27 Март, 2019 18:40 1 883 15

ЕС не признава Голанските възвишения

  • ес-
  • признава-
  • голанските възвишения

Федерика Могерини със специална декларация по въпроса

ЕС не признава Голанските възвишения - 1
Снимка: Shutterstock

ЕС не признава израелския контрол над Голанските възвишения. Това обяви в специално изявление върховният представител по външната политика и сигурността Федерика Могерини, цитирана от Прототема.

През миналата седмица президентът на САЩ Доналд Тръмп подписа указ с който признава израелската автономия над региона. Той беше отхвърлен от повечето европейски държави.

„Голанските възвишения са дом на израелския народ много преди Франция да стане дом на френския или Великобритания на британския. Ние ще продължим да защитаваме западния свят от радикализма, макар и да не го заслужавате. Ние ще продължим да градим нашата изумителна страна. Това са нашите планове“, заяви израелския министър Нафтали Бенет.

Според много дипломати решението на Тръмп може да разклати стабилността в региона. То обаче беше посрещнато с радост от израелския премиер Бенямин Нетаняху.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El Torro

    34 4 Отговор
    По тази еврейска логика да си върнем балканите, трите морета и на изток до Масква.😁😁😁
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Путин е бе евреи

    9 4 Отговор
    Седерасти яжте ^айна.
  • 4 Bubbles

    27 5 Отговор
    Абе кажи му евреин и повече не го обиждай!

    Коментиран от #7

  • 5 мнение

    32 4 Отговор
    А нещо за международно право да са чували? Или то важи само кагато трябва да се санкционира Русия?
  • 6 Брат ми

    13 1 Отговор
    Welcome to Auschwitz 88
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Пешо

    33 0 Отговор
    Ами сега? Тръмпчо ще наложи санкции на ЕС, а ЕС на краварите ли? ЕС започва да осъзнава заплахата от краварите и това, че бедите на Европа идват от ФАЩ, включително бежанската криза.
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 Нагледен пример

    19 2 Отговор
    За прословутата еврейска наглост:
    " Ние ще продължим да защитаваме западния свят от радикализма, макар и да не го заслужавате. "
  • 11 Хуцпа

    9 1 Отговор
    «Хутцпа» — «свойството на извънредна наглост, нахалност, безочие, злоба и нетърпимост по отношение на другите.
  • 12 Хасан

    6 0 Отговор
    Когато евреите бяха в Европа имаше стогодишни войни,революции,гражданска ...Хитлер ги изчисти ..заселиха се в Близкия изток и оттогава там има само войни и хаос .от мирния .арабин който си защитава своята земя ,успяха да направят радикалист ....пред погледа на света убиват безнаказано жени и деца
  • 13 Нико

    3 2 Отговор
    Подкрепям ги с двете ръце и двата си крака !ЕС-пармамента в по голяма точност е една сбирщина от необразовани исторически примати. Голанските възвишения са на Израел. Четете какво са правили сирииците когато са бели техни.Колко пъти са ги обстрелвали и колко загинали е имало преди да станат Израелски.От тогава не се е стреляло за кеф или не кеф по нито евреи нито сириици. Асирииците-сирииците са правели гилеми поразии на днешен Израез през вековете.Малко история прочетете ,а също и библейски източници !

    Коментиран от #15

  • 14 Опппсссс

    1 0 Отговор
    Опппссссс ... пуделите можели и да хапят ...
    Господарят от Фашингтон трябва да внимава ... надрява рИволт сред васалитета.
    Няма нищо вечно ... това важи и за Краваристанската система на зависимости.
  • 15 Според

    3 0 Отговор

    До коментар #13 от "Нико":

    До историка Нико
    Според историческите източници, българският Велик Кан Сюбиги Крум , след разгрома на аварския хаганат е основал на брега на Дунава , град Пеща , точно срещу унгарския град Буда ... днес Пеща е половината от унгарската столица Будапеща ... според Вас, следва ли да анексираме тази част от унгарската столица, защото историческите източници доказват ,че тя е била българска в 9 -ти век ... да не говорим , колко земи са руски - няма Украйна , няма Беларус, няма Литва , Латвия , Естония , Финландия и т.н.
    Кво ви става бе хора ... аре освестете се малко.