Last news in Fakti

6 Март, 2019 14:19 2 764 14

Венецуела продава 8 тона злато през Гърция

  • венецуела-
  • самолет-
  • гърция

Нови обвинения от венецуелската опозиция

Венецуела продава 8 тона злато през Гърция - 1
Снимка: Shutterstock

Депутат от венецуелската опозиция заяви, че венецуелският външен министър е посетил Гърция, за да продава държавно злато, съобщи „Спутник“.

Твърденията бяха направени от депутата Хосе Гера. Той е работил в националната централна банка.

През вчерашния ден се появиха информации за венецуелски самолет, който почти тайно е пристигнал в Атина. Смята се, че самолетът транспортира пет или шест тона злато. На борда му е и външния министър Хорхе Ареаса.

Гръцки представители заявиха, че самолетът е кацнал за презареждане с гориво, като министърът не се е срещал с гръцки официални лица.

Гера смята, че Ареаса използва Гърция за посредник в продажбата на злато от държавните резерви, парите от която трябва да бъдат върнати в страната. Припомня се, че Гърция даде подкрепата си на действащия венецуелски президент Николас Мадуро, с което е удобна за кацане на подобни самолети.

През миналия месец имаше обвинения, че руски самолети са изнесли 20 тона злато от Венецуела. В момента голяма част от златните активи на страната са замразени от Банката на Англия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    9 7 Отговор
    Еййй малаките пак гръцки номера правят!

    Коментиран от #7

  • 2 Пак пропуснахне

    11 9 Отговор
    Можеше ние да го купим и да си оправим животеца ама пак сме на направилната страна
  • 3 Тошко

    4 8 Отговор
    И сега не разбрах точно според Гърция която е член на Европейския съюз и НАТО мадуро президент ли е на Венецуела или самопровъзгласилия се там не му помня името на оня е президент че съвсем се обърках!

    Коментиран от #5, #6, #13

  • 4 Све

    14 6 Отговор
    Най-богатата държава на петрол и злато се бори за независимост…… Абсурден свят. ЗАЩО НЕ ИСКАТ ДА СИ КУПЯТ АМЕРИКАНСКА ДЕМОКРАЦИЯ ??? Офертата на САЩ е толкова изгодна….
  • 5 гостгост

    6 18 Отговор

    До коментар #3 от "Тошко":

    Според по-голяма част от света и според венецуелското народно събрание ,президента е един и той е Гуадо.Всички държави са на мнение ,че Мадуро не е президент ,а незаконен диктатор,който е подкрепян само от разни грабители на злато като Русия.Независимо кой какво иска ,Мадуро ще бъде махнат ,а Венецуела ще бъде свободна.
  • 6 Реалист

    5 8 Отговор

    До коментар #3 от "Тошко":

    Абе виж сега - мЪдуро е първа дружка с пути и затова цициПРАС..... Чакай че то тука почти порнографски текст се получи. Само на мен ли ми се струва че всички тия тримцата и шепа вълна не струват?
  • 7 Хасан

    13 4 Отговор

    До коментар #1 от "Реалист":

    Поздравления за Гърция .. Прилага независима политика като Турция ..за разлика от малката зависима бълхария ...

    Коментиран от #9, #10, #11

  • 8 Мадуро е велик комуняга и политик

    1 1 Отговор
    Аде на пазаряяяяяяяяяяяяяя!!!!!!!!!
  • 9 Безкрайна грубост

    5 3 Отговор

    До коментар #7 от "Хасан":

    Вие хвалите най-големия враг на вашата фалшива родина, само за да обвините истинската си родина. Вие сте в голям морален упадък. Жал ми е за вас.
  • 10 Факт

    4 2 Отговор

    До коментар #7 от "Хасан":

    И много кърлежи смучат българският народ!
  • 11 Хитър Петър

    3 2 Отговор

    До коментар #7 от "Хасан":

    Ти от кой край си? Някак си съм сигурен че си от източните Родопи. А ако е така, шанса да си етнически турчин е нищожен.
  • 12 Груьо

    2 1 Отговор
    Да съберем пари за Хасан да си направи ДНК тест и ако е с български гени му предлагам да се прекръсти в църква. Може би Дончо (Доналд) или Бойко ще му отива. Аз ще му купя една риза, а Onq s konq или НКВД ще са кръстници. После ако не е женен, El Comandante ще му стане шаферка на сватбата.
  • 13 Българин

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Тошко":

    Гуано му е името! Чичо Гугъл ще ти го преведе на български!
  • 14 селянин 1

    2 1 Отговор
    Ей,тва каракачаните,па ше намазат..ше земат добра комисионна..он боко е виновен,ако беше казал на рускио премиер,сега самолето да е у БГ..ама мъдуро,не е вчерашен,знае че сме крадливо племе..
Новини по държави: