Last news in Fakti

23 Юли, 2019 17:45 936 5

Парламентът не излъчи правителство в Испания

  • испания-
  • парламент-
  • педро санчес

Партията на Педро Санчес не получи нужната подкрепа

Парламентът не излъчи правителство в Испания - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Лидерът на испанските националисти Педро Санчес не получи достатъчно подкрепа за формирането на кабинет в днешното гласуване в парламента, съобщи El Pais.

Сега Санчес ще има два дни за постигането на коалиционно споразумение. Основният вариант за негов коалиционен партньор е партия „Подемос“.

Следващото гласуване в испанския парламент ще е в четвъртък. Санчес изпълнява временно длъжността премиер след последните избори в страната през април.

Той се нуждае от подкрепата на мнозинство от 176 гласа в 350-местния парламент. Сега той има подкрепата на 124 депутата. От „Подемос“ са се въздържали.

Смята се, че това е жест към кандидата. Предстоят преговори през следващите дни.


Поставете оценка:
Оценка 1.3 от 4 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Адолф Хитлер

    4 2 Отговор
    А генерал Франко къде е?Нали уж той беше на власт?Извинете ме,ама от 1945 не съм чел нито вестниците,нито съм гледал новини,нито пък си си използвал смартфона(ние нацистите 1 го създадохме )
  • 2 ПЕНКО

    2 4 Отговор
    КАТОЛИЧЕСКА МОНАРХИЯ СЕ ОПИТВА ДА НЕ Е РОБ НА ЕВРЕЙСКАТА ИДИОТЩИНА -ХРИСТИАНСТВОТО !!! МОЖЕ ЛИ ДА СЕ КРЪСТИТЕ С ЛЯВАТА РЪКА -АКО ДЯСНАТА Е АУТ- БЕ ХРИСТОСОТАРАПУНГЕЛИ ...А !!! НО ГЕНИИТЕ ЕВРЕИ СА ВИ ГО НАЧУКАЛИ ДО КОРАТА НА МОЗКА ...А !!!

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Националисти???

    4 0 Отговор
    РР (Партидо популар) ли са НАЦИОНАЛИСТИ?!?!? Тия ако бяха националисти - първо, щяха да разкарат всичките мохамедански вторични суровини от Испания, а в Сеута и Мелиля по същите щеше да се гърми на месо само като наближат оградата!!! И, второ, веднагически щяха да отменят наследеното от цоциалистите "бракуване" на долните леви (цензурирано)! Ако тия са им "националистите", не ми се мисли какви са им "ИНТЕРнационалистите"...
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: