Last news in Fakti

13 Август, 2019 13:31 1 570 8

Мадуро иска ООН да притисне Тръмп

  • николас мадуро-
  • сащ-
  • венецуела-
  • оон-
  • хуан гуайдо-
  • антониу гутериш

Венецуелският президент призова Обединените нации да настояват САЩ да анулират указа, блокиращ активите на Каракас

Мадуро иска ООН да притисне Тръмп - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Венецуела Николас Мадуро призова в послание до генералния секретар на ООН Антониу Гутериш страните членки на световната организация да настояват пред САЩ за отмяна на указа, който блокира активите на венецуелските власти под американска юрисдикция.

Писмото бе представено вчера в Каракас от председателя на Конституционното събрание Диосдадо Кабельо, предаде агенция ЕФЕ.

"Като страна членка на ООН отправяме молба Обединените нации да настояват пред Съединените щати да спрат жестоката агресия срещу Венецуела и да задействат наличните механизми за защита на венецуелския народ", се казва в посланието.

Мадуро призовава световната организация "не само да се обяви срещу тази толкова несправедлива и отвратителна" стъпка на Вашингтон спрямо Каракас, но и "да защити Венецуела от това небивало престъпление". Необходимо е "напълно да се гарантира на всички жители на Венецуела правото на развитие и пълноценен живот".

Мадуро посочва по-конкретно, че санкциите на САЩ "отнемат достъпа до храни и медикаменти".


Поставете оценка:
Оценка 4 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 El traficante

    17 6 Отговор
    САШ са ДОКАЗАНИ ТЕРОРИСТИ! :)

    Коментиран от #3

  • 3 ФАКТ

    13 4 Отговор

    До коментар #2 от "El traficante":

    Мадуро посочва по-конкретно, че санкциите на САЩ "отнемат достъпа до храни и медикаменти".!!!!!

    Коментиран от #4

  • 4 Факт

    4 11 Отговор

    До коментар #3 от "ФАКТ":

    А Мадуро не мисли ли че лично той и водената от него пагубна комунистическа диктатура е причина за всички беди на Венецуела. Защо държави като Чили, Уругвай, Бразилия и други не са в подобна ситуация.

    Коментиран от #6

  • 5 старото

    4 8 Отговор
    още ,ли не са го обесили този крадлив,червен БОКЛУК Мадуро ???
  • 6 Знам знам🙄

    1 5 Отговор

    До коментар #4 от "Факт":

    Защото харчат по две кофи слюнка да ближат некои миризлива каубойски части. А тука е не Мадуро проблема а че руснаци и китайци пият нефта на Венецуела. Никой не мисли за натода.
  • 7 Майк Помпео

    1 3 Отговор
    Че ти кой си, че ще ти давам активите на Венецуела бе! Да продухаш народните пари като типичен диктатор без изход, не стига че сега сте я фтасали ами и като те смъкнат от власт, народа ти да остане без пукната пара. Хубав опит Мадурко, ама няма да мине, парите не са твои, а н страната. Заблуждаваш света, че оцеляването на Венецуела минава само през твоето политическо такова! Половината ти население (а и ние) сме на мнение, че вредиш на страната си, докарал си хората до пълна мизерия и само им пречиш с присъствието и ината си!
  • 8 Иван

    0 0 Отговор
    Боклука Гутериш е от НАТО - ОТАН