Last news in Fakti

4 Юли, 2019 17:00 86 246 154

Китай реши български проблем за една минута

  • българия-
  • румен радев-
  • китай

Български фирми вече могат да внасят мляко и млечни продукти в страната

Китай реши български проблем за една минута - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Български фирми вече могат да внасят мляко и млечни продукти в Китай, съобщи БНР.

Проблемът с изпълнението на изискванията за внос на българска селскостопанска продукция в Китай е от повече от две години.

Темата е била обсъдена на срещата на президента Румен Радев с китайския му колега Си Дзинпин, на която вчера двамата държавни глави приеха декларация за стратегическо партньорство между Пекин и София.

На срещата си със Си Дзинпин Радев е поставил въпроса за ограничения достъп на български земеделски стоки до китайския пазар:

"Особено за мляко и млечни произведения, където протоколите за фитосанитарен контрол са подписани повече от 2 години, но по едни или други причини тези фирми не се допускат тук. В рамките на една минута този проблем беше решен. Вече се допускат. Нашият бизнес може от тук нататък да разширява много обхвата на вноса в областта на селскостопанската продукция".

Радев очаква развитие по проектите за разкриване на пряка въздушна линия София-Пекин, китайска банка да има офис в България, както и в София да бъде изграден българо-китайски център за научна дейност и иновации:

"С президента се уговорихме да държим диалога личен между нас, отворен, така, че да имаме периодичен преглед на постигнатото до момента".

След Пекин Радев посети Шанхай и обсъди с кмета на града Инг Йонг възможности за сътрудничество:

"Тук ще бъде изграден един от най-големите модерни градски центрове. Ако сравним с това, което постигаме ние в България като ремонт на булеварди, ще видим, че има много от какво да се поучим. Надявам се да установим едно добро сътрудничество специално в тази област".


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 158 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 125 000

    69 555 Отговор
    Първо шефа Ердоган беше в Китай, след това слугата Радев е там.

    Коментиран от #4, #7, #16, #37, #62, #138, #147

  • 2 125 000

    37 247 Отговор
    Ердоган в един ден се среща с Путин и Тръмп в Япония, след това замина за Китай! Това е голяма политика, Радев и Бойко за но не стават.
  • 3 Сърп и чук

    132 204 Отговор
    И ние сме комунисти, и те са комунисти. Ще се разберем по болшевишки.

    Коментиран от #58

  • 4 Бай Ахмед

    123 16 Отговор

    До коментар #1 от "125 000":

    Да.И фирмите ще са български,че и млякото ще е от най-българското.
  • 5 ЪРП

    368 89 Отговор
    БРАВО, БРАВО, БРАВООО НА ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ!!!
    ПУТИН И СИ ДЗИНПИН ГО ЦЕНЯТ МНОГО И ТОВА ПРОЛИЧА ОТ ДИАЛОГА, КОЙТО ИСКАТ ДА ВОДЯТ С ПРЕЗИДЕНТ РАДЕВ!!!
    БРАВО, ГЕН.МАЙОР РУМЕН РАДЕВ!! ВИЕ СВЪРШИХТЕ ПРЕКРАСНА РАБОТА В ПОЛЗА НА БЪЛГАРСКИЯТ БИЗНЕС И ИЗДИГНАХТЕ СРИНАТАТА РЕПУТАЦИЯ НА БЪЛГАРИЯ ДО НОВИ ВИСОТИ!!!!!!

    Коментиран от #11, #23, #92

  • 6 я па тия

    209 36 Отговор
    Какви млечни продукти ве ми то крави няма ?! Внасят сухо мляко, нишесте, палмово масло и каквото се сетите! Киселото мляко са си правили експеримент наколко дни не е в хладилник и не се разваля , ма голямо "качество" ве а по време на соца това от бурканчетата на третия ден в хладилника и тръгва !Ма китайците мнооо ве на половината свят да купим палмовото масло, наше нишесте да сложим пак не можем да смогнем ха ха !

    Коментиран от #18, #26

  • 7 Точно обратното :

    139 33 Отговор

    До коментар #1 от "125 000":

    Първо Президент Румен Радев пристигна в Китай, като Ердоган почтително изчака на опашката двамата големи политици да си поговорят.
  • 8 Така се прави

    260 47 Отговор
    Така се прави! Браво Радев! Не си като Финету, който се скъса да се саморекламира за фолксваген...
  • 9 Адев

    56 139 Отговор
    Радев не трябваше да слиза от МИГ 29, а с него да си обикаля по света.

    Коментиран от #111

  • 10 Китай е огромен пазар

    224 18 Отговор
    и отварянето му към нас е безспорен успех. Браво!
  • 11 УСПОКОЙ СА БРЕ

    51 225 Отговор

    До коментар #5 от "ЪРП":

    ЩЕ ТРЕСНЕ НЕЩО,РАЗБРАХМЕ ЧЕ ФАТМАКА ЛИЖЕ ДОБРЕ НА ШЕФОВЕТЕ ЗАДНИЦИТЕ.!!!

    Коментиран от #12, #67

  • 12 ха ха

    186 26 Отговор

    До коментар #11 от "УСПОКОЙ СА БРЕ":

    Бъркаш се нещо с един пожарникар

    Коментиран от #100

  • 13 СоцБоц

    226 50 Отговор
    Гледайте и злобейте,нпо-драскачи, така се прави в съвременната Социалистическа Държава,КНР на която Кравари, алчни Европейци и марсианци им се молят да правят бизнес.Китай на практика показа как една социалистическа индустрия може да е номер едно в света,ако американофилите - Българските предатели не бяха подлъгали народа да приеме гнилия либерален капиталистически модел, сега щяхме да сме на икономически на нивото на Китай, щяхме да сме плацдарм за Китайската икономическа инвазия към Европа.Нямаше да живеем за да плащаме ток,вода,храна,кредити щяхме да сме горди че сме Българи

    Коментиран от #25, #80

  • 14 Цун Кай Го

    56 135 Отговор
    Навремето комунистите вкараха Виетнамци и се чудихме после как да ги изгоним Сега Грипена ще вкара Китайци смо че където стъпи Китаец връщане назад няма

    Коментиран от #35, #89, #116

  • 15 Гост

    70 95 Отговор
    Проблемът с млякото бе огромен и фундаменталин! От днес човечеството ще спи спокойно! Да му мислят кравите! Не, не става дума за Деса!

    Коментиран от #120

  • 16 бл.134 в Зап. парк

    49 18 Отговор

    До коментар #1 от "125 000":

    Ще внасян в Китай .......то в България се внася отвън , за да се произвежа ...камо ли за изнасяне .....изнасяме електроника и електротехника .....икономическия пудел на Балканите
  • 17 Иво Георгиев

    158 54 Отговор
    БРАВО НА ПРЕЗИДЕНТА РУМЕН РАДЕВ!
    ТОВА Е БЕЗСПОРЕН УСПЕХ И ОГРОМНО ПРИЗНАНИЕ ЗА БЪЛГАРИЯ, А ЗАСЛУГАТА Е ИЗЦЯЛО НЕГОВА! НАЙ-УСПЕШНИЯТ, НАЙ-ДОБРИЯТ, НАЙ-ДОСТОЙНИЯТ ПРЕЗИДЕНТ И ПОЛИТИК В НАЙ-НОВАТА ИСТОРИЯ НА БЪЛГАРИЯ!

    Коментиран от #20

  • 18 Джони

    66 55 Отговор

    До коментар #6 от "я па тия":

    Ето за това баце ви кара да ставате овчари , за да произвеждате мляко за китайците , а вие не та не , IT специалисти . Сега другаря радев ви организира възможности за кравари да станете . Стига с тия технологии , вие сте прости и те са прости , така се постига разбирателство . Кравари и овчари трябват на държавата . Който по умен терминалите . Арееее...рррррр...уууу..
  • 19 Именно

    68 7 Отговор
    Точно скоро писаха, че в България млякото не достига за млечните продукти, затова по-евтините заместват все повече с растителни мазнини, а тези които все пак произвеждат истински млечни продукти (а не заместители) вдигат цените ...
  • 20 Хаджи хаджи Българин

    80 10 Отговор

    До коментар #17 от "Иво Георгиев":

    100% те подкрепям! А на оня Чехлю евро-роми атлантически глупости му дай да бръщолеви!
  • 21 Коста

    67 16 Отговор
    Бе какво мляко какви пет лева ? То млякото за България не стига ! В момента кравите в България са толкова че могат да покрият нуждите само на София /като брой население/ !! Представете си всичко останало какво е ?!! А ако почнат да изнасят - млечните продукти ще ударят тавана. А и хубавото за износ - боклука пак за нас!

    Коментиран от #27

  • 22 я па тия

    20 11 Отговор
    до 18 Джони
    Джонка, ние сме по умни и от вас не работим краварЕ и овчарЕ и пак правим сиренЬе и "сметана" с висока масленост ха ха ако искаш може и за вас да изнасяме да ха ха :) !!!
  • 23 Ейййй

    20 31 Отговор

    До коментар #5 от "ЪРП":

    Ти за шепа копейки ще вземеш да се гътнеш бе , по спокойно горещо е !
  • 24 БНСРП

    34 91 Отговор
    Един тъп генерал който не става за нищо го направиха президент. Сега една бивша СДС-ка и настояща комунистка иска Премиер да става.То стана закона на мафията който не е с нас е против нас. Време е да отворим отново Гонда Вода и Свети Илия и да изпратим там всички комуняги до 9 коляно.И ще решем проблема веднъж завинаги. България Над Всички.

    Коментиран от #43

  • 25 123

    14 17 Отговор

    До коментар #13 от "СоцБоц":

    Ти вярваш ли си...

    Коментиран от #38

  • 26 Ахой

    40 9 Отговор

    До коментар #6 от "я па тия":

    Киселото мляко се разваля ако е купешко. Истинското кисело мляко се фкисва

    Коментиран от #133

  • 27 злобар

    37 7 Отговор

    До коментар #21 от "Коста":

    Няма такова нещо брат то беше отдавна . След демокрацията и кравите станаха седесари , демократи и прочие абе с една дума сега от вимето на кравите тече мляко на прах и тва е .
  • 28 мали мали

    10 19 Отговор
    А ако бяха 5 минути какво става а,турите си бибероните и легаите да спите,алоууу разбирачите ,алоууу професорите от еи такива като вас сме на това положение
  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Муууу

    30 17 Отговор
    Ами то ако е истина всеки Българин да направи мандра Износа е гарантиран от таварищ Радев
  • 31 Шумимарица

    35 6 Отговор
    Напред марш с генерала наш.

    Коментиран от #36

  • 32 Бай Стою касапина

    44 10 Отговор
    То пък едно мляко с вкус на нищо. Наскоро ме почерпиха с мляко купено от Одрин. Разлика планина. Вкусно, плътно, няма нищо общо с нашите боклуци.

    Коментиран от #117

  • 33 гост

    49 15 Отговор
    Браво г-н Радев !!!! ВИЕ СТЕ БЪЛГАРИН и МИСЛИТЕ ЗА НАРОДА !!!! Крави има но зърно НЯМА !!!!! Всичко се изнася за жълти стотинки !!!По лесно е зърното веднага на корабите и парите в офшорки !!!! За малкото хора по селата никой ( избранник ) ИЗМАМНИК в парламента не се ИНТЕРЕСУВА !!!!
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Все пак си тъпак

    58 10 Отговор

    До коментар #14 от "Цун Кай Го":

    Първо, никой не е гонил виетнамците, защото работеха за трима и те сами се изнесоха в зората на демокрацията . Второ, сигурно си забравил, че ако не бяха те, нямаше от къде да си купиш хубави дънки, часовници и аудио техника.

    Коментиран от #42

  • 36 Джони

    6 12 Отговор

    До коментар #31 от "Шумимарица":

    Ваш , Ваш..
  • 37 Ха ха ха

    36 11 Отговор

    До коментар #1 от "125 000":

    Споко джендър, вазелин няма да изнасяме, ще има всички гейове от ДСБ , ДАЙ БГ и останалите соросни!
  • 38 СоцБоц

    17 7 Отговор

    До коментар #25 от "123":

    От такива ганьовци и безродници като теб ,сме на това дередже!!!
  • 39 Враца Баце

    25 3 Отговор

    До коментар #34 от "Въло от Врачанските села":

    Абе пустиняк, що не вземеш да легнеш на дръвника и да викнеш комшията, да ти кльоцне кухата чутура!
  • 40 Дони

    30 5 Отговор
    Глупост, три години живях в Китай и в повечето супермаркети има българско кисело мляко. Даже го промотираха китайки облечени с Български национални носии. Млякото беше от някакво село в Родопите. Само дето е сладко.
  • 41 Дони

    23 3 Отговор
    Глупост, три години живях в Китай и в повечето супермаркети има българско кисело мляко. Даже го промотираха китайки облечени с Български национални носии. Млякото беше от някакво село в Родопите. Само дето е сладко.
  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Враца Баце

    18 2 Отговор

    До коментар #24 от "БНСРП":

    Пий си хапчетата редовно, иначе Карлуково и усмирителната риза.

    Коментиран от #63

  • 44 Гледач

    26 7 Отговор
    Е те китайците като са чули за смешния ни мащаб са махнали с ръка за съгласие

    Коментиран от #50

  • 45 Гробарите

    34 6 Отговор
    Гробарите пищят в момента! Това е полезно за България!
  • 46 дядо Ваньо пита

    38 4 Отговор
    " Български фирми вече могат да внасят мляко и млечни продукти в Китай" - То има ли въобще българско мляко? Или ще ги лъжем с това мляко на прах. което внасяме от знайни и незнайни страни? Защо с кисело мляко по БДС, не може да се подквасва в домашни условия? Защо трайността му е почти цял месец? Защо прясното мляко е всъщност разредено мляко на прах?
  • 47 Kovak

    66 15 Отговор
    Прочетох доста от коментарите и си мисля, че голяма част от вас не осъзнават факта, че за първи път на политическата сцена имаме човек, който мисли за българите и го харесват и на исток и на запад. А това е безспорен успех за цялата страна. Аз лично съм доволен от постигнатото от Румен Радев.

    Коментиран от #148

  • 48 Все пак си тъпак

    41 6 Отговор

    До коментар #42 от "Не ставай смешен":

    Явно не си работил с виетнамци. Не можеха да кръшкат от работа, защото всички имаха проблеми с тяхното правосъдие и командироването в България е нещо като превъзпитание. Издънят ли се, екстрадация и затвор. За проституцията съм съгласен , обаче проститутки бяха българките, защото се чукаха за една тениска .
  • 49 Луди хора

    23 5 Отговор
    След войната със САЩ Виетнам трябваше да връща нарасналите си борчове на България и други Соц.републики които и се натрупаха за безвъзмездно даденото оръжие бг производство калашници и РПГ.Виетнам не можеше да си изплати дълга и изпрати хиляди работници предимно строители.След демокрацията робите бяха принудително прокудени назад.Бг политика.

    Коментиран от #115

  • 50 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 51 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 52 Путкин

    33 12 Отговор
    Браво на Президента! Това и Бойко Б можеше да го направи, но за кво му е като не лапа комисионна.
  • 53 Рубладжийче

    12 25 Отговор

    До коментар #51 от "лаборант":

    Ще изнасяме русофили!
  • 54 4 ти километър

    20 1 Отговор

    До коментар #34 от "Въло от Врачанските села":

    Имаме свободни легла при нас! Закуска, обед и вечеря! Облеклото е в бяло, особенно ризата е с нестандартни ръкави!
  • 55 ЕвропедерраСт

    21 5 Отговор
    В България няма производство което да заинтригува която и да е държава да прави бизнес !
  • 56 Бай Яни

    16 6 Отговор
    Ти затова ли си доживял досега, защото си крал и ограби народа, през соца не плащал ток, вода, храна и какво ли не. Ей крадлив соц боклук, о крадохте и парите на горките люде, обрахте им пенсиите и спестяванията, боклук без мозъчен.
  • 57 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 58 Ифо

    3 2 Отговор

    До коментар #3 от "Сърп и чук":

    Умен си,другарю.Венсеремос
  • 59 Ифо

    3 2 Отговор
    Умен си,другарю.Венсеремос
  • 60 Бай Яни

    9 8 Отговор

    До коментар #51 от "лаборант":

    Да ве, затова се и изнесоха от България и се насадиха в силиконовата долина. Я виж колко са Българските компании извън България. А кисело мляко се произвежда в Япония, малоумници. Еи за това мляко се натискат Китайците. А не за тукашното, дето Краварите доливат с вода, за количество. В нашият регион сме зарежда ли всички крави ферми със смески, та знам чалъмите на селяндурковците. Няма Българи, няма Турци, всички кръщават мекото с вода. А оният от дето ял гръцко млеко, ало от ОМК Родопея ке зареждат гърците ве серсем. Точно тук се втасва млеко то им.. Ама ти от къде да знаеш, явно живееш не къде над бърчинками над некое закрито селце. А тия дето ручат боклуци, явно живеят у севера😁😁😁😁, на тия им даваме само цвика😁😁😁А те си мислят че това е мляко.
  • 61 Дам

    21 6 Отговор
    Тв ние у нас внасяме млечни продукти... Те искат да изнасяме. Животновъдството е отдавна отписано.
  • 62 Милен Илиев Минков

    2 11 Отговор

    До коментар #1 от "125 000":

    България,...

    Е, победител,...


    През, 1913 година,....


    Турция,...


    Е, като- южна- България,....


    Нейна, родна- част,....


    За- жалост,...


    98 % от- Турция,....


    Е, пустиня,....


    И, остатъкът,....

    Е, 75 милиона- човека,......


    Плюс, 3 милиона- Наплив,....

    От, желаещи- живот,.....


    Сйрйя,....


    Е, кралство,.....


    - Не- забравяяте, това,.....
  • 63 БНСРП

    21 21 Отговор

    До коментар #43 от "Враца Баце":

    Живял ли си изобщо през комунизма или си роден в зората на демокрацията през 90г. Много е лесно да слушаш приказките на баба и дядо колко е било хубаво. А съм живял и съм видял всичко от онова време и хубаво и лошо.Иди купи си трева и се радвай на живота. През комунизма имаше малко хубави неща и всичко друго беше помия.Уискита само по корекомите дънки от цигани и виетнамци ако не си работил в чужбина не можеше да влизаш в корекомите нямаш право да ходиш на запад само до чехия и най добро положение в Източна Германия и Унгария. В училище задължително руски. Ако имаш 2 по руски дерекно оставаш докато при друг предмет минаваш условно.Живял съм в Русия и видях какво беше тогава там и какво е сега. Така че не ми хвали комунизма.Дори не си бил в казарма и нищо не си видял.Това е най голямата грешка, че премахнаха казармата да се окопитите малко да не ръсите глупости тогава всички търсеха начин да избягат навън и тук и в Русия.Сега пак е така руснаците пак се молят да идат в САЩ макар, че аз не ги харесвам макар,че съм бил и в щатите.

    Коментиран от #66, #101, #139

  • 64 Блаже

    11 15 Отговор
    Имам само два въпроса:
    1. Къде са му на Радев министрите?
    2. Десито доволна ли е?
  • 65 Я виж ти

    13 3 Отговор
    А някой,случайно да е наясно,колко млечни продукти се консумират в Китай?

    Коментиран от #68

  • 66 критик

    20 14 Отговор

    До коментар #63 от "БНСРП":

    Недей да лъжеш като дърт циганин. Изобщо не си живял при комунизма, защото такъв не е имало никъде по света досега. Просто той си остана един неосъществен идеал. Затова пък всички западни зложелатели, подпомогнати от такива като теб, успяха доста да го очернят, наричайки с неговото име отминали времена, които са били всичко друго, но не и комунизъм.

    Коментиран от #103

  • 67 Гадко

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "УСПОКОЙ СА БРЕ":

    Кога излезе от психото ,че те пуснаха и в сайта
  • 68 Ами да

    10 2 Отговор

    До коментар #65 от "Я виж ти":

    Ще се консумират. Както научихме японците да консумират, така ще научим и китайците. Те не са по-глупави от нас и ще възприемат хубавото.
  • 69 Стига ва

    0 3 Отговор
    Начи не само Боже Ноел за една минута ти да видиш))))
  • 70 Стенли

    10 11 Отговор
    ТО КАТО СИТОВСКИТЕ КАРТОФИ, ПО СЕРГИИТЕ ПЪЛНО, ПЪК ОТ ПЕТ ГОДИНИ В СИТОВО НИКОЙ КАРТОФ НЕ ГЛЕДА! МАЙ И НА РАДЕВ МУ Е ИЗГОРЯЛ БУШОНА! ТЕЖКО И ГОРКО НИ С ИЗПУШИЛ ПРЕЗИДЕНТ!

    Коментиран от #79

  • 71 Гост

    7 4 Отговор
    Силата на Китай се състои в износа на евтини и скъпи стоки според държавата в която изнасят, а не знам кой ще печели да внася стоки в Китай със средна заплата около 200долара .

    Коментиран от #91

  • 72 стоян георгиев

    11 8 Отговор
    добра новина ,но едва ли ще доведе до нещо съществено в икономическите ни отношения с китаи.китаиците искат да строят магистралата черно море и на няколко пъти го показват.вместо президента да се снима с тях да почне кампания която да им позволи да го сторят.колкото по-бързо се направи магистралата толкова по-бързо ще се отпуши движението покраи черноморието ни!
  • 73 Мнение

    17 3 Отговор
    А дано, ама на дали. Ако се върнем във годините назад през 2-3 години ходят Български делегации в Китай , след това се говорят същите неща както сега, но нищо не става. Истината е че ходят на екскурзии и да вземат командировъчните, тази прищявка струва доста скъпо на данъкоплатеца.
  • 74 Тото Кратуно

    17 10 Отговор
    Браво на ПРЕЗИДЕНТА Радев най успешния президент на България до този момент.
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Doni

    1 4 Отговор
    http://www.bta.bg/en/c/NW/id/1162168

    За хейтърите, които са ми сложили минус....хаха
  • 77 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 78 Maniii

    1 3 Отговор
    Много сте разбирателите ,да ви го млеконадуя на всичките.
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 На Тато

    4 6 Отговор

    До коментар #13 от "СоцБоц":

    Отваряме Белене.Ти бетонен малоумник,това сънуваш всяка нощ ,НАЛИ?
  • 81 Ще пукнеш от злоба

    4 2 Отговор

    До коментар #29 от "Бай хой":

    Ще пукнеш от злоба,не от друго.Пази се!
  • 82 Това, че има разрешение за внос,

    16 3 Отговор
    То не значи, че ще има на практика ! Защото това което произвежда България , не е натурален продукт, а турлю гювеч от полуфабрикати: сухо мляко от Полша и целулоза!
  • 83 Гражданин

    16 9 Отговор
    Господин Президент, де и другите ни политици да вършеха нещо за благото на народа и родната икономика, поздравления за тази успешна за България среща!!!
  • 84 Животни няма,

    9 10 Отговор
    А до 09.09.1944 година и в най-малките села е имало по 2000/ две хиляди/ глави дребен рогат добитък, по изследване на Българското книжовно дружество, сега БАН. До преди ТЖ, да ликвидира, практически, овцевъдството в България се произвеждаше предимно овче сирене и мляко! За да задоволи нуждите, ТЖ внесе “ монтафонка “ , за количество, но лошо качество!
  • 85 Виетнамците,

    14 1 Отговор
    Поне от виетнамските общежития ,в Красна поляна , бяха изгонени с “ любезното” съдействие на др. Емилия Масларова. Изнесоха лекарства. На частно бяха отлични мазачи и гипсаджия , личен опит! Малко ядяха и повече, от четвертинка бира от половинка, не можеха да изпият ! А нашите? Ни да ги храниш, ни да ги поиш.
  • 86 Seka4

    12 4 Отговор
    Д-р.Радев е Издал Заповед- Всеки Който живее на Село да гледа най - малко Две Крави.
  • 87 Баце

    17 3 Отговор
    Като им изнесем един път млечни деривати от палма и всекви други алхимични ненаучни бъркочи и всичко свършва. Ако все пак алчните търгаши проявят сдържаност, което за тях е невъзможно, представяте ли си ако условията за износ са добри, какво остава да ядем ние след това ?
  • 88 Пак Баце

    18 2 Отговор
    Решението не е от Китай, а "по китайски" т.е. публична екзекуция на 5000-10 000 корумпета, конфискация на цялото имущество и близките им заплащат куршума. Само това е решението. Ето къде са те и къде сме ние.
  • 89 АLFA Q 4

    5 3 Отговор

    До коментар #14 от "Цун Кай Го":

    НЕ МУ СЛАГАЙТЕ МИНУСИ. ЗАЩОТО СТЕ НЕОБРАЗОВАН. КИТАЙЧЕТАТА СТЪПИХА В ИТАЛИЯ И ИКОНОМИКАТА ИМ Е КРАШ
  • 90 Най после

    9 10 Отговор
    Румен Айряна реши проблема на България Сега ще чакаме килипира
  • 91 Според мен,

    5 16 Отговор

    До коментар #71 от "Гост":

    Износът е глупост! Но комунист валута иска! Изнасяш овеществен труд, стоково-материялни ценности... за хартийки, били те и зелени! Освен това губиш от данъци и си през криза от свръхпроизводство ! За това Китай и Русия, клекнаха пред Тръмп!
  • 92 Голем смях

    19 5 Отговор

    До коментар #5 от "ЪРП":

    И сега като тръгне едно мляко за Китайййййй.От България тръгва прясно ,а в Китай след няколко седмици пристига на кисело и на сирене.За кашкавал трябва още време.То нищо че в България няма крави ,освен в БСП .
  • 93 Радев не знае ли,

    13 5 Отговор
    Че неговата партия е горяла кожухчета и унищожавала кашкавал за Хитлер? А сега какво да унищожи, като няма стока? Какво ще продава Радев? Каракачаните станаха медици, а помаците полицаи и военни! Кой ще гледа животни, за да им измислите болест, за да не конкурираме ЕС, Испания , Франция и Италия? Екскурзиант!
  • 94 БАЙ СТАВРИ

    12 1 Отговор
    Виетнамците са ОК! Китайците са ОК!
    Ние сме си нефелни и ни личи!
  • 95 Е ли това истина?

    6 4 Отговор
    Или оправдание за изразходваните средства, а Радев? Признай си!
  • 96 Свършил ги е,

    7 4 Отговор
    Като Трайко и Баце, в Катар! Ще, ще, магистрала ще строят катсрците, у нас? А Радев ще изнася неща които не произвеждаме! Лоши съветници има Радев и няма знания, та им се връзва!
  • 97 Кукуруку

    11 3 Отговор
    Не е лесно да си БОЛЕН МОЗЪК ГЕРБЕРИСТ :) Имате си Фандъкова Имате си И Пожарникар разбиращ от пътища :) Но както и да ви се обяснява има една приказка Акъл не се набива и никой не може да ви помогне :)
  • 98 Щели сме да изнасяме?

    12 3 Отговор
    Селскостопанска продукция за Китай? Абе, Радев, къде живееш? България внася селскостопанска продукция! Ябълки, картофи, сухо мляко от Полша, ама там нямаше колективизация, а сега едри латифундисти - комунисти като у нас! Лук от Франция , зарзават от Турция, Гърция и Македония! Все страни без колективизация, от твоите хора! Месо от Испания и Нова Зеландия...
  • 99 Хан Крум

    13 2 Отговор
    Какво меко ,бре всичко е сухо мляко и внос от Полша ,Франция и от всякъде ,но не и от Булгаристан.Какво пречи да се даде възможност на дядо Асен или Хасан да отглеждат овце,крави и други жовотни ,а не да пустее тучните пасища.Пуснете и задължение ромите да отглеждат животни да си изкарват сами прехраната,а не на на помощи от държавата.Ама някой от политиците е приел да се унищожава родното.

    Коментиран от #107

  • 100 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 101 ПЕРНИК

    4 4 Отговор

    До коментар #63 от "БНСРП":

    НАЙ ПОСЛЕ ЧОВЕК С МОЗЪК КОЙТО ДА КАЖЕ ИСТИНАТА ЗА КОМУНИЗМА
  • 102 Дони

    14 2 Отговор
    А бе хора, чета тук хиляди глупусти. В Китай си готвих с Българско олио, кетчуп ползвах на Дерони. В Япония съм ял 3 години най-доброто кисело мляко. Произведено в Япония, но с голям надпис, че е лиценз на БГ и бактерии от БГ. Всяка година имаше в Япония БГ фестивал с хора от Казанлък....Имаше и БГ ресторант. Българите сме навсякъде...;)

    Коментиран от #108

  • 103 БНСРП

    7 8 Отговор

    До коментар #66 от "критик":

    Пак си сменил ника това е идиотщина да пишеш с хиляда ника, а до 89г какво беше да не е бил див капитализъм като в Русия сега. Явно не си бил там никога за да видиш как е сега и как е било преди. Знаеш ли колко бездомни има в Москва, колко безработни, как няколко души си живеят живота, а останалите чакат 2 долара на ден като просяци.Колко хора се редят на опашка пред макдонълс и чакат като им наближи реда идна баровеца дава им няколко цента и застава той, а бедняка се нарежда отново отзад и пак чака. Виждал ли си как се бият в Москва за 2кг кремнвирши 20 човека. Така че не ми я хвали.Видял ли си у нас преди 89г как са редяха на опашки преди нова година за портокали, банани защото нямаше през другото време. Имаше само за отбрани хора. Дънките бяха забранени и милиционерите тогава ти ги разпорваха от долу до горе.Ако косата ти е по дълга ти отрязваха от нея да те принудят да се подстрижеш. Западната музика беше забранена само рядко пускаха по някоя песен. И ако те хванат да слушаш те наказваха ако си ученик ако не си те задържаха. Това ли искате.Тесни панталони и къси поли бяха забранени упадъчни така казваха.Трябва да се върне онова време да ви пратят в казармата при мен тогава с онази власт която имаха военните ще ви излекувам.

    Коментиран от #104, #149

  • 104 Злобко

    2 1 Отговор

    До коментар #103 от "БНСРП":

    Само джуджета а къде е Снежанка?
  • 105 Дони

    4 2 Отговор
    До БНСРП...Прав си човече, на 100%....
  • 106 Русонефил

    9 5 Отговор
    В България вече има рядко истинско кисело мляко. Какво ще продават в Китай не знам. Май поредната пропагандна партенка на Позитано
  • 107 Голем смях

    8 5 Отговор

    До коментар #99 от "Хан Крум":

    Ти мозък имаш ли?Циганин да пасе овце и крави...Веднага всичко става на кайма и месо ,с продаденото се купува пиячка и докато не се опука всичко музиката да свири.А и в момента никой на никого не забранява да отглежда животни.

    Коментиран от #109, #110

  • 108 Защо лъжеш?

    4 2 Отговор

    До коментар #102 от "Дони":

    Нема Дарони, нема Олинеза! Всичко е едно! Само етикета различен! Единственият оригинален продукт е олинеза Краси, и от години е на върха, е наследство, по рецепта , от Соца! Но за “ хорцето” новите, капиталисти, старите комунисти не платиха на майстора! И той умря... и един прекрасен продукт, с него!

    Коментиран от #136

  • 109 На колко години си,

    8 2 Отговор

    До коментар #107 от "Голем смях":

    Ама защо питам?! В животновъдството, леярните, металургията, чистотата, основни ТР работници, бяха Циганите! Като не знаеш, си мълчи, или лъжеж?!
  • 110 Забрани има,

    5 0 Отговор

    До коментар #107 от "Голем смях":

    За отглеждане на животни! Къде трябва да домуват животните?
  • 111 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 112 Яката-на-сакото

    2 0 Отговор
    Не сравнявай днешните китайци, с ония виетнамци. По-скоро са като едновремешните японци, дето заобиколиха COCOMO, и с тяхна техника правехме компютри и индустриални роботи
  • 113 Димов

    7 2 Отговор
    Ще изнасяме наше мляко за Китай, а тук ще си пием Данон...... или друго подобие на мляко.
  • 114 Внасят в Китай !!! Не е ли изнасят за Ки

    12 0 Отговор
    Много ми е любопитно, колко мандри имаме, че те сърбите имат повече, нали от там пазаруваме, кашкавал и сирене качествено и хубаво мляко със закваска ??? Ние за нашия пазар нямаме, как ще стане за Китай, айде дано се раздвижи пройзводството и от там икономиката. А дано.....
  • 115 Нещо не ти

    1 0 Отговор

    До коментар #49 от "Луди хора":

    Нещоч сам си противоречиш с думите "безвъзмездно" и "дълг".
  • 116 До Цун Кай Го

    0 2 Отговор

    До коментар #14 от "Цун Кай Го":

    Ти ,не само си го цункал,ами си го поел до макарите!Неадекватник!
  • 117 Djoko

    9 0 Отговор

    До коментар #32 от "Бай Стою касапина":

    Не те знам от кой край си,но в Русенско все още има хора, които гледат крави и млякото им е много добро,а то си ясно от магазина какво е,аз си го купувам директно от производителя

    Коментиран от #119

  • 118 Мууу

    7 1 Отговор
    Аз какво ви казвах че Румбата ще оправи България Сега и Грипените да вземем и ги на стигнахме Хамериканците
  • 119 Хайл

    9 2 Отговор

    До коментар #117 от "Djoko":

    Кой нормален човек купува мляко от магазина,това е някаква бяла субстанция нямаща НИЩО ОБЩО С МЛЯКО. Един мой приятел кара хладилник и ми каза че е товарил сухо мляко от химически завод на BASF в Германия за Италия и е видял в Италия етикети на лидълското мляко ПИЛОС...ТА КОЕ МУ Е БЪЛГАРСКОТО НА ПИЛОС КАКТО СЕ ОПИТВАТ ДА УБЕДЯТ ХОРАТА ИЗМАМНИЦИТЕ ОТ ЛИДЪЛ,а не са само те

    Коментиран от #124, #130

  • 120 Банско

    2 1 Отговор

    До коментар #15 от "Гост":

    Ама, те китайците не ядат млеч и продукти по default, бре хора! Знам от лични срещи с аташета от посолството им в София. Що ще ги мъчим с таквоз чудо, дето стмасите и жлезите им не понасят!
  • 121 Банско

    3 2 Отговор
    Ама, те китайците не ядат млечни продукти по default, бре хора! Знам от лични срещи с аташета от посолството им в София. Що ще ги мъчим с таквоз чудо, дето стомасите и жлезите им не понасят!
  • 122 Радост вкъщи

    7 7 Отговор
    Кво ви пука за българския бизнес, бе, Важното е, че Другарката ДЕСИ си разходи шареното сукманче в Поднебесната Империя!
  • 123 Хехехе

    4 5 Отговор
    Ако не е Другарят Десислав, китайците ще си умрат като овце без история, без да знаят какво е кисело мляко!
  • 124 Да да

    5 2 Отговор

    До коментар #119 от "Хайл":

    Ако мислиш че едно мляко се прави само на едно място, леко си се объркал. Все едно Данон да го докарват от Франция. Аз съм карал мляко от Германия за БГ. Също и от Унгария и от Италия. Карал съм и палмово масло от Холандия и Гърция. Никога не сме били фактор в млекопроизводството. НИКОГА! Едно село в Германия има добива на област в България! Девет дойчланд села с кравеферми дават българския млеконадой! Сега ще храним Китай! СеСеСеРе преядоха от нас!

    Коментиран от #125

  • 125 Хайл

    2 0 Отговор

    До коментар #124 от "Да да":

    Никой не ти е казал че данон е френско,а че не е ПРАВЕНО С ЖИВО МЛЯКО,НЕ Е НАТУРАЛНО А ФАЛШИВО.по една случайност и аз съм разкарвал млечни продукти из европата и ми е ясно кое се прави за тях и с какво и кое за износ и с какво-за Англия изнасят с живо мляко,а за България и Румъния със сухо
  • 126 Дондел

    2 0 Отговор
    Тази статия е добра новина не толкова с млякото, колкото с продължаващата положителна промяна в държанието и действията на предидента ни. След няколко унижения и обиди от БСП и руска страна най-после се обърна към интересите на страта; раздвоението му до сега му праечеше да е истински бг празидент. Дано съм прав!
  • 127 Кольо

    0 2 Отговор
    Значи ще им доставим мляко от чужди фирми и технологии като Гръцко сладникаво и тук- там немско качество на бялата вода. Ама да мирише на крава пък ако може и на бик да е била ,не от епроветка. Тея китайци не знаят ли какво има в магазините ни ,или тук вече от трета категория човекоподобни ни имате за маймуни ,щото и малкото хубаво смятате да им продадете ? Я направо им продавайте държавата или им обявете война та да ни превземат и да ядът Бг. нитрати и млека внос през Бг.
  • 128 в5жат

    0 0 Отговор
    "ЕвропедерраСт" - Преди поне за деца идваха . Натурално правени или взети . Сега и това не искат . Миришели им кофти и на другите деца гепили играчките нищо ,че си имат свои.
  • 129 Котака

    4 0 Отговор
    Каква е тази злоба и простотия в коментарите?! Това, че Радев бе издигнат от БСП като кандидат за президент не значи, че е неспособен или че всичко, което върши, е лошо. Същото важи и за ГЕРБ. Както изграждането на суперкомпютър, така пък и това начинание на Президента е похвално - Китай е първата суперсила в света (вече), не е редно да се ограничаваме като слуги на ЕС/САЩ. Прогледнете отвъд партийните предразсъдъци, освен корупцията във всички партии могат да се дадат добри примери като горните. А ако не сте доволни, обвинявайте себе си - нали вие си ги избрахте, а когато вършат нередности, вие сте тези, които спите!
  • 130 Т-34

    0 0 Отговор

    До коментар #119 от "Хайл":

    Някой да те бие да купуваш?

    Коментиран от #140

  • 131 Александър

    6 0 Отговор
    Ай стига злоба е. Нещо такова винаги е повод за радост. Жалко, че стопанството ни е намаляло та почти го няма, но поне врати се отварят. Сега следващата стъпка ще е Китай да финансира за развъждане на крави, овце, кокошки и тнт.
  • 132 Спокойно

    4 0 Отговор
    Сега, за да атакуват Радев, ще обясняват на дълго и широко от ГЕРБ, че ако фабриката на Фолксваген е в Измир, е заради президента.....Това ще е опрната точка.
  • 133 Пемпо

    1 0 Отговор

    До коментар #26 от "Ахой":

    Най-вече се Фкисва!! Хе хеи тук някой ходил ли е на училище? А пък големи писари и майстори станахте!Като онези 240те майстори дето са на нашия гръб цял живот!
  • 134 Ивко

    4 1 Отговор
    Браво г-н Радев.
  • 135 Фалшива новина

    1 2 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Български фирми вече могат да внасят мляко и млечни продукти в страната

    Абе смешници, мляко и млечни продукти внасяме в Китай от години.Като електората ви са идиоти да не ислите, че и ние сме идиоти?Жалкарите се опитват да издигнат Срадев в очите на слепите.
  • 136 ТОЧКАТА

    0 0 Отговор

    До коментар #108 от "Защо лъжеш?":

    и в тъпата америка е така...глъдаш по етикетите бабовци,дядовци от МАЛКИ ФЕРМИ!!!!пък то сичката продукция под контрола на 4!!!!!!!корпорации...
  • 137 историка Спас

    4 0 Отговор
    Китай е най-добрата страна в света,защото там няма никакво влияние злокобния сатанински масоно-капитализъм на Американците или уродливия псевдо-соц на Руснаците.
  • 138 Ахаха

    0 2 Отговор

    До коментар #1 от "125 000":

    А не преди шефа ти ердомангасан беше в китай жема ти къде цял китай я опъна
  • 139 Даааа

    2 0 Отговор

    До коментар #63 от "БНСРП":

    Сега вече има и дънки и уиски,че и банани.Ама не си ги купуваш, защото нищо не произвеждаш и не изнасяш.Може и да си купуваш де, ама китайски дънки.
  • 140 Хайл

    0 0 Отговор

    До коментар #130 от "Т-34":

    Някъде да съм казал че купувам? Купуват такива като теб дето не са опитвали истинско мляко а само такова дето го хвалят по тв
  • 141 ссс

    0 0 Отговор
    те не са толерантни към лактоза повечто китаици за кво им е мляко
  • 142 Зорба Гъркът

    1 0 Отговор
    Както винаги е пълно с тъпи коментари, но само да запитам "знаещите", тъй като коментират и Виентам. На кое място по настоящем е икономиката на Виетнам. Знаете ли? Фантазиите ви са още в миналото, както и мисълта за Велика България по Симеоново време. Да слезем на земята, а! Вместо д акажете едно "Браво" на г-н Радев, по български коментирати ще стигнат до извънземните на обратната страна на Луната. Това са пари за българските производители и за икономиката. Има една опасност обаче. В крайна сметка да не можем да изпълним квотите, защото ние не работим. Ако има, усвояваме. Ако ли не, закъсваме. Обичаме лесните и бързите печалби. Въздух под налягане. И се сещам пак за Виетнам. Направете си справка.
  • 143 Гост

    1 0 Отговор
    Трябва да се разработи и сътрудничество със съдебната система на Китай.
  • 144 Патриот

    1 2 Отговор
    На Суджук-бей щеше да му бъде необходимо сериозни преговори и няколко милиарда комисионни да направи това.
  • 145 Статистик

    0 0 Отговор
    А кога да очакваме български земеделски продукти на ългарския пазар?
    Иначе е собре ,че оправихме китайския!
    Леле още две години ще гледаме шоу с втория ня първата!
  • 146 степан

    0 1 Отговор
    Да му беше предложил да оправи полицията,прокуратурата и съда в България като са толкова бързи или да им ги даде на концесия за 25 години.
  • 147 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 148 ПенчУ

    0 0 Отговор

    До коментар #47 от "Kovak":

    Само,че се пише изток.
    Иначе те подкрепям.......
  • 149 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 150 ЧИЧ0 ГРУХ

    0 1 Отговор
    Селяните да започват да развиват селското стопанство,а не да правят задръстване във големите градове.
  • 151 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 152 Гост

    0 0 Отговор
    Лошо няма, ама кого ще доим че да правим мляко. А и китайците ще искат истинско кисело мляко, не ментата. И като избиха животните отде мляко и то мляко с висок процент масленост,а не айран. Имахме животни и съм си правила кисело мляко в буркани, затварям и варя само за капачка та. Цяла зима стои не покътнато, ама мляко не вода, нишесте и куп още боклуци.
  • 153 Посмали малко

    1 0 Отговор
    До БНСРП

    Пишеш "уискита имаше само в корекомите" - веднага те опровергавам: "Джони уокър" и "Балантай" можеше да си купиш от всеки супермаркет след 1970 г. Също много престижни западни марки цигари "Ротманс", "Кент", "Честърфийлд", "Марлборо" и т.н. Имаше и кока кола, и пепси, и цяла серия "швепс"

    Пишеш "преди 89г как са редяха на опашки преди нова година за портокали, банани защото нямаше през другото време" - пълна тъпня. Сега като се продават портокали и банани кой купува всеки ден от тях. Аз я купя от тях веднъж на три месеца, я не. Да не говорим, че сегашните банани и портокали изобщо не са онова превъзходно качество от онова време.Плюс това ние си имаме великолепни плодове - пъпеши, дини, праскови, кайсии, череши, ягоди, малини, сливи, круши, но не такива безвкусни и дървени, каквито са в Западна Европа. За малките децата имаше бананова каша в бурканчета и хумана и т.н.

    Пишеш "Дънките бяха забранени. Ако косата ти е по дълга ти отрязваха от нея да те принудят да се подстрижеш." - след 1965 г. дънките не бяха забранени и дългите коси и брадите не бяха забранени. Навремето в САЩ Елвис Пресли е бил посрещнат на нож от консерваторите с обвинения, че развращава младежта, така че тия неща ги е имало не само у нас в началото ан 60-те години на м.н.

    Пишеш "Западната музика беше забранена" - Къде си расъл, къде си пасъл? Нито "Битълс" беше забранен, нито Удо Юргенс, нито Адамо, нито Елвис и т.н.
  • 154 SDS

    0 0 Отговор
    РЕМОНТ НА РЕМОНТА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ОТ БРАТОВЧЕДИТЕ.ТОЗИ ПРОБЛЕМ ДА Е С ПРЕДИМСТВО ПРИ ПРЕГОВОРИТЕ.нАЛОЖИТЕЛНО Е.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания