Last news in Fakti

30 Май, 2019 15:40 2 674 15

Северна Македония влиза в ЕС, благодарение на България

  • северна македония-
  • ес-
  • българия

Йоханес Хан посочи основните действия на страната

Северна Македония влиза в ЕС, благодарение на България - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Благодарение на договора за приятелство с България, Северна Македония получи шанс за покана за членство в ЕС. Това заяви европейският комисар по разширяването Йоханес Хан, цитиран от „Нова Македония“.

В своя последен доклад ЕК подкрепи стартирането на преговори с македонското правителство. Това стана, след като страната сключи и споразумение за смяна на името с Гърция.

„С договора за приятелство с България, Северна Македония стана реален пример за помиряване и добросъседски отношения в целия регион. Това заема централно място в нашата стратегия за Западните Балкани“, заяви Хан.

Според него интеграцията на Западните Балкани е инвестиция в стабилността на ЕС. Северна Македония вече се готви за начало на преговорите за присъединяване.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тръмп

    43 4 Отговор
    Откакто македонците се вслушват в Майка България им е по-леко и вече не са Сръбски васали!!!:):):)

    Коментиран от #11, #13, #15

  • 2 Даа

    10 13 Отговор
    За албанските Амуджи ли става въпрос?
  • 3 El chochone

    16 25 Отговор
    СЛАВА НА РУСИЯ!!! ;)

    Коментиран от #12

  • 4 Бесен Язовец

    19 11 Отговор
    Лавров и Мара с малките бозки, колко реваха и рипаха срещу влизането на Македония в ЕС и НАТО и пак напразно . Руските подлоги беснииииии!!
  • 5 Meganoob BG

    20 4 Отговор
    България е единствената държава в която трябва да сключва договор за добросъседство със себе си. И то не заради друго, а затова че една фалшива държава има по-голяма армия от нас.
  • 6 Хахаха

    10 13 Отговор
    Да благодарим на Сев. Македония, че са ни дали език, писменост , история и са се борили за България хиляди години

    Коментиран от #7

  • 7 Бати Злати

    4 2 Отговор

    До коментар #6 от "Хахаха":

    Тези които са ти дали минуси явно не са имали словесни виртуални престрелки със Северно Македонци :)
  • 8 Отвратена

    14 4 Отговор
    Днешна България наистина се управлява от Продажници......повръща ми се.....нашите велики царе се обръщат в гробовете си......жалка картинка представляваме сега.....Само Бог може да ни помогне.....
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 бай Даньо

    12 0 Отговор
    Радвам се за македонците най-малкото се отдалечават от Сърбия и Русия, но малко съм объркан. Ние какво извоювахме за нас? Може ли някой сериозен български дипломат да обясни България как си защити интереса? Конкретно какво се промени освен нашето съгласие да вървят напред македонците. Какво отстъпиха македонците? България беше в чудесна форма да диктува учебниците по истроия по които да учат децата в Македония например , остявяме на страна че историчската истина е на наша страна. Поне на хартия можеше да разпишем някой истроически истини на което поне да се позоваваме в бъдеще, защото македионците ще се отметнат от малко за което се огъват днес ? Тогава как ще се чувстваме? Ако пък махнем емоциите и апелираме към разума на македонците трябва просто и ясно да се обясни че нямат други приятели от съседите си освен нас и са загубени без нас ( това е тяхната геополитика, много е проста) от друга страна ние трябва да им диктуваме условията на тия наши взаимотношения . Ако гърците бяха в нашето пложение щаха да им свалят гащите от задника. Видя се че за едно име гърците им разказаха играта , за което македонците междудругото са по прави в тоя спор, защото Александър е пеласг, племе съседно на древните гърци подобно на наши траки и илирите ( днешни албанци) . Каква е разионализацията на нашата външна политика да играем "мека Мария" ? С македонците трябва доста строго а ако някой ден се види възраждане на българщината може и братски... Сериозно някой може ли

    Коментиран от #14

  • 11 ИМПЕРИАЛИСТ

    15 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тръмп":

    Македонците 3-то поколение са като "бесни кучета", направо налитат на бой ако им оспорваш "иденцитета"... Нека не си правим илюзии, без твърди крути мерки от страна на България, там нещата няма да се оправят!... За голямо съжаление!
  • 12 Ботев

    7 3 Отговор

    До коментар #3 от "El chochone":

    Долу русите пияници!
  • 13 Румяна Костова

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тръмп":

    По леко им е на македонците в какво отношение? Сега трябва да се бръкнат, за да си извадят български паспорт. А преди в Югославия си пътувах и работеха в Европа, без това да им се налага. Не познавам македонец, с български паспорт, който да не се подиграва на България.
  • 14 Румяна Костова

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "бай Даньо":

    Радвайте се за македонците колкото си искате Ако питате, обаче хора, живели и в соца и в демокрацията, те категорично ще Ви кажат че в Югославия са си живеели в пъти по-добре.
  • 15 Румяна Костова

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Тръмп":

    Къде ги видяхте тия македонци, наострили уши за България? Плащат си за български паспорт, взимат си го и до тук са с псевдо патриотичните чувства.