Тема: Украйна

25 Юни, 2019 19:00 8 902 40

Украйна напусна демонстративно Съвета на Европа

  • украйна-
  • европа-
  • напусна-
  • русия-
  • съвета на европа-
  • асамблея

Украйна обвини Европа в слабост

Украйна напусна демонстративно Съвета на Европа - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Украинската делегация, изпратена на Парламентарната асамблея на Съвета на Европа (ПАСЕ), напусна демонстративно масата за преговори, след като беше дадена възможност Русия да се върне в рамките на организацията, съобщи „Гардиън”.

Решението на Съвета дойде след гласуване, завършило със 118 на 62 гласа за участие на Москва. Така Русия получи достъп в ПАСЕ след 5-годишно прекъсване. През 2014 г. Кремъл беше осъден да плаща 28 млн. лири годишен внос към Съвета на Европа заради конфликта в Украйна и анексирането на Крим. Тогава Москва реши да бойкотира асамблеята, а през 2017 г. спря и да плаща таксата. Русия пък даже заплаши преди време да напусне организацията, в която членуват 47 страни, ако не ѝ бъдат възстановени правата да гласува.

Още новини от Украйна

Основното притеснение на европейските органи е обикновеният руски гражданин да не загуби правото си да обжалва пред Европейския съд по правата на човека при случаи на репресии и злоупотреби от страна на полиция, прокуратура и други органи. Всяка година съдът отрежда на Русия да плаща милиони евро компенсация. Активисти предупреждават, че евентуално напускане на разговорите от руска страна ще има негативни последици върху правоприлагането и в затворите, предаде Би Ти Ви.

Украинските делегати заявиха, че участието на Русия в подобни заседания показва слабост на Европа и неспособност да бъде овладяна Москва. „Нашият народ проля кръв, за да опази животите ви. Ние спряхме агресора на границата. Дадохме възможност за нова визия на Европа. Това са фалшиви ценности, принципи и двойни стандарти”, коментираха гневно украинските представители.

В критиките се включи и новоизбраният президент на Украйна Володимир Зеленски, който сподели, че е разочарован от решението на институцията. Външният министър на Русия Сергей Лавров обясни, че страната ще плати дължимото, когато правата ѝ бъдат върнати. Президентският говорител Дмитрий Песков коментира, че това не е политическа победа, а такава на здравия разум.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 15 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Meganoob BG

    129 17 Отговор
    Защо не напуснат и Европейският съюз..... а чакай! Те изобщо не ги пуснаха, уж щяха да ги вкарват, обаче като остана Украйна без Крим, направо от шока забравиха мигновено че щяха да ги правят "европейци".

    Коментиран от #35

  • 2 ахо

    28 107 Отговор
    Украйнците вообще не се церемонят с противника.

    Коментиран от #8, #24

  • 3 Дамммм

    121 13 Отговор
    Най-накрая ще се разбере,че Украйна отдавна я е напуснал и малкото мозьк който имаше--

    Коментиран от #30

  • 4 Силна европа

    88 6 Отговор
    Вие си пропилейте пазари за още 5 пъти по 85 милиарда, пък после чакайте европа да ви оправя.
  • 5 Patriot

    114 6 Отговор
    Къде отиде демокрацията,всеки има право на мнение и на глас!Прибрах се от Украйна страшно разочарован от това, което видях и чух.Българите от Болград и българските села наоколо са наплашени много,защото ако имаш мнение,което не е като официалното,значи,че си сепаратист.
  • 6 А бе кой

    87 7 Отговор
    А бе кой брой усрайна за нещо ! Сорос с ЦРУ се изръси с 5 милиарда за майдана и тия пропаднаха повече от нас

    Коментиран от #36

  • 7 Рускопишкофил

    9 27 Отговор
    Урааааааааааааааа

    Коментиран от #25

  • 8 Гост

    31 5 Отговор

    До коментар #2 от "ахо":

    Ама разбира се! Свалят гащите отмах!
  • 9 Гост

    14 4 Отговор
    🇺🇦💨🍜💯🖕
  • 10 Бесен Язовец

    69 9 Отговор
    Палячовци още си мислят че са на манежа! Я марш въшкаджии украински, има ги благодарение на СССР а седнали да подливат вода на бившите си съюзници!
  • 11 майкоо

    59 4 Отговор
    спокоен съм.мислих си че по-големи шизофреници от бг политиците няма.хохолите ги удариха в земята.
  • 12 истината

    65 4 Отговор
    Защо Европа търпи Украйна която да води жестока гражданска война и убива и руши,а по улиците да маршируват фашисти!?

    Коментиран от #34

  • 13 Хей ИДИОТ

    46 3 Отговор
    Сърди се на е.ба..те Съединени АЩ. Европа нищо не ти е обещавала, че да ги плюеш. Обещаваше др.Нюланд и квичеше по вашенско FUCK THE EU. Опресни си познанията и си оправи приоритетите. да не ти тегля една хубава, европейска Май...данка
  • 14 Монгола

    38 2 Отговор
    Хайде бе хайде да ги взимат в ЕС аме вече нещо са лоша оферта без Крим!
  • 15 даааа

    55 4 Отговор
    Само пет страни са гласували срещу Русия в ПАСЕ!явно на Европа и идва акъла....
  • 16 Хайдутин

    47 1 Отговор
    Е тия ОЛИГОФРЕНИ украинците кво очакваха? Те бяха просто стръв на ЦРУ за Руската МЕЧКА! ТЯ ги раскъса и ги здъвка!
  • 17 Kcaniba

    45 4 Отговор
    Единият бандеровец, освен че псува навред, унижаваше и евродепутатите и себе си с жиотинското си държание. Другият, преди 5 години си правеше селфите с изгорените жители на Одеса преди 5 години...
    Правиха евромайдаун, сега побегнаха ат Европа. Обедняха, изтърваха Крим и тръбата... нема по прост народ, дори и македонците ги признаха.
  • 18 Бесен Язовец

    49 6 Отговор
    Това нещо Зеленски е едно мошенниче, седна на президентския стол благодарение на обещанията че ще оправи отношенията между Киев и Москва, всъщност взе 10 пенса както пианицата си прдшественик и продължи по стария курс! Още 2-3 години и украинците ще се молят да станат част от РФ.
  • 19 0000

    51 6 Отговор
    Украйна няма да влезе в ЕС докато не се разбере с Русия.А Русия не е България да играе по свирката на идиоти и кретени от ЕС и САЩ. Те няма да признаят своя територия като независима държава. Украйна е руска и ще бъде руска каквото и да стане. Нашите тъпаци признаха Македония под диктата на запада и незнам още кой. Колкото и да скачат няма да ги огрее. Докато са отделно от Русия ще затъват все повече и повече.Руснаците няма да допуснат американска база на територията на Украйна. Аз не съм русофил и няма да бъда но тук нетрябва да стане втора Куба. Не желая и двете сили да си хвърлят боклука в нашия регион.

    Коментиран от #21, #33

  • 20 Петър

    36 3 Отговор
    Актьорът-президент май си е повярвал, окрилен от кратковременното доверие, бидейки аполитичен "кадър", но явно изобщо не осъзнава какво и пред кого говори. Алааа скоро ще го научат.
  • 21 88500

    34 2 Отговор

    До коментар #19 от "0000":

    Тези които признаха името Северна Македония не са нашите! Северна Македония го призна едно търгвско дружество което си пази капиталите в офширките.

    Коментиран от #32

  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Бах

    13 1 Отговор

    До коментар #22 от "ХИТЛЕР":

    Украйна да се прибира в РУСИЯ , щото след годиниа две ще ядат плъове като Руснаците в Ленинград!
  • 24 Румяна Костова

    24 1 Отговор

    До коментар #2 от "ахо":

    Видяхме в Крим. Дадоха го без нито един изстрел. Вероятно съзнателно и подсъзнателно знаейки, че той принадлежи на Русия.
  • 25 Усрайна

    14 1 Отговор

    До коментар #7 от "Рускопишкофил":

    се Усра! 😂
  • 26 Димо

    10 1 Отговор
    Да вървят на майната им трънкина!
  • 27 Дориан

    11 1 Отговор
    А този съд защо не се сезира за отнемането на деца в Норвегия?

    Коментиран от #31

  • 28 Kovak

    12 0 Отговор
    Като не харесвате Европа и ценностите и що се опитвате да се крилете под полите и?
  • 29 стоян георгиев

    2 10 Отговор
    тоя съвет на европа незнам що съществува.организация без никакви реални възможности.украинците са прави да се върмущават.очевидно европа проявява слабост и нарушава собствените си принципи.
  • 30 Хелиос

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "Дамммм":

    Гладомора 9 милиона украинци 100 хиляди българи убити с глад до 1917 украйна е житницата на европа какво като ви плащат руснаците нито руснаци ще станете нито те ще ви обикнат Запей песента Гъби мой гъби пак легни и сънувай че си предводител на гъските цар ба кокошките и защитник български народ
  • 31 Не ходят на училище

    1 0 Отговор

    До коментар #27 от "Дориан":

    Както е тръгнало и тук трябва да се отнемат децата на някои хора не може българските деца да ходят на училище про форма като не те е еня за децата ти що си им дал живот как така ще фиркаш като пройдотин с приятели женати да се чуди как да се начекне наляво и на дясно после учителите ви виновни ние да не сме аборигени или не ви интересува какво става с тях ЩО не тръгнеш из кварталите вечер да гледаш какво пиене става пред блоковете тва да не е кръчма с личния пример възпитава!
  • 32 Зима е зима!

    0 0 Отговор

    До коментар #21 от "88500":

    Македония каза Сталин ще е създадем както сме решили и тръгнаха сърби и руснаци да я създават федерация да правят със столица една Белград да ама не и комунистите руските слуги се изплашиха че народа български е български и се отказаха вашите хора са в Москва!ревматичния ти мозък това ли роди!?

    Коментиран от #40

  • 33 1944

    0 3 Отговор

    До коментар #19 от "0000":

    Не си русофил а какъв си?българин също е малко вероятно !куба е руска както беше преди българия КОЙТО обича повече Русия от роднината ,какъв е?КОМУНИСТ на който децата учат в Сащ и ЕВРО СЪЮЗА а защитава интересите на русия какъв е?
  • 34 Реферндум

    0 0 Отговор

    До коментар #12 от "истината":

    Трябва да се направи референдум за излизане от ЕВРО СЪЮЗА и влизане в евразия та ли мислиш?
  • 35 Европа това е цивилизация

    0 4 Отговор

    До коментар #1 от "Meganoob BG":

    КАТО искаш да си ЕВРОПЕЕЦ постъпваш като грузинец украинец молдованин черногорец и всички други а като искаш да си с русия като северно кореец кубинец венецуелец и гладът да ти стърже ревматичния ти тоталитарен мозък пътуваш за там може и сирия а забравих иран но със жена ти поне там няма да е между евро джендъри!
  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 ЦСКА

    2 0 Отговор
    Ее,много се е затъжил някой за тях.
  • 38 Румяна Костова

    1 0 Отговор

    До коментар #36 от "ДДимитърддд":

    Към тези 13 хиляди включвате и се простите цивилни, жени, старци и деца в Донецк и Луганск, понеже те също са украински граждани и убити от украинската армия.
  • 39 Румяна Костова

    1 0 Отговор
    Украинците с поредния си цирк. А факти. бг някъде с три и повече дни закъснение с коментара на събитието. Украинската делегация се появи веднъж в сградата на ПАСЕ с костюм за химическа защита, за да, протестира против използуването на такова от руснаците След историята със Скрипал,един от тези клоуни мисля, че бе Гончаренко(дано не бъркам) излезе да говори против Русия със зелени гумени ръкавици. Още те пяха украинския химн в коридорите,, Ще не вмерла Украина". Така, че нормалните европейци се нагледаха на клоунските им номера. Пълна селящина и никаква представа и умение как трябва да се държат на подобно място.
  • 40 Румяна Костова

    1 0 Отговор

    До коментар #32 от "Зима е зима!":

    Македония се създава от Коминтерна. Да не Ви обяснявам кой българин е бил голяма клечка в тази организация по онова време. А що се отнася до Сталин, то той е бил в явна война с Коминтерна, но не за Македония, а по отношение на това как трябва да се води борбата с империализма и т. н. И изобщо на Сталин не му е било до Македония, имал си е достатъчно други проблеми.