Last news in Fakti

7 Юни, 2019 11:41 1 507 0

Кралят нареди: Искам правителство

  • испания-
  • педро санчес-
  • испания-
  • правителство

Социалистът Педро Санчес беше натоварен от Фелипе Шести със задачата да състави правителство на Испания

Кралят нареди: Искам правителство - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Социалистът Педро Санчес беше натоварен от краля на Испания със задачата да състави правителство след победата на партията му на парламентарните избори през април, предаде Франс прес.

Фелипе Шести "предложи Педро Санчес като кандидат за председател на правителството", заяви председателят на Конгреса на депутатите Меричел Батет Ламаня след срещата между Санчес и краля.
"За мен е чест да приема тази задача", каза малко след това Санчес пред журналисти.

Санчес каза, че следващата седмица ще се срещне с лидерите на други политически партии, за да преговаря за "съставянето на стабилно правителство за следващите четири години".

Испанската социалистическа работническа партия спечели най-много гласове на изборите на 28 април, но не успя да постигне мнозинство в парламента и ще се нуждае от подкрепа, за да остане на власт.

Санчес каза, че четирите стълба на управленската програма ще бъдат борба срещу климатичните промени, цифровизация, намаляване на неравенствата и работа за по-силна Европа.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: