Last news in Fakti

9 Август, 2019 10:22 5 308 91

Владимир Владимирович Путин - 20 години по-късно (СНИМКИ)

  • кремъл-
  • владимир путин-
  • русия-
  • борис елцин

Днес се навършват две десетилетия от влизането на Путин във властта

Владимир Владимирович Путин - 20 години по-късно (СНИМКИ) - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Когато Владимир Путин бе назначен за премиер, мнозина си мислеха, че почти неизвестният шеф на разузнавателните служби ще продължи демократичните реформи от 90-те години, като в същото време ще възстанови реда в Русия. Двадесет години по-късно Путин е още в управлението, властта е съсредоточена в неговите ръце и той изглежда решен да продължи да управлява, отбелязва Франс прес.

Борис Елцин обяви на 9 август 1999 г., че назначава директора на Федералната служба за сигурност Владимир Путин за министър-председател. Експертите съзряха в Путин представител на службите за сигурност, способен да сложи край на политическата нестабилност и на проблемите в Кавказ, а също така и ефективен държавник, започнал кариерата си под крилото на кмета на Санкт Петербург Анатолий Собчак и избран от Елцин да продължи да води Русия по пътя към пазарната икономика.

Елцин впоследствие обяви, че подава оставка по време на новогодишното си обръщение по телевизията на 31 декември 1999 г. и каза, че на Путин ще се падне задачата да сплоти обществото и да гарантира, че реформите ще продължат.

Владимир Владимирович Путин - 20 години по-късно (СНИМКИ)

"В началото на управлението му Русия беше, въпреки бедността и престъпността, една либерална и демократична държава", казва журналистът Николай Сванидзе, който си спомня, че през първите си години в Кремъл Путин е бил приятен и непринуден събеседник с чувство за хумор.

"След 20 години на неограничена власт, през които бе обграден от ласкатели, което е неизбежно при нашия относително авторитарен режим, той безспорно се промени и то не в добра посока", изразява мнението си Сванидзе.

В началото на управлението си премиерът Путин демонстрира относителна толерантност и склонност за добри отношения със Запада. В същото време обаче изгради и образа си на непоколебим лидер и започна втората война в Чечения, която засили популярността му и му позволи да спечели с 53 процента на президентските избори през 2000 г.

Благодарение на успехите в петролната търговия първото десетилетие на Путин във властта бе белязано от подобряване на жизнения стандарт на руснаците и от засилването на държавата, отслабена след разпадането на Съветския съюз. Властта си възстанови контрола върху медиите, които допреди това бяха в ръцете на амбициозни олигарси.

Владимир Владимирович Путин - 20 години по-късно (СНИМКИ)

Владимир Владимирович Путин - 20 години по-късно (СНИМКИ)

"Сегашният Путин не е Путин от 1999-2000 г.: от либерал той стана консерватор", твърди политологът Константин Калачов, според когото причината за тази промяна е разочарованието от Запада.

Повратен момент беше "Оранжевата революция" в Украйна през 2004 г., която доведе до избирането на прозападен президент. Кремъл изтълкува това като навлизане на Запада в неговата сфера на влияние.
През 2007 г. Путин произнесе знаменитата си реч в Мюнхен, която съдържаше сериозни критики срещу Съединените щати.

Оттогава насетне кризите следват една след друга: войната в Грузия през 2008 г., интервенцията на Запада в Либия през 2011 г., която Москва възприе като предателство, украинската криза от 2014 г. с анексията на Крим и началото на конфликта в Източна Украйна между Киев и проруските сепаратисти.
"Конфликтът със Запада превърна Путин в реакционер", смята журналистът Георгий Бовт.

Вътре в Русия признаците за това са защитата на традиционните консервативни ценности на православната църква, които влизат в противоречие с "декадентството" на Запада, и постоянното ограничаване на публичните свободи в името на реда и стабилността.

Владимир Владимирович Путин - 20 години по-късно (СНИМКИ)

Наближаването на края на мандата на Путин поставя въпроса пред руската политическа класа за неговите намерения. Дали той отново ще стане премиер, както през 2008-2012 г.? Или ще определи свой приемник, както направи Борис Елцин през 1999? Или пък ще се обяви за почетен президент, което ще му позволи да продължи да дърпа конците, както направи президентът на Казахстан?


Поставете оценка:
Оценка 2.4 от 18 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 накратко

    107 19 Отговор
    От разградения двор на Елцин направи държава.

    Коментиран от #6

  • 2 El chochi

    76 16 Отговор
    СЛАВА НА РОССИИ! ;)
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Анти милиционер

    17 64 Отговор
    Същият нискочел бушмен с интелект на зърно ечемик. Какъв чудовищен ОЛИГОФРЕН. Дори за милиционер е несъразмерно празноглав.
  • 5 Наблюдател

    15 56 Отговор
    Много ботокс за тия 20 години са вложили в джуджето бе!
  • 6 за сравнение

    73 12 Отговор

    До коментар #1 от "накратко":

    "Наште", от държавата на бай Тошо направиха разграден двор.
  • 7 Баба Ванга

    16 50 Отговор
    Свето ке стане по-добър когато Владимир Владимирович легне до Владимир Илич в мавзолея!

    Коментиран от #26, #91

  • 8 Анти милиционер

    13 40 Отговор
    Този див, наивен селяндур вкара законнп САЩ в Сирия. Защото е уникално бавноразвиващ.
  • 9 Троцки

    11 39 Отговор
    ЛилиПута от монголоидната раса. Върха на престъпната мафия е русия.
  • 10 Borislav Popov

    15 21 Отговор
    Преди последните избори а Русия, Путин клетвенно обеща на руснаците, че няма да увеличава пенсионната възраст, но само 3-4 месеца след избирането му, той подписа указа за увеличаването. Не, че нещо, но просто не постъпи красиво с хората, които му вярваха и ги излъга, поне да не беше обещавал....

    Коментиран от #15

  • 11 Бако

    14 37 Отговор
    Двадесет години по-късно нещата са повече от трагични - Русия е в пълна политическа изолация от демократичният свят, хората са изцяло подчинени на Путинската полицейска машина, политически убийства, отрови срещу политическите противници, санкции, визи, ограничения за обикновените хора от всякакво естество, липса на свобода на слово, печат, събирания, военни авантюри срещу съседите.

    Коментиран от #13, #20

  • 12 Россия новости

    48 11 Отговор
    Путин бръкна в задника на западните ни "приятели" с боксова ръкавица ! Ония до тогава си играеха на шикалки и смятаха как да разпарчатосат Русия на 7 държави ! Помним и приказките от онова време на олигофрена с Трабанчето !
  • 13 Текумзе

    42 14 Отговор

    До коментар #11 от "Бако":

    Я покажи пълната изолация на Русия ? Русия е в добри отношения със държавите чието население представлява 3/4 от населението на света ! Де факто цяла Азия , половин Европа , целият Близък Изток , Половината Африка и половин Южна Америка поддържат добри отношения с Русия ! Можеш ли да кажеш същото за краварите ?

    Коментиран от #49

  • 14 Хрониките на Евразия

    13 30 Отговор
    20 години на власт .
    Де факто я приватизирал и никога няма да се откаже от нея .
    Убива , лъже , фалшифицира избори , напада съседни страни .
    И всичко това заради властта !
    Сам се провъзгласи за единствен и незаменим .
    " Защо ни е тази Русия без Путин " , често изричани думи , приличат на фразата " След мен и потоп "
    А след него е известно какво ще пишат и говорят неговите съучастници в грабежа на Русия - " Ама ние не знаехме " " Ама ние заповеди изпълнявахме "..
    Неизвестно е само колко още жертви и човешки трагедии ще има ?!!

    Коментиран от #16

  • 15 мразя и тъпири

    29 12 Отговор

    До коментар #10 от "Borislav Popov":

    Я кажи колко е пенсионната възраст у нас и колко ще стане след 10 години ? То и японците дето уж са силна икономика вдигна възрастта за пенсиониране на 70 години ! А в Русия я вдигат на 65 години !

    Коментиран от #28

  • 16 Домбровски

    20 5 Отговор

    До коментар #14 от "Хрониките на Евразия":

    Къде ги прочете тия думи на Путин - " Защо ни е тази Русия без Путин " и " След мен и потоп " ? Я дай линк ? Съчиненията сам ли ги правиш или ти ги спускат на готово ?!

    Коментиран от #27, #29, #36

  • 17 ВДВ

    10 7 Отговор
    Много се съмнявам, че Путин има неограничена власт?Напротив непрекаснато се бори с вътрешната опозиция!
  • 18 Истината

    8 23 Отговор
    „Ето какво мисля аз – Путин е убиец, бандит и продукт на КГБ, който се опитва да използва всяка ситуация в своя полза. Всички ние разбираме кой и какъв е Путин. Ние трябва да се върнем към концепцията на Рейган: Мир с помощта на силата. Защото единственият език, който разбира Путин е езикът на силата“.Джон Маккейн

    Коментиран от #22, #23, #24

  • 19 Кирил

    10 20 Отговор
    Да е жив и здрав още 10 години да доразсипе русия
  • 20 Цанко

    24 7 Отговор

    До коментар #11 от "Бако":

    Краварника безспорно е най-мразената страна в света заради агресивната международна политика, явната и прикрита намеса в делата на много държави в глобален мащаб, военното присъствие в различни региони, подкрепата за Израел и налагането на корпоративни интереси под прикритието на идеите за свобода и демокрация.
  • 21 Животновъд

    11 22 Отговор
    Путин е най-големият животновъд. Притежава най-големият свинарник в света със 140 милиона свине!

    Коментиран от #25

  • 22 Кожухаров

    24 6 Отговор

    До коментар #18 от "Истината":

    Ма верно ли ? И кого е убил Путин ? Щото ако не го докажеш е само една клевета ! А от друга страна - ТИ СИ МОЖЕЛ ДА МИСЛИШ ??!! По твоята логика президентите от обора дето направиха войните в Афганистан , Корея ,Ирак ,Сирия ,Либия - КАКВИ СА ?

    Коментиран от #31

  • 23 Чи май фаче

    22 4 Отговор

    До коментар #18 от "Истината":

    А защо в щатите имаше транспаранти с надпис Путин - миротворец ,Обама - убиец !

    Коментиран от #32

  • 24 Коста

    22 2 Отговор

    До коментар #18 от "Истината":

    Защо искаха на Нобеловия лауреат за МИР - Обама да върне наградата ?!

    Коментиран от #33

  • 25 гост

    19 4 Отговор

    До коментар #21 от "Животновъд":

    В говедарника май животните са по вече ?
  • 26 Дедо Лайчо

    10 3 Отговор

    До коментар #7 от "Баба Ванга":

    Ке гледай да не го изпревариш .
  • 27 Хрониките на пидалъ

    14 3 Отговор

    До коментар #16 от "Домбровски":

    Чичко Сорос така ми каза
  • 28 Borislav Popov

    9 11 Отговор

    До коментар #15 от "мразя и тъпири":

    Сега, виж какво драги ми тъпирчо, чисто и просто визирам, че Путин обеща но не си изпълни обещанието и излъга хората ! А въобще, нямам никакво намерение да влизам в спор, за различните условията на труда в Япония и Русия, за климата, за нивото на здравеопазването и т.н. така, че сравнението ти е неуместно.

    Коментиран от #34

  • 29 ****

    2 5 Отговор

    До коментар #16 от "Домбровски":

    На него му ги говори един руснак на ухото в тъмното,докато този се чуди от къде толкова бързо са му пораснали още едни топки отзад.
  • 30 Ю Кортес

    4 10 Отговор
    В ЦРУ правили конкурс на тема,Как да провалим русия.Първа награда спечелила темата с едно единствено изречение,Не пречете на путин
  • 31 Истината

    7 16 Отговор

    До коментар #22 от "Кожухаров":

    Няма ли да се научиш на по-културни обноски? На "Ма" можеш да си говориш на село или с домашните си. най-знаковите личности убити по заповед на Путин са Политковская, Литвиненко и Немцов. Самото идване на Путин на власт беше свързано със серия взривове в руски градове отнели живота на над 250 руснаци. Взивовете бяха дело на ФСБ , но бяха приписани на чеченците за да започне отново щурма на Грозни. А в Грузия , Украйна и Сирия колко са убитите , по заповед на Путин?

    Коментиран от #37, #86, #88

  • 32 Истината

    3 10 Отговор

    До коментар #23 от "Чи май фаче":

    Защото В САЩ всеки проруски дебил може да пише безнаказано.
  • 33 Истината

    5 14 Отговор

    До коментар #24 от "Коста":

    Защото за разлика от първобитната феодална руска кочина в САЩ има свобода на мненията.
  • 34 мразя и тъпири

    13 7 Отговор

    До коментар #28 от "Borislav Popov":

    Нямаш достатъчно сиво вещество за да визираш каквото и да било папагалчо. Почти няма държава която да не е вдигнала пенсионната възраст. Но явно дотолкова ти стигат умствените напъни. Нещо друго да е казал Путин ? Щото каза че може и да унищожи обора за по малко от двадесет минути !

    Коментиран от #35, #56, #79

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 Хрониките на Евразия

    3 9 Отговор

    До коментар #16 от "Домбровски":

    Гугъл ще ти помогне !
    Ама пиши на руски , иначе ще си останеш прост путинист !

    Коментиран от #43

  • 37 Кожухаров

    15 2 Отговор

    До коментар #31 от "Истината":

    "Ма" в контекста не отразява обръщението към кифла . Нито пък е някаква форма на обида . Това че ти така го тълкуваш си е лично твой проблем . А относно интерпретацията на "взривовете " и убийствата на трима човека - как го свърза с Путин ?А убийството на Кенеди , Мартин Лутър Кинг , покушението срещу Буш - и тях ли на Путин да ги припишем ?

    Коментиран от #40

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 Обикновен човек

    19 5 Отговор
    Пияндето Елцин срина икономиката на Русия продаде 500 тона обогатен уран от резервите на Русия на САЩ на безценица докара народа до просешка тояга както сега е в България и на това ли викате "демократични промени"? Путин не само че възстанови Русия ,дигна жизненият стандарт но направи една силна икономически и политически независима държава с която всеки е длъжен да се съобразява! Точно затова е този лай ,джендарите от евроатлантическият съюз и европейският съюз(чиято идея за създаване е била на Адолф Хитлер)се надяват Русия да се върне в началото на 90 те но това няма как да стане !!!!!

    Коментиран от #42

  • 40 Тръмп

    2 12 Отговор

    До коментар #37 от "Кожухаров":

    Кенеди беше убит от човек на Москва,Факт!!!:):):)
  • 41 мразя и тъпири

    11 3 Отговор

    До коментар #35 от "Наблюдател":

    Ами ще идат в рая защото са Православни християни ! А я кажи каква е официалната религия в обора ? Всяка държава има официален език и официална религия - каква е обявената там ?

    Коментиран от #46

  • 42 Лука Мрази

    13 2 Отговор

    До коментар #39 от "Обикновен човек":

    Това с урана е друг въпрос ! То и ракети им продават ! ...
    ..Днec CAЩ нe ca cпocoбни дa oбoгaтявaт caмocтoятeлнo урaн нe caмo зa пoддържaнe нa нужнaтa cтeпeн нa бoeгoтoвнocт нa cвoя cтрaтeгичecки ядрeн aрceнaл, нo ca принудeни дa купувaт oт чужбинa дaжe ниcкo oбoгaтeния урaн зa coбcтвeнитe cи AEЦ. Мeжду другoтo, нaй-гoлeмитe им дocтaвки нa ниcкo oбoгaтeн урaн ca oт Руcия. Cпoрeд някoи дaнни „Рocaтoм“ кoнтрoлирa днec пoвeчe oт 49% oт aмeрикaнcкия пaзaр нa ниcкo oбoгaтeн урaн, c пeрecпeктивaтa тoзи прoцeнт дa нaрacтвa.
  • 43 Домбровски

    7 3 Отговор

    До коментар #36 от "Хрониките на Евразия":

    Като гледам на тебе гугъл не ти е помогнал особено много .
  • 44 Путин

    6 2 Отговор

    До коментар #38 от "Тръмп":

    Ти си гледай твоите далавери. Не бери грижа за моите !
  • 45 ХаХа🙈

    15 3 Отговор
    Хаха
    Пяна ви излезе от устата !
    Това показва силата на Путин!
    А какво очаквахте , като Горбачов да отиде да живее в ранчо във ФАЩ ?
    Болно ви е че е човек с характер , а не като вас “наведен “ с чело в земята лакей ?
    Жалки сте !
    Кой ви е Идол на вас ? Тръмп и Борис Джонсън ? Две Амок старчета ?
    До няколко години , лакеите ще свършат и тез двамата ви “братя” ще останат изолирани от целият свят !
    Тогава ще “налагат “ санкции на Марсианците ?
    Джудже ? Ха ха
    Ми отидете го “ смачкайте “ да ви видя !
    Смехурковци с малки душички , всесилни ама пред компютъра !

    Коментиран от #47

  • 46 Наблюдател

    2 10 Отговор

    До коментар #41 от "мразя и тъпири":

    ПУТИНОСЛАВНИ не означава православни бе путлераст непоръбен! И защо не е издействал в Рая място и за вас, русофрениците? Защо ви оставя на произвола на съдбата?

    Коментиран от #48

  • 47 Наблюдател

    2 12 Отговор

    До коментар #45 от "ХаХа🙈":

    Само дебилите имат нужда от идоли бе путлерастче!
  • 48 мразя и тъпири

    13 3 Отговор

    До коментар #46 от "Наблюдател":

    Ти от къде знаеш че няма място и за нас в рая? Само лизачите соросоиди дето предадохте и майка си за 30 сребърника ще стоите на топло в казана. Но ще дойде единия момент когато наближи края на пътя да се запитате - "бе аз как живях и какво направих "?

    Коментиран от #57

  • 49 Бако

    1 11 Отговор

    До коментар #13 от "Текумзе":

    Ти в коя страна би предпочел да живееш - във Франция ли която е против Путинския политически модел или в Иран която много обича Путин?
    Путин е харесван в страни с корумпирана и авторитарна политическа система от които всеки нормален иска да избяга и да отиде да живее в САЩ.

    Коментиран от #50

  • 50 Текумзе

    16 3 Отговор

    До коментар #49 от "Бако":

    Аз предпочитам да си живея в моята държава - България ! Не съм я напускал и няма да я напусна ! А вия сороснята - не натрупахте ли вече достатъчно центове че да се измитате от тук ?!

    Коментиран от #58, #60, #75, #82

  • 51 Хрониките на Евразия

    2 12 Отговор
    Най - големият страх на Путин , не е НАТО или САЩ, а нормалните руснаци , които знаят той колко струва, като ръководител .
    Последните събития в Москва го доказаха !

    Коментиран от #52

  • 52 Иван Иванов

    9 1 Отговор

    До коментар #51 от "Хрониките на Евразия":

    Кои са последните събития от Москва и какво доказват ?
  • 53 Хрониките на Евразия

    1 10 Отговор
    А не ли ви прави впечатление , че по Путин припадат най - необразованите гамени и помията на обществото ?
    И всички людоедски режими по света !

    Коментиран от #55, #61

  • 54 Василий Зайцев

    15 4 Отговор

    До коментар #3 от "Знам знам🙄":

    Путин можеш да го видиш гол до кръста как лови риба или язди кон ! Представяш ли си перчема в същото положение как би изглеждал ?

    Коментиран от #64, #66

  • 55 Иван Иванов

    15 3 Отговор

    До коментар #53 от "Хрониките на Евразия":

    Прави ни впечатление че 7/8 от населението на земята мрази краварите.

    Коментиран от #59

  • 56 Барчо

    16 3 Отговор

    До коментар #34 от "мразя и тъпири":

    Да му обясним на човека, че благодарение на пагубната политика от времето на Загроби до към 2003 г раждаемостта в Русия беше спаднала застрашително и унищожително. Пенсионното осигуряване е цяла наука и не се поддава на популистки решения. Ако сега не се беше вдигнала пенсионната възраст, след 5-10 г пенсиите щяха да се сринат не до минимума, а изобщо. Всичко това беше обяснено подробно и с цифри и диаграми на целокупния руски народ. Продължителността на живота по негово време се е вдигнала с над 5 години, което също е фактор. За радост на руснаците Путин гради и за в бъдеще, а не само докато той е на власт. Иначе много лесно можеше дори да смъкне пенсионната възраст и всички глупаци да му ръкопляскат, но после ще дойде колапса от който няма да има излизане.

    Коментиран от #81

  • 57 Наблюдател

    1 10 Отговор

    До коментар #48 от "мразя и тъпири":

    Значи за лизачи-русофили джуджето е осигурило място в Рая. Браво!
  • 58 Барчо

    7 3 Отговор

    До коментар #50 от "Текумзе":

    Никога няма да натрупат достатъчно, защото за тях тази дума е непозната.
  • 59 Наблюдател

    1 10 Отговор

    До коментар #55 от "Иван Иванов":

    А знаеш ли, че по-малко от 1/8 от света обича руските свине?

    Коментиран от #63

  • 60 Българин

    2 10 Отговор

    До коментар #50 от "Текумзе":

    Откога руската измет е решила, че отново може да гони българите от България?

    Коментиран от #65

  • 61 Джудже

    9 0 Отговор

    До коментар #53 от "Хрониките на Евразия":

    Верно е това, и ти припадаш по Путин, особено като го плюеш ;-)
  • 62 Само питам

    1 8 Отговор
    Защо путлерастите реагират на всяка критика към Путин като ислямисти на карикатура на Мохамед?

    Коментиран от #67

  • 63 Иван Иванов

    8 1 Отговор

    До коментар #59 от "Наблюдател":

    Защо хората мразят Америка ?..Потресаващата истина, която книгата разкрива, е че все повече държави (включително в Европа) в икономическо, политическо и културно отношение се превръщат в колонии на първата световна „хиперсила", а техните демократично избрани уж суверенни правителства реално са колониални администрации. И всички това се извършва не толкова с грубите методи на предишните империи в човешката история, а с далеч по-фини и трудно забележими механизми, в които, без да го съзнаваме, съучастваме всички ние.
  • 64 Джендърът русофил

    2 7 Отговор

    До коментар #54 от "Василий Зайцев":

    Най-се възбуждам от снимките на Путин, гол до кръста на кон и с пушка! Винаги ги нося със себе си!
  • 65 Текумзе

    8 3 Отговор

    До коментар #60 от "Българин":

    Българите са си в България. А тия които са избягали в обора вече не са българи.

    Коментиран от #68

  • 66 Джендърът русофил

    1 6 Отговор

    До коментар #54 от "Василий Зайцев":

    А тази снимка с Тръмп харесва ли ти?

    http://news.klamer.bg/%D0%9F%D1%83%D1%82%D0%B8%D0%BD-%D0%B8-%D0%A2%D1%80%D1%8A%D0%BC%D0%BF-%D1%8F%D0%B7%D0%B4%D1%8F%D1%82-%D0%BD%D0%B0-%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D0%BD-%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D0%B8-%D0%B4%D0%BE-%D0%BA%D1%80%D1%8A%D1%81%D1%82%D0%B0

    Коментиран от #69

  • 67 Василий Зайцев

    8 2 Отговор

    До коментар #62 от "Само питам":

    Aмeрикaнcкитe грaждaни ca прoгрaмирaни дa мрaзят Руcия. Тoвa зaяви хoливудcкaтa aктриca Пaмeлa Aндeрcън, цитирaнa oт „Thе Dаily Bеаst”.

    Cпoрeд Aндeрcън aмeрикaнцитe имaт грeшнa прeдcтaвa зa руcнaцитe. Caмaтa тя нa някoлкo пъти ce e oпитвaлa дa ce cрeщнe c руcкия прeзидeнт Влaидимир Путин.

    „Руcнaцитe ca мнoгo eмoциoнaлни и oткрити хoрa. Тe иcкaт дa пocтъпвaт прaвилнo и дa cи живeят живoтa. Мoитe лични впeчaтлeния ca тaкивa.

    Пoнякoгa cи миcля, чe aмeрикaнцитe ги миcлят зa oгрaничeни хoрa. Тoвa oбaчe нe e тaкa. Имaм чувcтвoтo, чe aмeрикaнцитe ca прoгрaмирaни руcoфoби, кoeтo нe e прaвилнo“, зaяви Aндeрcън.

    Коментиран от #70

  • 68 Българин

    1 8 Отговор

    До коментар #65 от "Текумзе":

    Не е руската измет тази, която ще определя кой е българин и кой не е!

    Коментиран от #71, #84

  • 69 Василий Зайцев

    6 2 Отговор

    До коментар #66 от "Джендърът русофил":

    Ти на перчема шкембето виждал ли си го ?
  • 70 Само питам

    2 6 Отговор

    До коментар #67 от "Василий Зайцев":

    Американските граждани изобщо не се интересуват от мръсната руска кочина, путлерастче. А и Памела Андерсън е голям капацитет и авторитет.

    Коментиран от #72

  • 71 Текумзе

    8 5 Отговор

    До коментар #68 от "Българин":

    Българи се наричаме при освобождението от Руснаците. До тогава ни наричат рая , гяури , неверници , поданици на падишаха и др! Провери кога се появява на международната сцена понятието Българин !!!

    Коментиран от #77, #78

  • 72 Василий Зайцев

    6 5 Отговор

    До коментар #70 от "Само питам":

    Тия върви ги разправяй на някой други . ..Америка иска да определя границите на Русия, системата на отношенията със съседните й страни и с Европейския съюз, изобщо – нейните национални интереси. Америка също така иска да определя политическото устройство на Русия, вътрешната й политика, съдържанието на руското законодателство и дори това какъв точно човек трябва да стои начело на руската държава.

    Коментиран от #76

  • 73 Голем смях

    2 9 Отговор
    Колкото повече управлява диктаторчето,толкова повече ще съсипва Русия.Този мерзавец е най-големия враг на руснаците.
  • 74 Диамантената ръка

    3 6 Отговор
    Путин трябваше да гледа и се учи от Китай и днес Русия щеше да е много по-добре. А то днес само един петрол, ракети и масова бедност извън Москва и Петербург. Вода газят, жадни ходят..
  • 75 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 76 Само питам

    4 4 Отговор

    До коментар #72 от "Василий Зайцев":

    Как могат да съществуват такива отявлени путиноиди като теб? Сигурно си закърмен с фалшивите руски митове и легенди? Личи си по дебилния ник.
  • 77 Джудже

    2 1 Отговор

    До коментар #71 от "Текумзе":

    "Ziezi ex quo Vulgares' 354г (Зиези от който са българите)
  • 78 Българин

    5 7 Отговор

    До коментар #71 от "Текумзе":

    Русофилите никога не сте били и никога няма да бъдете българи!
  • 79 Borislav Popov

    4 7 Отговор

    До коментар #34 от "мразя и тъпири":

    Просто искам да кажа, драги ми тъпирчо, че твоя Путен не е човек, който си държи на думата и си един обикновен лъжец, като по вечето от политиците.Така, че ти не ми се напъвай тук от 7 кладенеца вода да ми носиш, само и само да оправдаеш лъжите на любимецът си.
  • 80 Слави Славов

    2 3 Отговор
    Другари и другарки,уважаеми съграждани и граждани на европейския съюз,натовци,не се карайте и не спорете за глупости,защото точно това е целта на международния империализъм!Кой хубав и кой лош,това нищо не ни грее!Нашия народ трябва да се обедини и да измете омразната и продажна власт,която се самозабрави и си помисли,че са вечни!Дайте да им покажем,че това не е така!В противе случай ще загубим всичко-и род и родина!Да живее България,амин!
  • 81 Borislav Popov

    3 6 Отговор

    До коментар #56 от "Барчо":

    Ми, че тя и сега раждаемоста в Русия не е на ниво бе, каскет и смъртноста там изпреварва раждаемоста, със 150 хиляди се е намалило руското население през 2018 година бе, руски подлизурко. Ти за какво мислиш, Путин улесни процедурата за приемане на руското граждаство за украинците ?? Ми защото има дефицит на човешки ресурси бе, не стигат хората.

    Коментиран от #83, #85

  • 82 Borislav Popov

    3 6 Отговор

    До коментар #50 от "Текумзе":

    Предпочиташ значи да живееш в България и да лижеш рускити дупита, ясен си !
  • 83 Обикновен човек

    8 3 Отговор

    До коментар #81 от "Borislav Popov":

    В Украйна има хора които нямат нищо общо с изверга Степан Бандера ,хора с съвест които се срамуват от Фашистко джендърския режим в Украйна и който съвсем естествено и законно искат да си сменят гражданството и Путин им осигурява тяхното законно право на избор с преференции нима това е престъпление? А що се отнася до раждаемостта в Русия Путин прие закон който опрощава по 25 процента на родено дете от ипотечните и кредитни дългове на семейството родило и отглеждащо това дете ,така че при три деца 75 процента при четири дълговете и ипотеките се плащат от държавата .Е това не е удобно да се пише в България ,Дойче Веле и др ."независими"нали джендърче????
  • 84 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 85 охо бохо

    3 3 Отговор

    До коментар #81 от "Borislav Popov":

    Този посерко Borislav Popov хвърля дрисни като за световно! Явно му плащат на бройка !
  • 86 Gost

    3 2 Отговор

    До коментар #31 от "Истината":

    Ти присъства лично когато той издаде заповедта. Ако е така оглежда се

    Коментиран от #87

  • 87 Истината

    3 3 Отговор

    До коментар #86 от "Gost":

    Всички го знаят бе путиноид непоръбен. Литвиненко затова и го отровиха, защото изнесе информацията. Джуджето не се спира от нищо, дори е готов да избива руснаци само и само да е на власт.
  • 88 Обикновен човек

    4 2 Отговор

    До коментар #31 от "Истината":

    Наистина много необосновано заяждане с човека ! Ти си мислиш че си на генерал Говньо малкият син (това си е твое право) ,но ти господине (по правилно другарю макар че си бил бивш партиец ти не си ми другар)ти нямаш моралното право да обиждаш човека ,щом като този човек е преценил че главата ти е празна !!!!А тези дето ги споменаваш са национални предатели и мястото им е в Сибир!
  • 89 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 90 Данчо МЧ

    2 0 Отговор
    При Елцин беше добре,в Кремъл имаше цяла армия от американски съветници които щяха да оправят Русия да се борят с кумунизма който вече го нямаше да налагат демокрация която вече я имаше и още много други ценности така както в България а сега какво?-нищо.4582
  • 91 Тер

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "Баба Ванга":

    Света ще стане по-добър кога ти легнеш под някой камък
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания