27 Април, 2019 17:37 2 353 3

Смъртта се завърна в Шри Ланка

  • шри ланка-
  • ислямска държава

Телата на 15 души, 6 заподозрени терористи и 9 цивилни, бяха открити в тайно убежище на джихадисти

Смъртта се завърна в Шри Ланка - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Телата на 15 души - 6 заподозрени терористи и 9 цивилни, сред които на три жени и шест деца, бяха открити след претърсване на къща в източния град Калмунай в Шри Ланка, посочена като тайно убежище на терористи.

След получен от полицията сигнал, че в сградата се намират част от отговорните за атентатите навръх католическия Великден, при които загинаха поне 250 души, полицейски командоси, подкрепени от армията, обградили къщата. Последвала престрелка, продължила над един час, както и поне три експлозии. Иззето е голямо количество експлозиви, униформи и знамена на "Ислямска държава". Постройката изглежда е била използвана като фабрика за бомби или склад.

Полицията смята, че един или повече атентатори самоубийци е причинил взривовете. Един ранен заподозрян е избягал с мотор, а друг предполагаем терорист също вероятно се е измъкнал и е на свобода. В градовете Калмунай, Сайнтамуруту и Шавалакаде е наложен полицейски час до второ нареждане.

Бойците вероятно са членове на групировката "Нешънъл Таухид Джамаат", смятана за отговорна за атентатите на 21 април, отнели живота на над 250 човека. В рамките на разследването досега са задържани най-малко 76 души, сред които граждани на Сирия и Египет.

По-рано Държавният департамент на САЩ призова американските граждани да преосмислят плановете си за пътуване в Шри Ланка заради заплаха от планирани терористични нападения в островната държава.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бдфбад

    7 4 Отговор
    Бах ти тъпия сайт-жълт и клюкарски.Журналисти с 4 клас.
  • 2 ПЕЕВ

    8 2 Отговор
    МЮСУЛМНИ ТЕРОРИСТИ ,ЗАЩО ЛИ НЕ СЕ УЧУДВАМ.
  • 3 Тръмп

    0 6 Отговор
    Жертвите не са хора а хлебарки на Иран и Путин!!!:):):)Трябва много Райд за прочистване!!!:):):)