции в САЩ.

    От тук започва играта. Тези агенции се финансират с данъците на американците и за да изплати задълженията си към тях, федералното правителство трябва да или да повиши данъчните ставки, или да емитира още дълг. На практика второто решение означава печатане на нови долари. Друг голям инвеститор са самите американци, които чрез пенсионните и взаимните фондове притежават близо 3 трилиона долара от американския държавен дълг.

    Корпорациите, банките, застрахователните компании и индивидуални купувачи от САЩ имат федерални облигации за още около 2,7 трилиона долара в портфейлите си. Задълженията на американското правителство към останалия свят възлизат на малко над 6 трилиона долара. !!!!!!!!! Прочете ли , към ОСТАНАЛИЯ свят - 6 трилиона или под 30% от общия дълг !!!! От които близо половината на Китай и Япония !! За Китай и Япония обаче покупките на американски държавни облигации са нещо повече от валутна котва, а именно важен инструмент за подкрепа на търговията. САЩ са основен пазар за износа и на двете азиатски държави. Ето защо те използват покупките на дълг за да манипулират стойността на собствените си валути спрямо долара, поддържайки курса на щатските пари стабилно висок, а цените експортните си стоки конкурентно ниски.
  • 51 гост

    3 10 Отговор

    До коментар #41 от "Хасан":

    Ами защото трябва да четеш книжки , а не да слушаш кремълски лъжи , затова не вдяваш !!!! Щото САЩ е НАЙ-ГОЛЕМИЯ пазар в света , такъв е и ще бъде !!! И най-важното е ОТВОРЕН пазар , а не Северна Корея !!! И всички развити икономики са развити именно защото имат достъп до такива пазари , ама достъп с конкурентни качество и цена , а не с партийни поръчки !! Според теб Европа , Япония , че и Китай къде щяха да са , ако не беше пазара на САЩ ??? За Япония и Китай това са над 70% от целия им износ !!! Да не би да го заместят с Раша или с Африка , хахахахха !!!!

    Коментиран от #59

  • 52 гост

    2 7 Отговор

    До коментар #43 от "Хасан":

    Значи ти може и да живееш в България , ама не мислиш или мислиш като кон с капаци !!! Само ще предположа , че искаш да кажеш , че в България може да има атомна енергетика само с руска техника , така ли ???? Хахахаххахах !!!! За твое и на "учителите" ти съжаление , руски в света са под 30% от атомните централи !!! Дори Китай вече ги мина и си има собствени !!! Та какво още ще искаш , да ти обясня колко си заблуден ???
  • 53 гост

    2 6 Отговор

    До коментар #37 от "Точи и Меси":

    Ами темповете на Великобритания са такива , че ушанките не могат и да мечтаят дори да ги доближат , ако ще и десет Брекзита да има !!! Според теб от ягоди са изкарали 2,7 ТРИЛИОНА и нарастват , а любимците ти от петрол и газ не могат да изкарат повече от 1,6 и то с тенденция за НАМАЛЕНИЕ ???? Да им имам "темповете" и "производството" , хахах !!!
  • 54 гост

    2 7 Отговор

    До коментар #49 от "Симо":

    Всъщност в момента заспива и повече няма и да се събуди !! А проскубаните пуйки ще сте само русконадупените , дето още сте слепи и глухи за фактите !!!!! Русия както каза един умен човек е катун с ракети , обаче тия ракети имат срок на годност и скоро ще станат на скрап , особено както поогладнеят още малко !! А парички за нови няма и няма да има !! Тоя филм вече го гледахме 90 година и не знам що за наивник и безмозъчен трябва да си , че да си мислиш , че втория път ще е по-различно !!! Особенно ако ти е известно , че Русия в момента има под 1/10 от ресурсите на СССР !!! Ама това от Кремъл не ви го казват , нали !!!

    Коментиран от #56

  • 55 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 56 ТИ ОТ ЛУНАТА ЛИ ПАДАШ?

    9 2 Отговор

    До коментар #54 от "гост":

    КРАВАРИТЕ СА НА РУСКА КОСМИЧЕСКА СТАНЦИЯ. КАЧВАТ СЕ ДО НЕЯ НА РУСКИ РАКЕТИ/ КЪТ ЧУВАЛИ С КАРТОФИ/ КРАВАРИТЕ ТОТАЛ ИЗОСТАВАТ В ТАНКОВОИТЕ И ХИПЕРЗВУКОВИ ОРЪЖИЯ .ОНЗИ ДЕН ПУТИН НАГРАДИ ДВАМА УЧЕНИ.ЕДИНИЯ ОТКРИЛ МЕТОД ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА НЕВРОНИТЕ СЛЕД АЛЦХАЙМЕР И ПАРКИНСОН/ НИКОЙ НЕ СИ Е ПОМИСЛИЛ ЧЕ Е ВЪЗМОЖЕН ТОА УСПЕХ/ А ДРУГИЯ Е МАТЕМАТИК ОТКРИЛ ФОРМУЛА ЗА КОМАСИРАНЕ НА ГИГАНТСКИ МАСИВИ ИНФОРМАЦИЯ. ФОРМУЛАТА ВЕЧЕ СЕ ПОЛЗВА ОТ ГУГЭЛ УИКИ И ФЕЙСА. КО ДА .Т СЯ ОБЯСНЯАМ ПОЙЧИ . АЙДИ ПЪТУВЙЛЪЙ.
  • 57 Kcaniba

    7 0 Отговор
    ранената мечка плющи шамари и обеспаразитява планетата!!!
    Краварите са яко на памперси!!!
  • 58 Доктор Охболи

    0 0 Отговор

    До коментар #49 от "Симо":

    Може ли простичко да ми обясниш защо коментара ти е отправен към мен?
  • 59 гост 2

    5 0 Отговор

    До коментар #51 от "гост":

    "За ... Китай това са над 70% от целия им износ !!!" Я пак?! Много грубо лъжеш пич!!! Лесен си, колкото един клик и ходи после обяснявай, че нямаш сестра. Та какви е реалността към 2017:
    вносът на САЩ е 2.16 трлн., от които на Китай се падат 22%. , срещу 11 % износ. Да видим сега Китай: "The top export destinations of China are the United States $476B", което при 2,41 трнл. си е 20%. Друго интересно е, че експорта на Китай към Азия е 1, 06 тлнл., тоест повече от два пъти американският и то забележи - преди началото на протекционистичната политика на Тръмп и без отчитане реализацията на вътрешният пазар. В заключение: ДА, САЩ са важни, много важни за Китай, но уви, много далеч от ЖИЗНЕНО ВАЖНИ каквито ги представяш. Виж обратното обаче не е вярно, доколкото Китай ВЕЧЕ са икономика номер едно, а прогнозите за следващите 10 години може сам да си видиш от американските анализатори. Не случайно Китай, а не Русия е ВРАГ НОМЕР ЕДНО според последната отбранителна доктрина на САЩ - именно защото могат и ще унищожат икономическата доминация на САЩ. Нищо не е вечно. Ориентирай се овреме откъде духа вятъра на промяната, щото отдавана мина времето на средата на 80-те и "Wind of change" вече звучи на китайски! ;) п.с. Русия е няма изобщо в цялата икономическа картинка. Тя е на друго бойно поле и за разлика от икономиката там все още е силна, а с икономическо другарче като Китай изобщо не трябва да се подценява. Сирия е пресен пример за това. Интересен ще е развоят на

    Коментиран от #60

  • 60 гост 2

    9 0 Отговор

    До коментар #59 от "гост 2":

    ... Интересен ще е развоят на събитията във Венецуела. Ако и там САЩ ударят на камък много ще им паднат акциите и стойността на хартийките, която всъщност се крепи на победите и страха в останалият свят.
  • 61 Румяна Костова

    2 0 Отговор

    До коментар #15 от "Франц Кафка":

    Ами ако това не Ви е ясно ,как ли пък ще разберете по -сложните ситуации в политическата игра в Сирия.
  • 62 Румяна Костова

    3 0 Отговор

    До коментар #34 от "Аугусто Пиночет":

    Добре,хайде да допуснем ,че са загинали над 15 руски вагнерци и Русия си мълчи за бройката. Но защо официалните американски медии мълчат за тази бройка (те трябваше да се похвалят ,ако наистина са претрепали 200 (Вие пък прогресирахте цифрата до 300,няма да ме учуди скоро да станат 500) Историята раздуват предимно либерали и мало известни ,без никаква стойност сайтове като някакъв си znak .com.
  • 63 уиуи

    3 0 Отговор
    поредният краварски м.ало.ум.няк...............краят на хамериката дойде ама те се правят на велики