Last news in Fakti

1 Март, 2019 12:22 2 127 4

Пореден проблем с германския правителствен самолет

  • германия-
  • мали-
  • хайко маас-
  • самолет-
  • повреда-
  • а319

Външният министър не успя да излети

Пореден проблем с германския правителствен самолет - 1
Снимка: Shutterstock

Германският външен министър Хайко Маас не можа да отпътува снощи от Мали за Германия заради повреда на правителствения самолет А319, предаде БНР, като цитира ДПА. Маас реши да остане през нощта в столицата Бамако и да се върне в Берлин с друг самолет.

Повреди в самолетите са чест проблем при пътуванията на германските държавници, отбелязва ДПА. Агенцията припомня, че на канцлера Ангела Меркел се наложи да отиде с граждански самолет на срещата на върха на Г-20 в Аржентина през ноември, след като правителствената машина се върна обратно веднага след излитането. Подобни проблеми възникнаха при пътуване на финансовия министър Олаф Шолц в Индонезия през октомври и на президента Франк-Валтер Щайнмайер в Африка миналия месец.

Външният министър Хайко Маас посети вчера тренировъчния лагер на силите на Европейския съюз в Куликоро, близо до Бамако, където са разположени 150 германски военнослужещи. В неделя срещу лагера беше извършено нападение с коли бомби, при което бяха ранени трима малийски войници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тоя самолет

    8 2 Отговор
    не беше ли "високотехнологичен" еврогейски?
  • 2 JEEP

    7 0 Отговор
    Добре е, че повредите се установяват преди излитане. Забавянето не е толкова фатално, колкото не дай Бог ако стане нещо във въздуха.
  • 3 господ си знае работата но

    3 1 Отговор
    Резултати,руезултати не виждам..........
  • 4 Реалист

    2 1 Отговор
    Айде стига икономии - това вече е демонстрация. Баба Меркел ще сдаде поста на някой който ще даде пари и за армията и за новия проект за истребител който имат с Франция. А за Леопард 3 няма да споменавам. След Мерцедесите в Българската Армия ще си купим и Леопард а дай боже нататък и Еурофайтер Тайфун. А може и да ни дадат като белгийската фрегата - 5 за лев.