Last news in Fakti

25 Юли, 2019 13:32 2 695 15

Американски кораб мина през Тайванския проток

  • сащ-
  • тайван-
  • китай

Корабът се е съобразил с международното право

Американски кораб мина през Тайванския проток - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Американски военен кораб е преминал през Тайванския проток, съобщи CNN.

Корабът е изпълнил рутинно плаване. Това беше обявено от говорителя на седми флот от ВМС на САЩ Клей Дос.

Според него корабът „Антиетам“ се е съобразил с всички норми на международното право.

„Това показва американския ангажимент за свободен и отворен индо – тихоокеански регион. Ние ще продължим да действаме навсякъде, където международното право позволява“, заяви Дос.

Това става само ден, след като Китай заяви, че не се е отказал от употребата на сила за постигането на обединение с Тайван, От тайванското министерство на отбраната обявиха, че са наблюдавали преминаването на кораба и че в него не е имало нищо необичайно.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Монгола

    17 9 Отговор
    Скоро Атомния есминец,, Адмирал Нахимов " най- модерния на тази планета ще мине през Карибския Басейн!!! Може дори да ескортира китайския самолетоносач,, Ляонин"

    Коментиран от #2, #6

  • 2 Borislav Popov

    10 15 Отговор

    До коментар #1 от "Монгола":

    А ко стана с Кузя бе, монгоуче, нещо бая дълго време го ремонтират, сигурно сигмети не могат да му намерят и се чудят тойти казмури, как да направят така, че по малко пушилек да вдига ...) Ми изпотрови всичкр живо, що лети над морета и океани !
  • 3 Behemoth

    11 10 Отговор
    САЩ трябва да бъдат изпепелени с огън и жупел ...после ще си купуваме по пет ескадрили сута за два милиарда рубли!
  • 4 И аз какво да направя

    13 0 Отговор
    Ако иска и през Беклемето да мине
  • 5 Опикан рублераст

    6 4 Отговор
    Ей ся жа са оплача на чичко Си Дзинпин
  • 6 Бесен Язовец

    7 13 Отговор

    До коментар #1 от "Монгола":

    А бе каскет, първо атомния крайцер Адмирал Нахимов, никак не е есминец и ти сигурно хич хабер си нямаш, че крайцера Адмирал Нахимов още в далечната 2013 година е спрян за ремонт и първоначално трябваше да бъде приводнен през 2018 година, но после приводняването се отмени за 2021 година, драги ми каскете. Е, гаааси ремонта, е гаси чудото, за такъв срок, хората нови кораби строят бе !! Така, че още мнооого ще имаш да чакаш, да го видиш Нахимов на Карибите.

    Коментиран от #7

  • 7 Бесен Язовец

    8 5 Отговор

    До коментар #6 от "Бесен Язовец":

    Прошлоьо, есминец е другото име на Крайцер! А правиш ли разлика между линен кораб и крайцер?

    Коментиран от #8, #12

  • 8 Бесен Язовец

    7 5 Отговор

    До коментар #7 от "Бесен Язовец":

    Я се скрий бе ушанко неграмотна, даже няма да си правя труда да обяснявам на таквоз, кът теб чудо-юдо, раликата между есминец и крайцер.
  • 9 ddd

    2 0 Отговор
    Ни ва бива!
  • 10 Old Crow

    4 5 Отговор
    Монгола , бъди изчерпателен в коментара си ! Напиши в заключение на връщане кой кого ще тегли на буксир...
  • 11 Бай Яни

    0 0 Отговор
    Тези китайци много нагли бре, със сила щели да се обединяват, комунистите май започнаха да обединяват та сакат да ограбят и Тайван. Преди 3 дни испратих мафиоти да бият журналисти в Хонконг.
  • 12 Borislav Popov

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "Бесен Язовец":

    Сульоооо, Ескадрения минононосец, (съкратено Есминец) е предназначен за борба против подводници летящи апарати (в това число и ракети) и кораби на противника. А, Крайцерите са съвсем друг клас кораби, предназначени за борба с леките морски сили на противниковия флот и за отбраната на съединения от бойни кораби на собствения си флот. Запомни и други път не се изказвай неподготвен.

    Коментиран от #13

  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ПЕНКО

    0 2 Отговор
    МНОГО СТРАННО !!! СЛЕД ТАЗИ "НЕСТАНДАРТНА" ЗИМА В САЩ -УШАНКАТА -Е НА ПОЧИТ И УВАЖЕНИЕ И ЖЕЛАНИЕ !!! РУСИЯ МОЖЕ ДЯ ПРЕДЛОЖИ ОЩЕ И ВАЛЕНКИ -И ДРУГИ РАБОТНИ ЗАЩИТНИ ОБЛЕКЛА СРЕЩУ МИНУСОВИТЕ ТЕМПЕРАТУРИ В САЩ !!!!!!!!!
  • 15 Дориан

    2 2 Отговор
    Ние нищо не разбирате! Тази нация има дълг към света да ни пази от злото. Велика Америка е световния страж. Ако се налага ще мине катер и през река Москва да патрулира. Велика Америка не спи и мисли за нашата сигурност! Велика Америка ще дойде и в спалнята ти да те разобличи, че изневеряваш на жена ти, защото дълг на Америка е да защитава справедливостта и правдата в този зъл свят! Ю ЕС ЕЙ!!!