Last news in Fakti

26 Февруари, 2019 13:30 2 721 11

Битка за Венецуела в ООН

  • сащ-
  • оон-
  • венецуела

САЩ поискаха провеждането на извънреден Съвет за сигурност

Битка за Венецуела в ООН - 1
Снимка: Shutterstock

САЩ поискаха днес да се проведе извънредно заседание на Съвета за сигурност на ООН, съобщи CNBS.

Основна тема на заседанието трябва да е положението във Венецуела. Все още не е ясно, дали на заседанието ще се гласува резолюция за страната.

САЩ вече са изготвили проекторезолюция. В нея се призовава за улесняване на достъпа на международна хуманитарна помощ във Венецуела. Има призив и за организирането на свободни, честни и надеждни президентски избори с международни наблюдатели.

Русия отговори със своя проекторезолюция. В нея се осъждат заплахите на САЩ за употреба на сила срещу правителството на Венецуела.

Около 50 страни по света вече са признали самообявилия се за президент на Венецуела опозиционен лидер Хуан Гуайдо. Русия и Китай вече събраха страни, с които учредиха група за защита на Устава на ООН, като според тях той се нарушава с действията спрямо правителството във Венецуела.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    32 1 Отговор
    Съвещание Кой какво ще отръфне от петрола.
  • 2 Mорук

    41 3 Отговор
    ООН фащ и запада за мен е едно и също преследват си само общи интереси,а чифутина отстрани само дава фитили
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Алехандро

    26 1 Отговор
    Новата война е готова дано не е само ядрена.
  • 5 ПЕНКО

    27 2 Отговор
    50 ПРАВИТЕЛСТВА ПРОИЗВЕДЕНИ ОТ "ВАШИНКТОН" ПО ТЕХНОЛОГИЯТА: " ЦИПРАС,ЗАЕВ, ГОВНАЙДО" -ПОДКРЕПЯТ ЦИОНИСТИТЕ ! ДРУГИТЕ 150 ДЪРЖАВИ /ЗАСТРАШЕНИ ОТ САЩ/ НЯМА ДА ГЛАСУВАТ-ЗАЩОТО НЯМАТ -ГЛАС !!!
  • 6 гост

    32 1 Отговор
    Вчера гледах документалният филм на Джон Пилджър- Война срещу демокрацията / The war on democracy/.
    Затвърдих си мнението, че САЩ са империя и никакви права, свободи и демокрация не я вълнуват. Интересуват се само как да заграбват и забогатяват на гърба на другите народи.
    Разказва се за Венецуела, Чили, Боливия, Гватемала.
    "В началото на 1980-те, когато Фридман и Държавният департамент на САЩ провъзгласяват „Чудото на Чили“, всъщност икономиката в страната е в кома: банките са източени, БВП рухнал с 19%, безработица, нищета и бездомни са набъбнали между 100 и 500%; спестявания и пенсионни фондове са стопени от инфлация.
    Звучи познато, нали? Неслучайно. Родната криминална банда следваше същите – вече дискредитирани – теории на Фридман за свободния пазар. Последиците: страната и обществото в руини и формиране на местна олигархия зад паравана на парламентарна демокрация.Гледайте филма! Подобен материал почти никога не се появява в „свободната“ преса и такъв журнализъм заслужава подкрепата на публиката."

    Коментиран от #7

  • 7 Хасан

    14 2 Отговор

    До коментар #6 от "гост":

    Препоръчвам ти да прочетеш «Изповедите на един икономически килър » от Джон Перкинс ..и ще разбереш Венецуела
  • 8 ПЕНКО

    17 2 Отговор
    ЗА ВСИЧКИ ПОДОБНИ ПРОБЛЕМИ НА НАРОДИТЕ ПО СВЕТА Е ВИНОВНА СИСТЕМАТА НА ЧАСТНИ БАНКИ -ЧАСТНО БАНКИРАНЕ СОБСТВЕНОСТ НА ВАШИНКТОНСКИТЕ ЦИОНИСТИ- СЕМИТИ -ЕВРЕИ -" МАЙЕР -ШМИТ И СИЕ " !!! СОРОС Е САМО ЗМИЯ ОТ ГЛАВАТА НА ГОРГОНАТА !!! ЗУКЪРБЪРГ Е ПРОСТО ЗВЕНО ОТ РАЗУЗНАВАНЕТО НА ЮДЕИТЕ ОТ ВАШЕНГТОН !?!? ГЕЙТС И "АМАЗОН" СА ПОДКРЕПА !!! И ПОСЛЕ ,СЕ ЧУДИМ -ЗАЩО ИМА АНТИСЕМИТИЗЪМ !?!?!?

    Коментиран от #9

  • 9 Хасан

    3 8 Отговор

    До коментар #8 от "ПЕНКО":

    Ротшилд ,Рокфелер..12 семейства които управляват света ...дали за добро или за лошо ??!!..ако няма център който да управлява ще има ли анархия и хаос или по добре с коетролиран хаос??
  • 10 Анти седераст

    3 0 Отговор
    А аз ви препоръчвам да прочетете Протоколите на ционските мъдреци.
  • 11 ПЕНКО

    2 0 Отговор
    ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ПРИЗОВАВАМ :" ВОДЕТЕ ВОЙНАТА С АГРЕСОРА САЩ НА НЕГОВА ТЕРИТОРИЯ -НЕ НА ВАША " !!!!!!!!!!