Last news in Fakti

5 Март, 2019 11:50 7 052 10

Мистериозен венецуелски самолет кацнал в Атина

  • атина-
  • гърция-
  • венецуела-
  • самолет-
  • мистериозен-
  • злато

Повечето европейски държави са отказали да го приемат

Венецуелски правителствен самолет е кацнал в събота по обяд в Атина при пълна конфиденциалност и без да е подаден предварителен полетен план, съобщи снощи гръцкият телевизионен канал Скай.

Самолетът с номер YV2486 е кацнал на атинското гражданско летище „Елефтериос Венизелос“. Той е излетял от правителствената писта във венецуелската столица Каракас с първоначална дестинация карибския остров Маргарита. Според информацията на телевизията на борда му е бил министърът на външните работи на южноамериканската страна Хорхе Ареаса, който е имал една среща на атинското летище.

Мистериозният полет е започнал на 24 февруари от Каракас. Същият ден самолетът е кацнал в Португалия, след като пилотът е казал, че ако не получи разрешение за кацане, самолетът ще падне, защото му свършва горивото. Твърди се, че два дни по-късно самолетът е кацнал в Женева. Доста европейски страни обаче са отказали да го приемат. Най-накрая, на 2 март малко след 14 часа, е кацнал на атинското летище, където е поискал престой от един час за зареждане. В крайна сметка обаче е останал там 4 часа и е излетял в 18 часа, предаде БНР.

Екипажът е уведомил контролната кула в Атина, че това не е официален правителствен полет. Самолетът е „Фалкон“ на венецуелската държавна петролна компания PDVSA, който е смятан за правителствен. Представители на венецуелската опозиция твърдят, че самолетът е излетял от Каракас в същия ден, в който правителството на Мадуро е изтеглило от централната банка на страната 8 тона злато.

Скай коментира, че сериозни въпроси буди самоличността на пътниците в самолета, защото ЕС наложи санкции на много представители на правителството на Мадуро, на които не е разрешено да влизат на европейска територия.

Основната опозиционна партия в Гърция Нова демокрация попита правителството на Алексис Ципрас защо на самолета е разрешено да се приземи, след като повечето европейски държави са отказали да го приемат. Опозицията пита също с кого са имали среща пътниците. Неназовани източници от гръцкото правителство са коментирали, че „от кацането на един самолет, идващ от Азия, на летище „Елефтериос Венизелос“ с цел зареждане, Скай измисли цяла теория на конспирацията“.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НКВД

    6 11 Отговор
    Вчера пиан полски пилот е разбил МиГ 29!

    Коментиран от #9

  • 2 Забранената история

    16 5 Отговор
    Орез далечната 1962 г. от радарите над Аткантическия Океан изчезва пътнически самолет на венецуелската гражданска авиация сега 57 г. по късно тизи самолет отново искача все едно от небитието и никой не смее да го приеме на своя земя от страх че може да е минал времева граница и да, носи на борда си непознати за човека същества. Само смелите гръцки власти са се помелилили да го приемат за малко на тяхна зрмя!

    Коментиран от #5

  • 3 1111

    7 2 Отговор
    Дей Азия, дей Карибско море, дей Гърция - идиотска работа.
  • 4 Реалист

    12 4 Отговор
    Абе ако е с 8 тона злато - да си предложа услугите да кацне на моето лозе. То на 600 кв. метра ще му е трудно, но поне да се опита с верикален заход. Аз после ще изкопая това което е останало.
  • 5 УФОЛОГ

    7 0 Отговор

    До коментар #2 от "Забранената история":

    Самолета е със сериен номер НС 923 тази информация естрого за секретена
  • 6 един

    2 8 Отговор
    А какво стана с оня кораб ,дето наруши ембаргото и от Крим пристигна в България,за което алармира украинския посланик. Пуснаха ли го в наше пристанище и ако да,защо и ние нарушихме ембаргото.

    Коментиран от #10

  • 7 Алехандро

    7 4 Отговор
    Защо не е кацнал в Хавана иМосква?Наш Бойко е тарикат момче трябваше да ги излъже да докарат златото на аерогара София и после кой на къде може от тайфата.
  • 8 Алехандро

    3 4 Отговор
    Защо не е кацнал в Хавана иМосква?Наш Бойко е тарикат момче трябваше да ги излъже да докарат златото на аерогара София и после кой на къде може от тайфата.
  • 9 Сталин

    3 4 Отговор

    До коментар #1 от "НКВД":

    ЧЕ той миг 29 е измислен от пияни инженери, направен от пияни ватници и е за пияни или полупияни пилоти, така че вероятно полския пилот е бил абсолютно трезвен и за това самолета е паднал.
  • 10 Даскал

    3 0 Отговор

    До коментар #6 от "един":

    Понятието "ембарго" ти е много чуждо. Какво общо има приставането на един кораб в чуждо пристанище с някакво ембарго ? Като не ти е ясно нещо, отваряш тълковния речник и четеш. Ако ти е много сложно и не си и чувал за такъв речник, напиши го на същата клавиатура от която се правиш на интересен, но в някоя търсачка. Ще научиш нещо.
Новини по държави: