Last news in Fakti

14 Февруари, 2019 12:03 2 612 12

Мадуро заплаши Гуайдо

  • венецуела-
  • заплаха-
  • николас мадуро-
  • хуан гуайдо-
  • съд

Президентът заяви, че опозиционерът ще се изправи пред съда

Мадуро заплаши Гуайдо - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Президентът на Венецуела Николас Мадуро заплаши опозиционния лидер Хуан Гуайдо с изправяне пред съд "рано или късно" за нарушаване на конституцията, като се обяви за легитимен държавен глава, предаде Ройтерс.

В разпространено вчера интервю за ливанския телевизионен канал "Ал Маядин" Мадуро каза, че Гуайдо се опитва да раздели страната и да убеди администрацията на президента Тръмп да започне военна намеса във Венецуела. "Ако американската империя посмее да докосне дори и едно палмово листо на наша територия, това ще се превърне в нов Виетнам", каза Мадуро.

"Този човек, който вярва, че политиката е игра и той може да нарушава конституцията и закона, рано или късно ще трябва да отговаря пред съда", каза Мадуро и добави, че е "напълно сигурен" в това. Венецуелският върховен съд вече наложи забрана за пътуване и замрази банковите сметки на Гуайдо, след като одобри искане на главния прокурор за предварително разследване на действията му.

Пред голямо множество свои привърженици Гуайдо каза на 12 февруари, че хуманитарната помощ ще влезе в страната на 23 февруари. Това ще доведе до конфронтация с Мадуро, който отказва да пусне доставките и отрича в страна да има икономическа криза. Американският Конгрес няма да подкрепи военна намеса на САЩ във Венецуела, въпреки изявленията на президента Доналд Тръмп, намекващи за това, каза вчера председателят на комисията по външни работи при камарата на представителите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Съдията Дред

    32 5 Отговор
    Време беше някой да му свие прките на тизи соросоид продажен Хуанито - Покорното!
  • 2 комунист гей

    4 19 Отговор
    Тоя го сърби зад мъдете малко по нататък
  • 3 Прост шофьор

    4 19 Отговор
    Мъдурко - мамин златен убавец !
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 ****

    32 3 Отговор
    Този Гуайдо,трябваше още при самообевяването си,да бъде арестуван и съден за подбуждане на размирици в страната,и държавна измяна.Незнам още какво го чакат?

    Коментиран от #6

  • 6 гост

    5 16 Отговор

    До коментар #5 от "****":

    Чети конституцията на Венецуела и не се изказвай неподготвен!

    Коментиран от #9

  • 7 Левски

    19 4 Отговор
    и пак стана тя каквато стана! поредното доказателство че докато от Москва не дадат разрешение нищо не може да бъде променено във Венецуела независимо че краварника му течат лигите и обикаля като куче около кебапчийница! тоест поредно доказателство че Русия е световен фактор номер едно!
  • 8 Левски

    21 3 Отговор
    и сега краварника трябва да се огледа да нападне някое африканско племе за да си по излъска имиджа на Световна суперсила! например може да пусне супермодерния и невидим за гаргите f-35 и да атакувa сомалийските пирати които са тежко въоръжени с гумени лодки и лъкове и копия! все пак успехи и трябват на тая смела армия бореща се за световната Демокрация и от името на всички васални народи по света!
  • 9 ****

    15 0 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    И на какъв език е написана,че да мога да я прочета,предполага ти си я чел.Ти сигурно българската не си чел,а си седнал за венецуелската да ми говориш.И какво пише там?
  • 10 психиатър

    4 17 Отговор
    забележете как чугунените глави комунистически защитават режимите и диктаторите Мозъците са им изцяло бетонирани и зомбирани Това са трайно повредени от комунизма хора жертва на червената пропаганда
  • 11 Симон

    23 1 Отговор
    Какъвто и да е Мадуро, той е законният президент, а Гуайдо е един самозванец-марионетка.
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.