Last news in Fakti

16 Март, 2019 18:40 2 060 4

Прокурор поиска Тръмп да бъде глобен с $5.6 милиона

  • сащ-
  • прокурор-
  • глоба-
  • президент-
  • доналд тръмп-
  • летиша джеймс

Тръмп е ползвал пари от благотворителната си фондация за политически цели

Прокурор поиска Тръмп да бъде глобен с $5.6 милиона - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Главният прокурор на щата Ню Йорк Летиша Джеймс заяви, че президентът на САЩ Доналд Тръмп трябва да бъде глобен с 5,6 милиона долара. Мотивът ѝ е, че Тръмп е използвал благотворителната си фондация, за да подпомогне предизборната си кампания, предаде AP.

Джеймс, която е представител на Демократическата партия, твърди в подадения в четвъртък иск, че щатското законодателство позволява да бъде наложена глоба, равна на двойния размер на сумата от 2,8 млн. долара за безплатно медийно отразяване, получено от Тръмп според нея за събитие, в което се размивали границите между благотворителност и политика.

През 2016 година републиканецът Тръмп не отиде на предизборен диспут в Айова, а вместо това по същото време организира среща за събиране на дарения, които после фондацията му да предостави на благотворителни организации, занимаващи се с подпомагане на военни ветерани.

Според Джеймс има предостатъчно доказателства съдът веднага да отсъди в полза на щата. Адвокатите на фондацията заявиха, че всякакви нарушения, които биха могли да са допуснати, са незначителни и че искът е политически мотивиран.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 посерковци

    10 2 Отговор
    Значи глоба 6 милиона понеже не отишъл да се разправя с оная гнусна овца а вместо това е помогнал на ветераните ?
  • 3 Бордюр

    9 2 Отговор
    Време е Тръмп да се обяви за император на САЩ и да вкара демократите/социалисти в пътя с малко по-строги мерки. Умират си от яд че им обърка плановете и всячески му блокират работата.
  • 4 Rado

    2 3 Отговор
    Това е демокрация, на Путин налагат ли му глоби или на Ким Чен Ун?