Last news in Fakti

8 Май, 2019 17:09 1 449 2

Коалицията в Италия разтресена от скандал с подкуп

  • италия-
  • коалиция-
  • правителство

Освободиха заместник - министър

Коалицията в Италия разтресена от скандал с подкуп - 1
Снимка: Shutterstock

Италианският премиер Джузепе Конте освободи от длъжност заместник – министъра на транспорта и инфраструктурата Армандо Сири, съобщи ANSA.

Решението беше взето, въпреки решението на партия „Лига“. Решението може да доведе до разпадане на коалицията с движение „Пет звезди“.

Сири изпълнява и ролята на икономически съветник на лидера на партия „Лига“ Матео Салвини. Той е разследван за получаването на подкуп от предприемач в сферата на вятърната енергетика, свързан с мафията.

Смята се, че става въпрос за подкуп от 30 000 евро. Салвини настояваше той да остане в правителството докато вината му не бъде окончателно доказана.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 3333

    9 0 Отговор
    В България 30 000 не го броят за подкуп.
  • 2 Мосак фонсека

    0 0 Отговор
    Шокиран съм
Новини по държави: