12 Февруари, 2019 19:50 1 702 5

Бивш астронавт заменя легендата Джон Маккейн

  • габриел гифърдс-
  • джон маккейн-
  • марк кели

Марк Кели обяви, че ще се кандидатира да заеме мястото на покойния сенатор от Аризона

Бивш астронавт заменя легендата Джон Маккейн - 1
Снимки: БГНЕС/EPA

Бившият американски астронавт Марк Кели обяви, че ще се кандидатира да заеме мястото на покойния сенатор от Аризона Джон Маккейн до изтичането на мандата му, предаде АР. Астронавтът привлече общественото внимание, след като съпругата му - конгресменът Габриел Гифърдс беше простреляна при атентат, но оцеля.

Кели е водещият кандидат за номинацията на Демократическата партия да се изправи срещу кандидатката на републиканците Марта Максали. Изборите в Аризона ще бъдат едни от най-внимателно наблюдаваните през 2020 г.

Максали е бивш конгресмен от Републиканската партия, която беше назначена на мястото на Маккейн миналата година от губернатора на Аризона Дъг Дюси, след като загуби с малка разлика срещу кандидатката на демократите Кирстен Синема.

Максали разчиташе сериозно на биографията си като първата жена пилот, изпълнила бойна мисия. Подкрепата ѝ за президента Доналд Тръмп обаче навреди сериозно на популярността ѝ.

Ако демократите номинират Кели, на изборите за мястото на Маккейн в Аризона ветеран от флота на САЩ и бивш астронавт ще се изправи срещу жена бивш пилот от военновъздушните сили, чийто самолет е бил свалян и е прекарала време в плен.

Бивш астронавт заменя легендата Джон Маккейн

Демократическата партия следи внимателно резултатите от тези избори, особено след като техен кандидат спечели срещу Максали миналата година.

Губернатор Дюси назначи Максали на мястото на Маккейн в Сената, след като първият назначен от него кандидат, бившият сенатор от Републиканската партия Джон Кайл, подаде оставка няколко месеца след заемането на поста.

Бивш астронавт заменя легендата Джон Маккейн

На изборите догодина ще бъде определено кой ще довърши оставащите две години от мандата на Маккейн. Победителят ще може да се кандидатира за пълен шестгодишен мандат през 2022 година.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Обикновен Бг

    13 7 Отговор
    Е те това е чист рептил.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 ....

    14 2 Отговор
    И там кокала не се изпуска а се предава по наследство!
  • 4 Помнящ

    8 2 Отговор
    Преди това , трябва да бъде любовница на няколко стотин виетнамеца и да бъде хранен с изпражненията им .
  • 5 Бачо Киро

    2 1 Отговор
    Каква легенда е Маккейн? Голям боклук беше, избутан до поста си въпреки гафовете си ... Политиката в САЩ е развлекателна дейност за клановете там ...