23 Юни, 2019 19:46 4 774 12

Кола помете 6 колоездачи в Гърция, двама загинаха

Към момента няма информация за самоличността на пострадалите и има ли българи сред тях

Кола помете група от шестима колоездачи в Гърция. Тежкото пътно произшествие е станало край град Козани в северната част на страната. Инцидентът е станал малко след 13 часа днес.

Кола, управлявана от жена, по неясни към момента причини, се е забила в колоездачите. Двама души са загинали, другите четирима са със сериозни травми. Пострадалите са хоспитазлизирани, съобщава blitz.bg.

Към момента няма информация за самоличността на пострадалите и има ли българи сред тях.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Един се обажда на 112

    15 21 Отговор
    -Алооуу, току що блъснах две паткии на пътя, какво да правя?
    -Ами изблъскате ги в канавката да не пречат на движението.
    След 5 минути същият пак се обажда:
    -Пак съм аз, изтъркалях ги в канавката, сега велосипедите им какво да ги правя?
  • 2 485

    22 31 Отговор
    Лека им пръст на хората. Колоездачите не трябва да имат право да са на пътното платно там където се движат автомобили! В цяла Европа е така това безумие. Мястото на колоездачите трябва да е върху нарочно направени колоездачни алеи - в противен случай да нямат право.

    Коментиран от #3

  • 3 Justice

    34 7 Отговор

    До коментар #2 от "485":

    В цяла Европа не е така,обществените пътища са за всички.Незнам от каде черпиш информаця но си във огромна заблуда.Сега със този случай ще видиш как деиства полицията във Европа.Не както в България и страните от ХалифатЪ.

    Коментиран от #4, #5

  • 4 485

    15 13 Отговор

    До коментар #3 от "Justice":

    Обществените пътища?? Имаш ли право да се разхождаш по магистрала, или да караш на нея мотор под 125м² във Франция и Италия например - НЕ нямаш! Не може на шосе със завои, по което се движат автомобили до 90km/h да има пешеходци иииии велосипеди. както за пешеhодците има ТРОТОАРИ, така и за велосипедистите трбва да има ВЕЛОАЛЕИ и да нямат право да се движат извън тях, капиш?

    Коментиран от #6

  • 5 824

    22 0 Отговор

    До коментар #3 от "Justice":

    Във Франция велосипедистите имат право да се движат навсякъде освен по магистралите, на разстояние 1,5м от ръба на пътя и ти си длъжен да го пазиш - няма да ти казвам какви инциденти стават заради колоездачите!
  • 6 Justice

    17 1 Отговор

    До коментар #4 от "485":

    Ясно се вижда че инцидентът НЕ се е случил на магистралата а на второкласен път най вероятно със ограничение 90км/ч.!824 разтоянието което имаш предвид не е за колоездачите, а е за автомобилите които предприемат маневра за изпреварване и трябва да спазват дистанция 1,5м от колоездача!
  • 7 Христо

    24 10 Отговор
    Понеже пътувам доста, пътувам и в планински местности... Има много нагли и тъпи копеленца с колела! Събрали се 4-5 идиота, карат с 10км в час, ширят се на цялото платно защото видиш ли са група и не им пука, че като изкочиш от завоя ще ги прегазиш. Накрая става така, че лежиш в панделата заради някой с куха лейка.

    Коментиран от #8, #9

  • 8 Джудже

    10 6 Отговор

    До коментар #7 от "Христо":

    И аз пътувам по всякакви местности, но съм стигнал до извода, че по-тъпи и нагли от шофьорите няма. На нас всичко ни е криво, я маркировка, я светофари, велосипедисти, пешеходци, а и ние самите сме си един на друг криви.
  • 9 Ей сельо

    12 4 Отговор

    До коментар #7 от "Христо":

    Научи се да взимаш завоите без да изкачаш! Щото ако не са колоездачи, а автомобил, като изкочиш от завоя пак ще направиш катастрофа и ще утрепеш някой.
  • 10 Христо

    9 2 Отговор
    За да не изкачам от завоя трябва да карам с 20км/ч. Ти така ли караш? Тръгвам да пътувам, карам нормално в ограниченията, не съм джигит. Имал съм случаи на спущащи се велосипедисти та чак на лентата карат... Не казвам, че всички са такива, но има много тиквеници, които не се съобразяват. Що си излезнал с колелото, то карай плътно в дясно. Ако сте група карайте един зад друг...

    Коментиран от #11

  • 11 Бачо Киро

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "Христо":

    Тези също са карали на тумба 100%. Жалко за хората, но в Гърция няколко пъти в годината има състезания и като идат преди това да тренират винаги е проблем. Карат на тумби, не в колона, та в зависимост от мястото никак не е трудно да стане произшествие. Какво му обясняваш на горния... Естествено, че трябва да пазим живота, но самият велосипедист трябва да пази себе си също. Идиотизъм е да кара както му падне и да вика "трябва да ме пазите"...
  • 12 Kolo Kolo

    2 3 Отговор
    Сигурно е било много яко...само как са се разхвърчали педалите...
Новини по държави: