Last news in Fakti

12 Февруари, 2019 07:45 1 233 5

Делегация на Гуайдо посети Ватикана

  • венецуела-
  • ватикана-
  • италия-
  • хуан гуайдо-
  • николас мадуро-
  • папата

Църквата иска мирно решение на конфликта

Делегация на Гуайдо посети Ватикана - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Делегация, представляваща венецуелския опозиционен лидер Хуан Гуайдо, се срещна с представители на Ватикана, предаде AP. Срещата се проведе в момент, в който социалистическият президент на Венецуела Николас Мадуро призова Ватикана да се намеси в политическата криза в страната.

Ватикана не съобщи кой е участвал в срещата, но делегацията бе снимана с монсеньор Едгар Пеня Пара, родения във Венецуела заместник-държавен секретар на Ватикана. Неговият шеф - главният секретар Пиетро Паролин, е експерт по Венецуела заради годините, които прекара в нунциатурата на Ватикана в Каракас.

По време на срещата представители от ватиканския Държавен секретариат са казали на венецуелските представители, че папа Франциск е съпричастен с всички венецуелци, които страдат. Ватиканските представители са изразили сериозно безпокойство от ситуацията във Венецуела и необходимостта от справедливо и мирно решение, което да бъде намерено бързо, за да се преодолее кризата, при което да бъдат спазени човешките права и да се избегне кръвопролитието и при което да се мисли за благосъстоянието на всички жители на Венецуела.

Същевременно италианският вътрешен министър Матео Салвини разговаря по телефона с Хуан Гуайдо, предаде АНСА. Салвини определи разговора като сърдечен. В него той е потвърдил твърдата позиция, възприета срещу Мадуро и пълната подкрепа за конституционния курс за насрочване на свободни избори възможно най-скоро във Венецуела.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПЪЛНА ПИОНКА

    11 2 Отговор
    СТИГА СА ДАВАЛИ ГЛАСТНОСТ И ТРИБУНА НА ТОА САМОЗВАНЕЦ УЗУРПАТОР И СЛУГА НА КРАВАРСКИТЕ КОЛОНИАЛНИ ИНТЕРЕСИ.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Сссерем

    1 6 Отговор
    Ето и папата го призна като законния президент,само антихристите продали душите си на дявола не го признават.

    Коментиран от #4

  • 4 БКП

    5 0 Отговор

    До коментар #3 от "Сссерем":

    На прост дипломатически език папата към момента е отсвирил Гуайдо. От Ватикана ще изчакват до последно. На този етап имаме една снимка с ватикански служители и толкоз. То и Карадайъ се е снимал с Тръмп, ама едва ли са станали първи достове.
  • 5 Джо

    3 0 Отговор
    По-добре ела в България да смениш Тиквата