Last news in Fakti

4 Август, 2019 07:58 1 992 47

Над 800 задържани в Москва

  • москва-
  • протест

Полицията разгони демонстрация с искането за свободни избори

Над 800 задържани в Москва - 1

Над 800 души са задържани от руската полиция при разгонването на демонстрация с искане за свободни местни избори за кмет и съветници в Москва, съобщи АП.

Полицията съобщи за 600 ареста и добави, че в протеста са взели участие 1500 души.

Опозиционни активисти по-късно публикуваха скрийншотове от полицейски доклади, в които се говори за 10 000 участници.

Неправителствената организация "ОВД-инфо" съобщи, че в Москва са били задържани 828 души, а лежащи в безпомощно състояние на земята хора са били бити с палки. По последни данни, арестуваните вчера са били 828 души, от тях 14 журналисти и 81 непълнолетни. 18 души са пострадали и са получили лекарска помощ. 13 от 40 участъка вече са освободили всичките си арестанти от вчерашният протест.

Полицията е задържала и водещата опозиционна фигура Любов Собол, докато отивала към митинга срещу изключването на независими и опозиционни кандидати от изборите за общински съвет на Москва.

Собол, която е сред недопуснатите до участие в изборите кандидати, е била задържана в центъра на Москва и отведена с полицейски микробус.

На Пушкиновия площад, сборния пункт, от който трябваше да тръгне протестното шествие, полицията влезе в сблъсък с разпокъсаното множество, стоящо под преваляващия на дъжд, и задържа десетки. На друг площад по планирания маршрут на протеста, полицейски части за борба с безредици с шлемове, подредени в гъст строй, разпръскваха хората.

Въпреки многократните предупреждения, че полицията ще предприеме активни мерки срещу евентуален протест днес, активистите си бяха поставили за цел да организират шествие, което да измине около 4 км. по така наречения "Булеварден пръстен", който обгражда центъра на Москва и е популярно място за разходки в града.

Опитът за митинг беше организиран седмица, след като полицията задържа около 1400 протестиращи и би някои от тях с палки.


Поставете оценка:
Оценка 3.4 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 град козлодуй

    34 15 Отговор
    сорос и соросоидите са зло

    Коментиран от #6, #11

  • 2 ТтТ

    11 12 Отговор
    Демокрация, какво искате ?
  • 3 Голям Слон

    42 8 Отговор
    А тук кога ще има свободни и честни избори? И най-вече протести за такива :-)))) Някой въобще вярва ли, че наистина си избираме три пъти подред едни и същи тикви?

    Коментиран от #37

  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Наблюдател

    19 25 Отговор
    Всяка диктатура се крепи с помощта на пропагандата и насилието. Когато едното отслабне се засилва другото. Явно пропагандата в путинова Русия вече не е така ефективна, затова репресиите се засилват. И те няма да бъдат последните.
  • 6 Сорос

    14 8 Отговор

    До коментар #1 от "град козлодуй":

    В бесипету е пълно със соросоидни другари
  • 7 Хрониките на Евразия

    15 24 Отговор
    Един от организаторите на побоищата вчера в Москва е Сергей Кусюк, бивш командир на Беркут в Украйна и отговорен за убийствата на Майдана , а сега е полковник от руската полиция.
    Той се издирва в Украйна за "умишлено убийство" и "превишаване на пълномощията " ..
    Ще дойде ден , когато и руските полицаи , изявили се като биячи в Москва , да се издирват за престъпления против руският народ .
    Това е без варианти ..

    Коментиран от #40

  • 8 да бе да

    11 9 Отговор
    оня ден бяха 1300,после 350,а сега 800.Кое е вярното,като демонстрантите са били около 500?

    Коментиран от #10, #12, #17

  • 9 onq s konq

    11 13 Отговор
    Руските Милиции/няколко ГВАРДИИ са/ първо арестуват целия площад ,после го набиват зрелищно/ и чак накрая почват да проверяват кой е демонстрант и кой - не.Между другото Милицията им се казва "ДПС",което е Политически жест на Путин към Ердоган.
  • 10 Хрониките на Евразия

    12 13 Отговор

    До коментар #8 от "да бе да":

    Винаги е така в Русия , протестират 500 , а арестуват 1000 ..
    И така ще ви информират , докато властта в РФ се държи от организираната престъпност , психически ненормални комплексари и садисти - маниаци , които получават удоволствие да тъпчат , бият и унижават руският народ ..

    Коментиран от #18, #46

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Byg

    8 12 Отговор

    До коментар #8 от "да бе да":

    Така действат руската диктатура , вкарва интрига и несигурност , занижава бройката на протестиращите и пребитите от полицията хора , но в публикуваните сводки на самата полиция , които някой полицай е довел до знанието на медиите числото на протестиращите е близо 11000 а пребитите и арестувани 800 , макар че и тези числа може да са редуцирани от диктатурата.
  • 13 терминатор

    3 0 Отговор
    вихри враждебно воют над нами темная сила злокобо....
  • 14 ужас

    15 7 Отговор
    Крайно време е руската полиция да почне да млати така както млати френката , американската и английската. С палки, гумени куршуми, водни оръдия, сълзотворен газ, кучета иконе. Тази платена либерална паплач може да се озапти само с лобут до спуквани. Или като в Китай преди 30 г. Пуснаха танковете и вече 30 г никой не помисля да клати държавата за чужди интереси. Руските либерали са разрушители. Тяхната мечта е да видят напълно разбита държава. Те мразят всичко руско, включително майка си и баща си. Виха посрещнали с цветя всеки завоевател.

    Коментиран от #25

  • 15 А,де ...

    7 2 Отговор
    Бе тия, дан'са ги набутали в обща килия? Бяха 500, станаха 800.
  • 16 А,де ...

    3 2 Отговор
    Бе тия, дан'са ги набутали в обща килия? Бяха 500, станаха 800.
  • 17 Обикновен човек

    13 4 Отговор

    До коментар #8 от "да бе да":

    Истината приятелю е че журналистите са били повече от протестиращите ,има снимки на които ясно се вижда това, както и такива с хванати под ръка от полицаите изрисувани гейове и "протестиращи " които се хилят като пачи и позират като за селфи ! Естествено тези снимки няма никой да разреши да бъдат показани в България, но някой може ли да ми каже как така ги бият и пребиват с палки а те се радват и позират като за сватба???????
  • 18 Обикновен човек

    16 6 Отговор

    До коментар #10 от "Хрониките на Евразия":

    Русия е необятна и велика страна това да не ти е родната Украйна измислена страна която мразят и подиграват навсякъде по света защото няма и грам национално достойнство?

    Коментиран от #19, #21

  • 19 Хрониките на Евразия

    4 16 Отговор

    До коментар #18 от "Обикновен човек":

    Обяснявам като за деца и бавноразвиващи се възрастни , пък дано разбереш 😂
    :::::::::::::
    Ако в приказката юнака убива змея , за да спаси хубавицата , в путинска Русия юнака убива хубавицата , за да спаси змея ..

    Коментиран от #24

  • 20 ужас

    22 4 Отговор

    До коментар #4 от "Румяна Костова":

    Тези глупости , които си ги изговорил не могат вече 30 г да ги приложат срещу Иран, ти ги говориш за Русия. А бе тъпанар, Русия е втората след САЩ самодостатъчна държава в света. Как си представяш тези глупости. Русия няма да допусне да съществува такъв свят , в който тя да е в подобно положение. Просто ракетите които притежава изключват тази ситуация. В противен случай и американците ще си ядат месата, защото ще се върнат в камената ера. Такива фюрерчета като теб трябва да се ограмотяват, защото тласкат човечеството милиони години назад. Защо запада не можа нищо да направи когато Путин им отне половин Грузия и после половин Украйна. А си подвиха опашката като улично псе. Нали са много силни. В Сирия върлуваха 5 г, отиде Путин и ги измете. Уж беше коалиция от 60 държави. Къде са сега. Не се изсилвай толкова, за да не получиш запек, долно соросово мекере.

    Коментиран от #32

  • 21 Само питам

    7 9 Отговор

    До коментар #18 от "Обикновен човек":

    Ти руснак ли си?
  • 22 настроение

    4 3 Отговор
    Такива новини ми повдигат настроението за целия ден.
  • 23 От Пирдоп

    11 3 Отговор
    Това нещо ,,Навални" е шибано последователче на либе- продажните идеи на М.С ГРОБачов , но няма да повторят 90 - те години ! Падне ли Путин - Русия я очаква същото като всяка държава с,, демократично" управление спонсорирано от САЩ! Разграбване , опоскване без милост до край!
  • 24 любопитен

    6 4 Отговор

    До коментар #19 от "Хрониките на Евразия":

    Пак ли дежурен? Жената кой ще я заведе на разходка?

    Коментиран от #26

  • 25 Психиатър

    1 5 Отговор

    До коментар #14 от "ужас":

    Спешно се обади за да ти коригирам терапията.
  • 26 Хрониките на Евразия

    1 8 Отговор

    До коментар #24 от "любопитен":

    Ако беше някъде наблизо , щях да те запозная с поредната ми жена , за да и чуя името 😂
    А сега пия кафе и се мъча да си го спомня ,докато още спи 😂

    Коментиран от #43

  • 27 987

    5 8 Отговор
    Нямаш право да искаш свободни избори в най-корумпираната страна!
  • 28 Максим

    8 1 Отговор

    До коментар #4 от "Румяна Костова":

    Внимавайте прекалено да не се в живеете в женския образ в случая на Румяна Костова! Няма лошо, ако Ви харесва да си слагате червило, но може да си предизвикате хормолни проблеми. Миналата събота 3500 отидоха на протестен митинг, а други 160 000 на бургеро-бирен фест сущо така в Москва Извод-нормалните хора, които искат да си почиват и разпускат в съботния ден са значително повече от малолетните революционери!

    Коментиран от #31

  • 29 Румяна Костова

    4 1 Отговор
    Митингите в Москва се организират по познатата вече методика от арабските страни при така наречените цветни революции и Майдана в Киев. Досега нито еднин народ където тези,, революции "са успели не живее по-добре. Примерът с Украйна е показателен. Там Майдана доведе на власт, изпълзяли дребни, необразовани и злобни човечета, които окрадоха държавата и направиха така, че украинците в пъти да живеят по-лошо. Навалнятата трябва да знаят, че Москва не е Киев, където имаше вложени много повече средства, значително по-добра организация и цял етаж американски агенти в сградата на СБУ.
  • 30 Чичо АДИ

    2 9 Отговор
    Чета и се чудя колко глупости може да се изпишат за тази "новина" ,а истината е една Руснаците вече увират за смяна на Путинско - Медведевския начин на управление .Нещат Болшевишки мекерета да си веят байрака ! Някой бе написал че Русия си е самодостатъчна ,стига глупости какво точно правят освен танкове и ракети та да са самодостатъчни ? Изнасят нефт ,газ , и други ресурси това им е икономиката горе долу ! Милиционерският начин на управление "Всичко за НЕГО и малко за времето "си е от СССР .Народа им не е цъфнал и вързал и с право са недоволни ,но Русофилите тук се кръстят в "Матушка Русь" .И там са като на Гей влакче "Олигаеси" мутри подкрепяни от властта ,ако бутнеш "Джуджето" ще паднат всичките !! Как па Тъпите каскети направиха дуржава с история и минало в "Горна Волта с ракети" Как Болшевизма не донесе нещо човешко в нещастната Русия ...........Как пък и "родните" Русофили са толкова слепи ????? А сега ми слагайте минуси ................
  • 31 Румяна Костова

    2 1 Отговор

    До коментар #28 от "Максим":

    Ще му препоръчам на образа,харесал си моя ник, ако много закъса и някой от органите му в долната част на тялото спре да функционира по предназначение блоговете на кримчанина Тамир Шейх. Освен, че ще се образова по оста Русия-Украйна, в почти всеки блог Тамир показва упражнения от бойните изкуства, които увеличават потенцията.
  • 32 Бай Яни

    0 7 Отговор

    До коментар #20 от "ужас":

    Кога отиде Путкин ве говедо, от 2016 са там официално твойте путкистанци, и какво са измрели ве примат малоумен. Защо през седмица напоследък все ги нападат и обстрелват базата. Мели били, лайната си които там исраха. А от 2 седмици немогат да си загасят пожарите великите космически сили путкистански.

    Коментиран от #33, #34

  • 33 Хихихи

    5 0 Отговор

    До коментар #32 от "Бай Яни":

    Леко бе нервак, ще си докараш някой инфаркт на миенискуса!
  • 34 Бай Яни отивай да си лягаш дъртак смотан

    5 0 Отговор

    До коментар #32 от "Бай Яни":

    Първо се научи да пишеш неграмотен дъртак и второ това за пожара то да не е като в бг да горят две малки гори това там е Сибир а ако не знаеш в Сибир има адски много дървета плюс че и терена е много трудно преходим . А Що се отнася до космическите им сили те се ползват за бомбандировки и разузнавателни мисий не за гасене на пожари . За гасене на пожари те си имат специални подразделения в пожарната не като нас дето нямаме нищо
  • 35 малко са

    3 0 Отговор
    да се върнат да оберат още 2000 продажни кучета вмирисани!
  • 36 ха ха ха

    4 0 Отговор
    Напразно се напъвате... руснаците си обожават Путин и никога няма да позволят да го свалят, пък вие продължавайте да си мечтаете ;)
  • 37 TтТ

    0 4 Отговор

    До коментар #3 от "Голям Слон":

    Когато вас ( комунистите ) ви излекуваме!

    Коментиран от #44

  • 38 Хрониките на Евразия

    1 5 Отговор
    По всичко изглежда , че Путин ще бъде последният президент на РФ ..
    По същата причина , по която Горбачов се оказа последният президент на СССР ..

    Коментиран от #42

  • 39 Хрониките на Евразия

    1 4 Отговор
    Самият факт , че полицаите си бяха свалили жетоните , нарушавайки закона за полицията на РФ , но и още маски носеха под шлемовете , преди да пребиват и арестуват хората , какво ви говори ?
    Може би те се срамуват ?
    Може би те знаят , че след като си пребивал беззащитни , паднали на асфалта хора , като садист , съседите и семейството им ще ги заплюят в лицето ?
    Ако те са стражи на реда , значи зад тях са народа , децата и родителите им и бият други хора заради спокойствието на обществото и не е нужно да си крият лицата ..
    Напротив , трябва гордо да заявяват - Аз съм полицай Хуйкин, аз защитавам Родината от Майдана !
    И да се гордеят със себе си , без да се крият като плъхове зад маски ..
    Ама не ...разбира полицаят Хуйкин, че няма никакъв Майдан , няма и вътрешни врагове , които искат да разрушат Русия , няма и вътрешна заплаха и Хуйкин бие хората по заповед от истинските врагове на Русия за пари .
    Затова Хуйкин го е срам , затова и Хуйкин си крие лицето и името ..
  • 40 Знаещ

    3 1 Отговор

    До коментар #7 от "Хрониките на Евразия":

    Брутален лъжец си. Убийствата на майдани ги направиха сащ и порошенко. Това го знаят вече всички. Аман от лъжци.
  • 41 Почва се

    1 0 Отговор
    Изтърве ли един път семерингата спиране няма
  • 42 Обикновен човек

    5 0 Отговор

    До коментар #38 от "Хрониките на Евразия":

    Ще ти се ама това е невъзможно ,точно това е целта на този Майдан но за разлика от 80 когато Горбачов ( който трябва да бъде съден като национален предател)и 90 когато пияндето Елцин продаде Русия на запада сега Русия е силна, независима икономически и политически държава .Санкции се налагат на силните държави с цел да ги завладеят икономически ,никой не налага санкции на България и на твойта родина Украйна защо ли ?Когато пияндето Елцин се среща с Клинтън за да продаде 500 тона уран от руските запаси на САЩ конгресът на САЩ се страхува да одобри сделката и тогава ЦРУ съвместно с Елцин спретват Майдан в Русия и атакуват руските депутати барикадирали се в думата които не искат да подпишат тази позорна за Русия сделка, това означава и за конгреса на САЩ зелена светлина да подпишат този гнусен договор .След това Клинтън дава изявление :ние(САЩ)нямаме нищо против Русия да съществува като държава ,но никога няма да позволим тя да се превърне отново в свръх мощна военна сила на планетата! Е това време настъпи и никой не може да върне времето назад колкото и да му се иска!
  • 43 Хрониките на Хохландия

    2 0 Отговор

    До коментар #26 от "Хрониките на Евразия":

    Ти имаш две поредни жени, казват се Лява и Дясна...
  • 44 Голям Слон

    2 0 Отговор

    До коментар #37 от "TтТ":

    :-) Нас, комунистите? Не съм комунист. Нито демократ. Нито монархист. Да не говорим за фашист. Обикновен човек съм, който иска да живее в нормална държава с нормални закони и нормални хора. Мечтата ми обаче няма как да се осъществи, когато начело на страната стоят най-големите дегенерати и приспособенци от близкото минало. Твоите любимци от партията майка са с кърваво червено минало, което ти очевидно или не виждаш, или просто удобно си затваряш очите за него. Така че мен няма какво да ме лекуваш. Здрав съм във всеки смисъл на думата. Погрежи се за твоето психично здраве и умствено състояние. Защото, както се вижда с невъоръжено око, дефицитът е очебиен.

    Коментиран от #45

  • 45 Обикновен човек

    1 1 Отговор

    До коментар #44 от "Голям Слон":

    Подкрепям! Едно време са ми разправяли че в партизанските отряди са се деляли на обикновенни партизани и партизани членове на БКП ,когато е имало партийно събрание в гората обикновенните партизани са нямали право да присъстват на него дотук добре ама нали в едно и също гърне пърдят? Тате (лека му пръст)ме научи да правя разлика между комунисти и членове на БКП(партийци) Когато на едно партийно събрание поканили партийците да седнат най отпред тате седнал на последният ред. Но това не е вашето място му казали, какво ще си помислят хората ?А той отвърнал :първите редове са за партийците а аз не съм такъв, аз съм обикновен комунист и мойто място е най отзад! Има тънка разлика между идеология и достойнство и човек трябва да я усети за да не му зомбират мозъка!!
  • 46 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 47 Пенсионер

    0 0 Отговор
    Ааа, плана беше 1 000. Спешно да се арестуват още 200 души.