11 Февруари, 2019 11:37 1 789 6

Климатичните промени са най-голямата световна заплаха

  • климат-
  • заплаха-
  • тероризъм-
  • проучване-
  • промени

Тероризмът и хакерските атаки също се възприемат като големи заплахи

Климатичните промени са най-голямата световна заплаха - 1
Снимка: Shutterstock

Климатичните промени се възприемат като най-голямата световна заплаха, следвани от опасения, свързани с тероризма и киберсигурността, сочат резултатите от глобално изследване, цитирано от ДПА и Ройтерс.

В 13 от 26-те страни, включени в проучването на изследователския център "Пю", участниците посочват климатичните промени като най-голямата заплаха. Осем страни определят тероризма на джихадистката групировка "Ислямска държава" като най-голямата заплаха, а според четири, включително Япония и Южна Корея, това са кибератаките, извършвани от други държави.

Участниците изразяват също притеснения от ядрената програма на Северна Корея, от тенденциите в световната икономика, нарастващата сила и влияние на Китай, макар тези опасности да не застават начело в списъка в никоя от държавите, обхванати от проучването. Една страна - Полша - посочва силата и влиянието на Русия като най-голяма заплаха, но това опасение не се проявява забележимо в останалите.

Изследването показва, че нарастват също опасенията, породени от силата и влиянието на САЩ, в сравнение с проучванията от 2013 г. и 2017 година. В Германия притесненията, свързани със САЩ, са се засилили най-много, нараствайки с 30 процента в сравнение с 2013 година. Установява се също така, че привържениците на европейските крайнодесни партии, включително Алтернатива за Германия, са по-скептични по въпроса дали климатичните промени са голяма заплаха.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ванката

    15 1 Отговор
    няма по-голяма или изобщо някаква друга световна заплаха за цялото човечество освен САЩ!!! това е най-голямото зло създавано някога от хората или по-точно от евреите а не от хората...
  • 2 НАТО ВЕЦ

    12 1 Отговор
    Климатът се е променял и ще продължи да се променя, без значение на планетарните въшки, наричащи се "човечество" и придаващи си неоснователна важност. Като и "писне" на планетата от нас и ще се "отръска", както от динозаврите. Истинската реална заплаха е милитаризма и глобализма на "домуващите" в САЩ претенденти за "господари на света".
  • 3 Какво

    2 0 Отговор
    Климатични промени и хакерска атака.Ето затова няма точни прогнози.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Хохи

    0 1 Отговор
    Сега ли да се смея???? Мисля че са медийте, когато фактите говорят и Боговете мълчат
  • 6 Гост

    2 0 Отговор
    Най-голямата заплаха за човечеството е глупостта! Няма по-голяма лъжа от човешка намеса в климатичните промени заради горивата! Ясно е кои са тези държави, в които уж климатичните промени били най-плашещи - презадоволените плазмодии от шенгенското пространство, които нямат грам мозък да проумеят, че за планетата ни най-страшно е множенето на неуки негри и обезлесяването! По-тъпи същества от западно еврогейците няма!