Last news in Fakti

29 Август, 2019 16:45 3 943 24

Русия получи аванс от Индия за С-400

  • индия-
  • русия-
  • ракети-
  • с-400-
  • триумф-
  • аванс

Русия и Индия подписаха договор за доставка на ракети

Русия получи аванс от Индия за С-400 - 1
Снимка: Shutterstock

Русия е получила от Индия аванс по договора за продажба на зенитно-ракетни системи С-400, съобщиха пред РИА Новости от пресслужбата на Федералната служба по военно-техническо сътрудничество, предаде Би Ти Ви.

„Що се касае до аванса от Индия за покупката на С-400, то този въпрос е разрешен. По обективни причини не можем да коментираме техническите детайли“, заявиха от службата. По-рано заместник-директорът на ФСВТС Владимир Дрожов съобщи, че Русия се надява да получи от Индия аванс за С-400 до края на годината, като в този случай доставките могат да започнат през 2020-а и да завършат през 2025 година.

В началото на октомври 2018 г. Русия и Индия подписаха договор за доставка на С-400. Пет полка от най-новите зенитни ракетни системи ще струват на Ню Делхи 5,43 милиарда долара. Реализацията на военни сделки между Индия и Русия е посрещана с критики от страна на Вашингтон, който разглежда Ню Делхи като ключов партньор в Южна Азия. Индия ще е четвъртата след Беларус, Китай и Турция, страна, която ще се сдобие с С-400 „Триумф”. През юли САЩ обявиха, че е възможно да въведат санкции срещу Анкара заради покупката на руските системи за противоракетна отбрана.

По-рано същия месец Вашингтон изключи Турция от програмата за свръхмодерните изтребители Ф-35 заради покупката на руските ракети. А през 2018 година САЩ настояваха Индия да се откаже от сключването на голямата сделка за покупка на С-400 от Русия. Признавайки дългата история на сътрудничеството на Ню Делхи с Москва, Съединените щати не изключиха възможността тя да наложи санкции срещу своите индийски партньори.

От своя страна ръководството на Индия многократно подчертава, че счита едностранните ограничения за незаконни. С-400 „Триумф” са зенитно-ракетни системи с голям обхват, предназначени за унищожение на авиация, крилати и балистични ракети, може да се използват и за наземни обекти. Радиусът на действие достига до 400 км, противовъздушни системи могат да унищожат цели на височина 30 км.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 8 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 соросоид безделник

    49 5 Отговор
    Ей, ще се избият на опашката за руско оръжие!
  • 3 Хайде

    68 6 Отговор
    сега платените говежди подлоги да обясняват, как Индия се била отказала, че и дала изявление, че руското оръжие не отговаря на параметри. А и Турция официално обяви, че е заинтересована от покупката на руски бойни самолети. Соросоидите да започнат реването сега!

    Коментиран от #7

  • 4 EvilDick

    46 2 Отговор
    Скапаните американци пикат газ хаха
  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 ким

    5 40 Отговор
    То голямото събитие,че били получили аванс.Още един повод да се натряскат в кремъл.

    Коментиран от #18, #23

  • 7 соросоид дебил

    37 1 Отговор

    До коментар #3 от "Хайде":

    има малко истина в това, което казват говеждите подлоги, но те до такава степен са я изопачили, че се е превърнало в лъжа. Имаше спор между Русия и Индия за су-57. Проблема е в това, че Русия е орязала част от възможностите на този самолет в експортният му вариант. Индийците искат да го получат по заявените му параметри, но се съмнявам руснаците да се съгласят.
  • 8 някой си там

    25 3 Отговор

    До коментар #5 от "Румяна Костова":

    имаш мозък, колкото едно врабче. освен това си със задно предаване ми се струва.
  • 9 Дух

    31 3 Отговор

    До коментар #5 от "Румяна Костова":

    Румяна ли си,Румян ли,-но си показателен образец за деградация на българина.
    Такова дермо не се раждало в България.

    Коментиран от #24

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Значи и краварите

    16 3 Отговор
    Получават авансово плесници хаха
  • 12 Жоро

    4 42 Отговор
    Путлер успя да продаде още няколко безполезни кюнеца :D :D...Израелците луди правят Сирия с техните С-300 И С-400...

    Коментиран от #15, #16

  • 13 ХаХа🙈

    22 3 Отговор

    До коментар #5 от "Румяна Костова":

    Жалка работа !
    БГ краварите в отчаян Амок!
    Силите са на привършване !
    Стихчетата стават все по рехави и безпредметни !
  • 14 Как така?

    25 1 Отговор
    Авансово може ли? Не трябва ли цялата сума предварително без даже да има завод за производство.
  • 15 Nick

    17 1 Отговор

    До коментар #12 от "Жоро":

    Е да нали не купуват ПАТРИОТ и Ц-400 били лоши и ако искаш да знаеш Ц-300 и Ц-400 защитават Руската база Хмеймим в провинция Идлиб а къде е израелската граница .

    Коментиран от #20

  • 16 Ххх

    11 1 Отговор

    До коментар #12 от "Жоро":

    Израелски експерти казват , че С400 са най-добри и по-евтини от Патриотите.....……… Сирия не може да използва и С300 срещу Израел

    Коментиран от #21

  • 17 Nick

    15 0 Отговор
    Аз не съм експерт щото в България ги нямаме на въоръжение и няма да ги имаме но старите СС-125 ги объркваха тотално .Представям си Ц 400 В действие .Ти може с Патриот да си работил незнам
  • 18 Гошо

    6 2 Отговор

    До коментар #6 от "ким":

    Нещо много поводи им се насъбраха на тия от Кремъл за "натряскване" Да не земе да им омръзне да пият и да го ударят бой
  • 19 Nick

    7 1 Отговор
    Само за сведение С-125 Нева при пряко попадение прави облък с диаметър 75-90 метра диаметър осколки . И
  • 20 Жоро

    1 14 Отговор

    До коментар #15 от "Nick":

    Ами смешко нали имат обхват над 200 километра тия тенекии С-400,,,И кво излиза..Че руските свине не пазят съюзниците си...Ами джендъри...
  • 21 Жоро

    4 6 Отговор

    До коментар #16 от "Ххх":

    Няма такова нещо...В израелския щит Патриот играе основна роля...И пиле не може да прехвръкне над Израел...А Сирия имат С-300 от две години...И ти не можеш да обясниш защо не могат да го ползват срещу Израел :D
  • 22 Kcaniba

    11 0 Отговор
    Не аванс, а авансово плащане!!!
    сороснята е в траур
    фащ га колене
  • 23 Тигъра

    4 0 Отговор

    До коментар #6 от "ким":

    Що не им се мерниш, като се натряскат
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания