Last news in Fakti

7 Август, 2019 11:16 1 511 18

Разследват ролята на Путин в отравянето на Скрипал

  • сергей скрипал-
  • русия-
  • отравяне-
  • владимир путин-
  • скотланд ярд-
  • новичок

Британските служби смятат, че Путин може да е наредил убийството на Скрипал

Разследват ролята на Путин в отравянето на Скрипал - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Скотланд Ярд проучва ролята на руския президент Владимир Путин в атаката с „Новичок“ в Солсбъри миналата година, пише в. „Гардиън“.

Британските разузнавателни служби смятат, че е вероятно президентът да е одобрил отравянето на бившия двоен агент Сергей Скрипал през март 2018 година. При атаката пострада и неговата дъщеря.

Двама руски агенти са обвинени за атаката и Великобритания е издала европейска заповед за ареста им. Кремъл отрича обвиненията за руска връзка.

Британската прокуратура смята, че има достатъчно доказателства да ги обвини в опит за убийството на Скрипал, който е предавал руски държавни тайни на Великобритания, преди да се установи на Острова.


Поставете оценка:
Оценка 2.3 от 3 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Иван

    3 20 Отговор
    Айде рубладжийските тролчетата, скачайте на клавишите

    Коментиран от #2

  • 2 СССР

    3 16 Отговор

    До коментар #1 от "Иван":

    Дрогаря Путкин е невинен - той е чист като момина сълза !
  • 3 нервен ( разбивача на тролове )

    8 0 Отговор
    И какво ако е ?? Какво ще му направите ?? Той ще излезе на високата си трибуна и ще каже "не е вярно" и после ?? тоя цирк сме го гледали
  • 4 Азз

    16 1 Отговор
    Почвам да се чудя тия британски служби дали са у ред! Сериозно...
  • 5 Азз

    13 1 Отговор
    Синът ми беше там на ученическа екскурзия за седмица. Върна се болен, после се оказа - неизлечимо.
    Няма пи гнусна държава от Англия. Да не ви губя времето с подробности, но там не са у ред, честно

    Коментиран от #9

  • 6 Джентълменът русофил

    14 2 Отговор
    Това малко ми звучи, като да изследват ролята на Борисов в създаването на IQ МЕНСА тест за интелигентност.

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Бивш канадец

    5 0 Отговор
    Какъв Путин бе! Отровил го е Щирлиц по заповед лично от Сталин! Отровата е директна доставка от Борджиите по Спиди! Ама Мата Хари го е предала!
  • 9 Джентълменът русофил

    12 1 Отговор

    До коментар #5 от "Азз":

    Действително обществото в UK е съставено от много странни личности. Аз лично толкова съм свикнал с тази гледка, че вече рядко обръщам внимание. Онзи ден се вгледах в хората по улицата. Пред мен черен мъж с впит дамски клин и официални обувки, зад него върви младо момче пеейки и свирейки на китара. Обръщам се надясно, жена със синя коса. Влизам в мола, чистачката гледа на стерео, като че ли е на две бутилки водка, видимо с психиатрични отклонения. Насреща млад мъж с официални черни обувки, долни ще на анцунг, тениска и сако на карета, коса розово-червена, лицето му в обеци цялото. Казвам момче, но не съм сигурен за пола. Малко по-късно една жена преби друга жена насред центъра пред стотици погледи, никой не се намеси. Просяци на всеки двайсет метра. Съседката ми се оказа жена с обратни наклонности. Добре че си каза името, иначе нямаше да разбера, че е от женски пол. Изобщо много, много странно облечени и странно изглеждащи хора. Като че ли половината са избягали от психиатрията. Най-нормално изглеждащите хора в UK са източно европейците и това го заявявам най-отговорно.
  • 10 12345

    5 0 Отговор
    То още от началото беше ясно, че Путин е главния виновник. Тези чак сега ли го проумяха? Само незнам, като го "докажат" какво ще направят. Смешковци, като новия им премиер олигофрени.
  • 11 Глупотевини

    8 1 Отговор
    Да, да... Той "лично" ги е отровил! П.П.: По крими романа на Ми5
  • 12 Румяна Костова

    5 0 Отговор
    В днешната реалност се въвеждат санкции, базирани само на,, Може би". Путин им обясни на няколко пъти, че Скрипал въобще не е бил интересен за Кремъл. Бившия шпионин от 9 години няма достъп до никаква ценна информация и не може да бъде заплаха за Русия. На хората, които мислят логически този факт е ясен и без обяснения. И накрая, Путин, който изигра своя перфектен ход с присъединяване на Крим към Русия без нито един изстрел, ще трови Скрипал две седмици преди президентските избори?
  • 13 Хохи

    3 0 Отговор
    Ееееее, те такива новини ХАРЕСВАМ. Друго си е нещо за СКРИПАЛ че Путин го е хакнал, еее друго си е. Харесвам ИСТИНСКИТЕ НОВИНИ. ЕБРЕЕЕЕ
  • 14 Иван

    2 0 Отговор
    Ей....... много нагли тия и американците няма койда мине по лъжи и наглост и не на последно место по запалени войни
  • 15 Дориан

    4 0 Отговор
    Колкото и пушек да вдигате, отзад виждаме разпадането на обединеното кралство.
  • 16 Гост

    1 5 Отговор
    Има ли трезвомислещ, че Путин е наредил операцията! Намериха ги кои са извършителите, написаха им имената, изобличиха тъпите им лъжи. Кой в Русия би посмял да извърши това без заповед от Путин? Там от ФСБ до тоалетна не ходят без одобрението на бащицата! Стискат!
  • 17 Крадец

    1 0 Отговор
    Е,дайте ги най-накрая тия доказателства.
  • 18 Алексей Сергеев

    0 0 Отговор
    Сто години да отричат, само Путин може да нареди "ликвидацията" на "предателя". Така СССР 60 г. отричаше убийството на Троцки, после отричаха масовото убийство в Катинската гора, отричаха и масовите разстрели от епохите на Ленин, Сталин, Хрущов... Руският болшевизъм и съветският социализъм е престъпен и залят с невинна кръв на милиони
Новини по държави: