6 Август, 2019 10:45 941 7

Белград: Сърбите в САЩ ще гласуват за Тръмп

  • сърбия-
  • сащ-
  • ивица дачич-
  • избори-
  • доналд тръмп

Това ще бъде само част от силната дипломатическа офанзива, която Сърбия ще предприеме по въпроса за Косово

Белград: Сърбите в САЩ ще гласуват за Тръмп - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Сръбският външен министър Ивица Дачич обяви, че ще организира сърбите, които живеят в САЩ, да гласуват за Доналд Тръмп на президентските избори догодина. Това ще ни създаде по-добра позиция в новата администрация във Вашингтон, добави Дачич за вестник "Сръбски телеграф".

Това ще бъде само част от силната дипломатическа офанзива, която Белград ще предприеме от есента по въпроса за Косово, преди всичко в Америка, пише вестникът.

Преценено е, че сега е точният момент за действие с оглед на факта, че догодина в САЩ има президентски избори и съдейки по всичко, ще се води борба за всеки глас. Това е възможност, която трябва да използваме, каза Дачич.

"Конкретно, като външен министър ще организирам формална подкрепа за Тръмп на следващите избори. Сърбите в Америка и без това гласуват за Тръмп. Ако направим това умно, ако обединим тези гласове, които не са малко, ще си създадем по-добра позиция в новата администрация. Албанците направиха това навремето, обединиха гласовете на тяхната диаспора, която гласува за един кандидат", каза Дачич.

В САЩ живеят около 650 000 сърби.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    6 2 Отговор
    На практика излиза че Вучич и Правителството му САМО В САЩ е ПРОКУДИЛ 650000 сърби,за милионите в останалия свят пък да не говорим.И сега същият про-руски индивисд има наглостта да им заповядва да гласуват за Тръмп,който СКЪСА ДОГОВОРА за ракетите със ср. радиус на действие,опаса Русия със страховити Натовски оръжия и бази,наложи Пълен блокаж на КУБА И ВЕНЕЦУЕЛА,заплашва с война Иран,НЯМА И НАМЕРЕНИЕ да напусне Сирия.Е това ако не е СРЪБСКА ПРОДАЖНА И ДВУЛИЧНА ПОЛИТИКА- ЗДРАВЕ ДА Е:)
  • 2 1223

    2 4 Отговор
    Само за Тръмп
  • 3 Borislav Popov

    9 2 Отговор
    Да дойде тук някой умен русуфил и да ни обясни - как така в САЩ, при врага, живеят и работят около 1 милион сърби, а в братската Русия, сърбин със свещ да но търсиш, не мож го намери ??
  • 4 Борко

    1 0 Отговор
    Голям праз!
  • 5 ехоо

    3 0 Отговор
    Братя сърби, да бяхте "македонци" да ви разберем! Въоръжавате се с Путинки, а ще гласувате за Тръмп? Ей, по умна нация от "Македонската" няма! А вие май ще ги надминете! Мислех, че гърците са най-хитри, Ама и вие не им отстъпвате...
  • 6 67430967

    0 0 Отговор
    А ДОБРО УТРО!!!!!!!
  • 7 незнайко

    0 0 Отговор
    Сърбите са като поляците !!! Бият ги и те пак се радват на тези които ги бият !!! Това е някаква аномалия.
Новини по държави: