Last news in Fakti

14 Март, 2019 10:40 1 078 3

Тръмп не бърза със сделка с Китай

  • сащ-
  • доналд тгръмп-
  • китай

Президентът на САЩ е готов за среща със Си Дзинпин

Тръмп не бърза със сделка с Китай - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че не бърза да сключи търговско споразумение с Китай, съобщи Fox News.

Той настоява всеки договор да включва защита на американската интелектуална собственост. Все пак той заяви, че има шанс сделка да бъде сключена.

Тръмп заяви, че е възможно китайският държавен глава Си Дзинпин да не се съгласи на среща на върха без споразумение. Неговият мотив може да е свързан със срещата на американския президент със севернокорейския лидер Ким Чен-ун, която завърши без мирно споразумение.

От Китай все още не са коментирали възможна среща на Дзинпин с Тръмп. Според американския президент евентуално търговско споразумение може да бъде договорено или преди възможна среща на върха или по време на такава.

През миналия месец Тръмп реши да не повишава тарифите за китайските стоки, показвайки че има успех в преговорите. САЩ обвиняват Китай, че принуждава американски компании да предоставят интелектуалната си собственост, за да могат да правят бизнес в страната.

Тръмп заяви, че според него има голяма възможност за среща със Си Дзинпин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 А бе

    1 5 Отговор
    Много китайци взеха да се шлаят в бг. Само ти се хилят и говорят на инжокитайски и ти се подиграват без да можеш да ги разбереш какво говорят за теб. Много ги ненавиждам. Аз ако отида в Китай ще се подигравам на китайците с мой бг приятел на български и ще им се смеем.
  • 2 ****

    5 2 Отговор
    Те китайците този не го бръснат за нищо,ама той не бързал,кисело ли е гроздето?
  • 3 Груьо

    0 1 Отговор
    Много международни компании изнасят производството си във Виетнам, точно заради кражбата на интелектуална собственост от китайците. Като цяло Виетнам се очертава като новия икономически тигър в югоизточна азия.