Last news in Fakti

6 Юни, 2019 06:02 3 654 9

В Испания имаше опит за преврат

  • испания-
  • преврат-
  • каталуния

Прокуратурата с решение за опита за отделяне на Каталуния

В Испания имаше опит за преврат - 1
Снимка: Shutterstock

Опитът за отделяне на Каталуния от Испания през 2017 г. е опит за преврат. Това беше обявено от испанската прокуратура, цитирана от El Pais.

Преди две години в Каталуния се проведе референдум за независимост на региона, без това да е позволено от испанското правителство. В последствие много представители на местното правителство бяха задържани и съдени.

„Това беше опит за държавен преврат. Той имаше за цел да замени юридически установен ред с незаконни средства“, се казва в решението на прокуратурата.

Прокуратурата в Сарагоса отхвърли версията, че задържаните каталунски политици са политически затворници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реално

    24 7 Отговор
    Никакьв опит за преврат...Каталунците не искаха властта в Мадрид-а да се отделят от Испания--айде стига с това лицемерие вече-точно заради него-хората все по-малко вярват на европейските политици....

    Коментиран от #2, #3

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Не се притеснявай!

    8 3 Отговор

    До коментар #1 от "Реално":

    Само Бареков или някой с дебели пръсти може да ти е сложил минус! Лол;)
  • 4 Госあ

    1 11 Отговор
    Болшевиките пляскат на клането в Пекин, но протестират срещу решението на прокуратурата в Испания. Негодници- чни,мързеливи и глупави
  • 5 Госあ

    5 9 Отговор
    Болшевика не е нито ляв, нито десен. Той е един безскрупулен селянин ламтящ за власт и облаги. Болшевики са Тръмп, Путин, нашият премиер.
  • 6 Бачо Киро

    7 4 Отговор
    Баят тъпо определение, технически абсолютно грешно. Първо не е на Испания, а на Каталуния. Второ - референдумът не е НЕКОНСТИТУЦИОННО средство. Той изразява волята на хората. Може да не го признаеш, но не е преврат. Превратът не те пита дали го признаваш. С други думи са насътворили пак една камара глупости испанските сиести. Бих казал да пуснат малко полицаи да поскачат пак върху момичета и бабички за подкрепа на решението. Колкото до #4 - клане се върши с ножове, мечове, брадви. Съмнявам се силно на площада в Китай да са ги клали. Отделно дрънканиците по Свободна Европа и ББС някак въобще не означават реално предаване на живо (да бе, седели са и са предавали, нали). Никой не може да се радва на такива неща, но няма как да вярваш на никоя от двете страни - и двете се насират от пропаганда. Тъпотиите, сътворени от малоумните испански ченгета обаче бяха навсякъде. Онея дни квичахте как Мъдуро бил тиранин и газел хората, заради клипа в който колата подскочи минавайки през бордюра, но когато испанските тъпи ченгета скачаха с два крака върху девойки и бабички, тогава се кефехте и обяснявахте, че така им се падало, нали? Понеже гласували? Невалиден бил? Ми и нашият на Слави беше невалиден, нали? Скачаха ли ти по гумената глава заради това? Много стандарти имате това боклуците, дето се правите на демократи.

    Коментиран от #7, #8, #9

  • 7 Госあ

    2 6 Отговор

    До коментар #6 от "Бачо Киро":

    Болшевика трябва да бъде смачкан като гнида. Това е най големият вредител на планетата. Русия е типичен пример. Територия с огромни богатства има икономика и стандарт на живот на страна от третия свят. Сепаратистите в затвора. За тероризъм.
  • 8 Госあ

    1 4 Отговор

    До коментар #6 от "Бачо Киро":

    Газили са ги с танкове. Болшевико. Газили са интелигенцията. Те недоносените селяни.
  • 9 Ами

    0 4 Отговор

    До коментар #6 от "Бачо Киро":

    Писна ми от баяти крепители на мадурите на Мадуро, в този сайт...….
Новини по държави: