Last news in Fakti

13 Август, 2019 11:26 1 236 4

Проблем след проблем за германските правителствени самолети?

  • хайко маас-
  • самолет-
  • германия

Повредиха се и двата самолета, които смени първият дипломат на Берлин при полета си за Ню Йорк

Проблем след проблем за германските правителствени самолети? - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Техниците от германските военновъздушни сили, обслужвали полета на външния министър Хайко Маас до Ню Йорк, отстраниха повреди на два правителствени самолета, открити само за денонощие. Това съобщи пресслужбата на ВВС.

Преди излитането от Берлин вчера се повредила вентилационна клапа на крилото на правителствения "Еърбъс" А321. Маас отпътува с друг самолет, като полетът му закъсня с половин час. А при дозареждане с гориво в Рейкявик се наложило да бъде поправена системата на резервния самолет, използвана за целта, което доведе до ново закъснение.

В Ню Йорк първият дипломат на Берлин ще участва в заседание на Съвета за сигурност на ООН за защита на цивилните при въоръжени конфликти.

След това германският външен министър ще отпътува за Канада, за да продължи работата по своя проект "Съюз за мултилатерализъм".


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Омръзна ми да подсказвам

    7 0 Отговор
    Антонов Ан-2 „Кукурузник“!!!Това е машината за швабите!Железен,железен,счупване няма!!!
  • 2 Капитан Америка

    6 0 Отговор
    Какво да говорим, щом най-силната икономика в Европа не може да ди поддържа правителствените самолети изправни...
  • 3 СССРБарета

    3 0 Отговор
    да беше звъннал на Лавров и да го закара с истински ил-96! там проблеми няма!
  • 4 Дориан

    3 0 Отговор
    За швабите знаем, че освен дизелови талиги друго не могат да произвеждат. Но аз не знаех, че не могат и да подържат чуждите самолети. Французинът е направил здрав и качествен самолет, швабата го е повредил като палачор, а сега не може да го поправи.
Новини по държави: