Last news in Fakti

5 Март, 2019 13:48 3 387 32

САЩ са готови за преговори с Русия за ракетите

  • ракети-
  • преговори-
  • русия-
  • сащ-
  • договор-
  • доналд тръмп-
  • владимир путин

Американците имат определени условия

САЩ са готови за преговори с Русия за ракетите - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Съединените щати са готови на преговори с Русия по Договора за ракетите със среден и по-малък обсег на действие (ДРСМОД), но при определени условия, съобщава Държавния департамент, цитиран от телевизия „Россия 24“.

Като условие за потенциалните преговори от американското дипломатическо ведомство посочват възможността за провеждане на безпрепятствени проверки заради „сигурността на САЩ и техните партньори“, съобщи Нова телевизия.

В понеделник руският президент Владимир Путин подписа указ за прекратяване от страна на Русия на изпълнението на ДРСМОД, докато САЩ не отстранят нарушенията от тях при изпълнение на задълженията си или до прекратяване на споразумението.

ДРСМОД беше подписан през 1987 година, а към юни 1991 г. споразумението беше изпълнено – СССР унищожи 1846 ракети, САЩ – 846. На 2 февруари, след поредица от взаимни обвинения за нарушаване на договора, Доналд Тръмп огласи излизането на САЩ от договора.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 шефчето на ЦРУ

    8 32 Отговор
    С терористи не се преговаря.

    Коментиран от #2

  • 2 куку руку ку

    44 3 Отговор

    До коментар #1 от "шефчето на ЦРУ":

    Верно! Затова и Русия излезе от от ДРСМОД. Какво са американските безпилотни дронове? Чисти многоцелеви крилати ракети със среден обсег на действие.

    Коментиран от #3

  • 3 шефчето на ЦРУ

    4 29 Отговор

    До коментар #2 от "куку руку ку":

    Не знаех,че руснаците нямат безпилотни дронове,но ей-на и това разбрах.Благодаря все пак за информацията.

    Коментиран от #11

  • 4 Да го кажем направо

    47 2 Отговор
    Задна включиха краварите-иначе голем го вадеха...то не бяха превантивни удари,то не бяха стратегии като троянски кон,то не бяха морски учения до руските граници,то не бяха бази в Полша,Румьния и Балтийските дьржави...и накрая какво?--ама айде да си говорим...

    Коментиран от #12

  • 5 Шопо

    43 1 Отговор
    Нещо не разбрах - само руските ракети ли ще проверяват? Защото след договора от 1987 руснаците унищожиха своите такива под контрола на САЩ, но руснаци в САЩ не бяха допуснати!?
    Все ми се струва, че този път пиндосите ще ударят на камък.
  • 6 ****

    33 3 Отговор
    Обора няма пари за надпревара във въоръжаването.А усещат,че европейците ще им се противоставят ако продължават с изнудването,и ще загубят доверие,а могат да откажат да си увеличат вноската за алианса,защото с тези пари които дават европейците вредят на самите себеси,защото руските ракети ще се насочат срещу тях.

    Коментиран от #10

  • 7 фред флийнстон

    3 33 Отговор
    Руснаците се дърпат за проверките не защото крият ракети, срам ги е проверяващите да не им се смеят на мизерията и първобитноста.

    Коментиран от #8

  • 8 Оле

    25 2 Отговор

    До коментар #7 от "фред флийнстон":

    Още си в каменната ера
  • 9 никакви преговори

    25 1 Отговор
    безусловна капитулация или война. Не стига че ще им сцепят шортите с новите ракети, ами и условия имат.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Morgoth

    9 1 Отговор

    До коментар #4 от "Да го кажем направо":

    Ами не са включили задна. И едните и другите имат навика да твърдят, че са готови на преговори. Дори наистина са готови да идат и да се срещнат. Но дали са готови на отстъпки или предпочитат да нагнетяват напрежение, това вече е съвсем друг въпрос.
  • 13 Kcaniba

    22 3 Отговор
    сороснята е в траур!!
    Империята на злото фащ е на колене, наритана за пореден път!!!
    Рекитьорити фащ само от бой разцират!!!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Kcaniba

    13 2 Отговор

    До коментар #14 от "Kcaniba":

    Смазвай филиите дженди!!
  • 16 от ръководството

    7 0 Отговор
    Ми ся, къту скъсахми догувура ко, тряа праим нов ли, маниии резил, шни са смеят и тигрити дажи.
  • 17 Барчо

    16 1 Отговор
    На много хора може да и се струва, че руската мечка нищо не прави и отговорите са и неадекватни, но до сега доказателствата са за точно обратното. Казах ли аз, че ще има нови преговори с нови условия, които няма да имат нищо общо с тези на предателя от 1987 г. Обора може да има условия и това е логично, но руските условия ще обхващат и дронове и ракетите разположени по море и т.н. А за проверки по всяко време едва ли ще е възможно, защото въз основа на това всеки ще иска да си проверява където и каквото му е на ум, независимо дали е свързано с този тип ракети или не.

    Коментиран от #18

  • 18 русофилска подлога

    3 25 Отговор

    До коментар #17 от "Барчо":

    Каква е тая неспособна руска мечта ,дето е завряна в миши ъгъл и не смее да си покаже носа навън ? Руския обор неможе да постая условия.Само ще изпълнява,защото когато народа ти умира от глад ,а държавата ти откъм развитие и възможности е още в 50-те години на миналия век ,нямаш голям избор ,освен да слушаш ,ако искаш да останеш поне в цяло състояние.

    Коментиран от #19, #21, #29

  • 19 гост1

    2 9 Отговор

    До коментар #18 от "русофилска подлога":

    Русия е доста бедна и недоразвита,ако трябва да я сравняваме със САЩ ,държавите от Европейския съюз и останалите по-заможни държави,но Русия сравнена с останалите и нормални страни по света ,си е държава с големи възможности.Просто границата е различна.

    Коментиран от #20, #23

  • 20 Черна Врана

    15 2 Отговор

    До коментар #19 от "гост1":

    А бе български просяк по какво съдиш за бедност? Знаеш ли че в русия 99% живеят в собатвени жилища а консумстивите на месец са им 10 рубли! 60%от руснаците са ходили в чужбина а в САЩ 60% не са, напускали щата в който живеят!

    Коментиран от #26, #27

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ГАЛЕВ

    17 1 Отговор
    САЩ МОЖЕ ДЕ СА ГОТОВИ ЗА ПРЕГОВОРИ НО НЯМА ДА ПРЕГОВАРЯТ С МИХАИЛ ГОРБАЧОВ А С ДРУГАРЯ ПУТИН КОЙТО ЩЕ ГИ ИЗРАБОТИ КАКТО ДО СЕГА.САЩ И ЕС ЩЕ СА ГУБЕЩИТЕ КАКТО ДО ТОЗИ МОМЕНТ.СЪЩОТО ГИ ОЧАКВА И С РАКЕТИТЕ.
  • 23 ГАЛЕВ

    10 0 Отговор

    До коментар #19 от "гост1":

    ТИ ПРОЧЕТЕ ЛИ КАКВО СИ НАПИСАЛ НЕЩО НЯМАШ ВРЪЗКА С ГЛАВНИЯ МОЗЪК -ПИШЕШ ГЛУПОСТИ НЕ СЕ ИЗЛАГАЙ КАТО СИ ТЪП.
  • 24 Петър

    11 1 Отговор
    Баба дона пак се пробва
    Ама като видя че на руснака не му дреме подкара назад назад моме калино.И с китаецът е същото сега и на индия се опъва .Тъпака само си създава врагове . Чудя се във кой момент ще го издрънчат
  • 25 русия в изолация

    1 16 Отговор
    Русия реално е доста слабо развита страна,народа и тъне в мизерия и нищета.Консумативите на месец в Русия (ток,вода,парно) струват общо взето колкото и тези в САЩ ,с единствената разликата ,че руснака на месец я вземе 400 долара заплата я не,докато в САЩ взимат 4000 долара.Руснаците са много бедни и това не е тайна за никой.За хората извън Москва и Санкт Петърбург ,електричеството пътищата и храната са недостижим лукс.Русия е с иконимката на Индонезия и със стандарта на живот на Бахрейн.Такава държава няма как да се бута при големите.
  • 26 русия в изолация

    2 12 Отговор

    До коментар #20 от "Черна Врана":

    Русия реално е доста слабо развита страна,народа и тъне в мизерия и нищета.Консумативите на месец в Русия (ток,вода,парно) струват общо взето колкото и тези в САЩ ,с единствената разликата ,че руснака на месец я вземе 400 долара заплата я не,докато в САЩ взимат 4000 долара.Руснаците са много бедни и това не е тайна за никой.За хората извън Москва и Санкт Петърбург ,електричеството пътищата и храната са недостижим лукс.Русия е с иконимката на Индонезия и със стандарта на живот на Бахрейн.Такава държава няма как да се бута при големите.
  • 27 русия в изолация

    2 11 Отговор

    До коментар #20 от "Черна Врана":

    Още повече русойде ,САЩ е най-посещаваната туристическа държава в света ,именно защото има всичко и не е нужно дори американците да напускат страната.Руснаците ходят на екскурзии извън Русия ,защото има причина и това е грозната и мрачна руска реалност от която искат да се откъснат.Какво да гледат на Русия ,архитектурата тип комунистически брутализъм ли ? Някои руснаци дори не се връщат от екскурзиите си.Американците е разбираемо рядко да напускат САЩ ,защото ти ако имаш дестинации като Маями,Лас Вегас,Лос Анджелис,Хавай,Карибите,Бермуда къде на по-добро място ще отидеш на почивка ??
  • 28 ЧИЧЕ

    0 0 Отговор
    Човечеството е измислил две супер глупави злини--войните и дроги(цигари). Ако от тез неща загине синати(дъщерята) краварите или ватенките ще ти са виновни малоумнико че пляскас. Това да не ти е цска и Левски.
  • 29 Барчо

    11 0 Отговор

    До коментар #18 от "русофилска подлога":

    Не знам откъде ти идват тия глупости на кратуната??? Русия произвежда самолети, влакове, автомобили, автобуси, космическа технология, най-успешната военна техника по света, строи заводи, мостове и т.н. Само мобилни телефони не прави и веднага по този показател ще кажеш, че е изостанала. Ние какво произвеждаме, че имаш наглостта да критикуваш. Русия през 2000 г има 40 милиона бедняци, сега са 20 милиона. Дали напредват, а??? Американците в момента са 40 милиона - всеки осми американец. Тенденцията е нарастване. Така че нещо повтаряш соросоидните щампи.
  • 30 Гюро михайлов

    5 0 Отговор

    До коментар #10 от "русофилска подлога":

    Да ама имат и 22трилиона долара дълг амиго.
  • 31 Нима имат друг шанс ?

    1 0 Отговор
    Мечтите отлетяха, че са хванали БИКА са рогите. Хванали са кравата !
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.