Last news in Fakti

3 Април, 2019 06:29 2 142 7

Юнкер: Притеснен съм за икономиката на Италия

  • жан - клод юнкер-
  • икономика-
  • италия

Страната може да завърши годината без икономически ръст

Юнкер: Притеснен съм за икономиката на Италия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Председателят на ЕК Жан – Клод Юнкер призова италианското правителство да положи повече усилия за запазването на растежа на икономиката в страната, съобщи Вашингтон Пост.

Италианският министър на икономиката Джовани Трина предупреди, че през тази година страната му върви към нулев растеж. В същото време страната отхвърля възможните промени в бюджета, които предвиждат големи социални разходи.

„Аз съм малко притеснен да видя, че италианската икономика продължава да върви назад. Бих искал италианските власти да положат допълнително усилия, за да запазят икономическия растеж.

Като имаме в предвид големия дълг на страната, всички идеи за рестартиране на икономиката ще имат ограничен ефект. Ние обаче говорим за това как да продължим напред“, заяви Юнкер.

Припомня се, че договореният между ЕС и Италия бюджет на страната за тази година предвижда 1% растеж. Сега обаче той най-вероятно ще трябва да се преразгледа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Евреите са го измислили

    11 2 Отговор
    Европа се превръща в комунистическо ГЕТО !
  • 2 ьтьтьтьт

    9 3 Отговор
    Абе пийси ракията и не ги мисли бе...И гледай да не те схване пак ишиаЗа
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Хасан

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Бойко Борисов":

    Абе човек ,пишеш това постоянно..кой си ,за какво се бориш?псих ли си?пенсията ли е малка?
  • 5 Batushka

    6 0 Отговор
    Ей тия макаронажии ще обърнат каруцата ...тогава Гърция ще ни се стори буря в чаша вода ...италианския фалит ще бъде като древногръцка трагедия....
  • 6 Песимистът

    2 0 Отговор
    Англичаните ще излязат най вероятно без сделка, което ще се отрази пагубно на бюджета на евросъюза, ако италианците се забалтачат, като гърците нищо добро не ни чака. Говорих с французи там е станало рай за безработни и социално слаби и държавни служители, и ад за средните предприемачи. съдират им кожите от данъци и оддръжки, всеки втори който се занимава с някакъв бизнес се чуди на къде да бяга с една дума казват Франция загива.
    Като погледнем Италия, Франция, Англия, Гърция го закъсват ние ли ще храним тези евродепутати дето стават все по-вече и все по-големи заплати вземат.
  • 7 kjl

    0 0 Отговор
    И кое е по-различното от САЩ например, с трилион долара дефицит! Ако ги накараме да си простират краката според бюджета, ще се получи интересна гротеска. Ама Юнкер не е загрижен за тях! Че там и дъно не се вижда.
Новини по държави: