Last news in Fakti

26 Юли, 2019 17:50 2 964 11

Каталунците омекнаха! Вече искат в Испания

  • испания-
  • каталуния-
  • педро санчес-
  • независимост

Противниците на отделянето на областта от Мадрид са повече от поддръжниците за независимост 

Каталунците омекнаха! Вече искат в Испания - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Противниците на отделянето на Каталуния от Испания са повече от поддръжниците за независимост на региона, става ясно от данни на Центъра за изучаване на общественото мнение към местното правителство, цитирани от ТАСС.

Запитани дали желаят Каталуния да се превърне в независима държава, 44% са отговорили утвърдително, а 48.3 на сто са се обявили против отделяне от Испания.

В проучването, проведено от 25 юни до 17 юли, са участвали 1500 души.

Испания е пред поредна политическа криза, след като има вероятност страната да проведе четвърти парламентарни избори за период от 4 години. Лидерът на социалистите Педро Санчес не получи мандат от парламента за съставяне на правителство.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 кюрда

    9 8 Отговор
    Рублите свършИха и...
  • 2 Обективен

    11 8 Отговор
    Тъжна новина за бащата на прогресивното човечество Путин.
  • 3 Хммммм

    9 9 Отговор
    Дали тези които са за отделяне са платени от Русия или от Америка? Според мен са от вторите. Руснаците за разлика от американците нямат голям кяр от слаба Европа

    Коментиран от #4

  • 4 Емил

    6 7 Отговор

    До коментар #3 от "Хммммм":

    ??? Това мислиш ли го наистина или ти плащат за подобни глупави изказвания?!

    Коментиран от #9

  • 5 Като са толкова сигурни,

    2 2 Отговор
    защо правителството не организира нов референдум? 😉
  • 6 Анти милиционер

    0 3 Отговор
    Тук около 50% са платени аготатори, а останалите 50% са лумпени и добитъци. Има тук-там някакъв проблясък на разсъждения, но е като процента плод във Фанта.

    Коментиран от #7, #8

  • 7 Тока

    1 0 Отговор

    До коментар #6 от "Анти милиционер":

    Ти па си ного убав Бойко Борисова мъдрост.
  • 8 Bat Sande

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Анти милиционер":

    Ти от кои 50% си?
  • 9 емчо

    0 2 Отговор

    До коментар #4 от "Емил":

    Ако съберем всички твои изцепки, ще се получи книга по- дебела от главата ти. С тази разлика, че никой не би платил за тях.
  • 10 Шаран БГ

    1 0 Отговор
    Ако се вгледат в икономическия срив, който се получи веднага след призива на Пучдемон за отделянето на Каталуния от Родината-майка, и го анализират, всички каталунци ще разберат , че това е една голяма глупост.Колко фирми тихомълком се измъкнаха от размирната провинция, колко хора останаха на улицата? Ако бяха успели с първия си напън, може би резултатът не би бил толкова негативен.Много от каталунците ще затаят омразата си към Франко , / предавана от поколение на поколение/, защото именно той , с гузната си съвест, дава мощен тласък на икономиките на двете провинции - Баския и Каталуния. Не съм убеден, че Русия "навива масурите " на Пучдемон. А той / аз съм твърдо убеден/ има и финансови злоупотреби. Това е и една от причините да буни хората на провинцията !!! От слаба , разединена Европа имат полза само Великата Британия и "брат,чедите" оттатък Океана. Едни само да си " стъпят малко на краката" и да почнат да водат самостоятелна политика в независимо каква насока, неизгодна за тях -- стават омразни и се започват нападките,санкциите, бълванията на простотии срещу тях !! /напр. -унгарците / Каталунците не са "омекнали", а просто ОГЛАДНЯХА !!!. Ако в Барцелона и по-големите градове това не се чувства толкова силно, то в провинцията като цяло,положението не е толкова "розово". Това безспорно дава отражение върху цялата икономика на страната.

    Коментиран от #11

  • 11 До Шаран БГ

    1 1 Отговор

    До коментар #10 от "Шаран БГ":

    Наистина си шаран. Можеш ли да посочиш кога Володя се е срещал с Юнкер например ? РФ предпочита да води разговори с отделните държави от ЕС, но не и с ЕК. Капиш ?
Новини по държави: