Last news in Fakti

3 Септември, 2019 16:37 4 063 45

Руски самолет Су-25 се разби в Кавказ

  • кавказ-
  • русия-
  • изтребител-
  • разби-
  • су-25

На място е изпратен вертолет със спасителен екип

Руски самолет Су-25 се разби в Кавказ - 1
Снимка: Shutterstock

Учебно-боен щурмови самолет Су-25УБ се е разбил в Северен Кавказ, предаде ТАСС, като се позова на свои източници.

Машината е излетяла от Будьоновск, като към момента не е ясно какво е довело до падането ѝ. По първоначални данни двамата летци са успели да катапултират, но по-нататъшната им съдба не е известна.

На място е изпратен вертолет със спасителен екип, който търси военните. Самолетът е предназначен както за подготовка на пилоти, така и за участие в мисии по непосредствена поддръжка на сухопътните сили, унищожаване на бронетехниката на противника и т.н.

Българските ВВС също разполагат с няколко подобни машини, които предстои да бъдат ремонтирани в Беларус, припомня Би Ти Ви.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 СссереМ

    18 25 Отговор
    В Надин ги чакат,няма нужда от ремонт.
  • 2 Ьььььььььььь

    37 23 Отговор
    Айде сега-гледайте говедарска радост...и соросоиден оргазьм.....

    Коментиран от #8

  • 3 СссереМ

    28 30 Отговор
    То не бяха подводници, ракети,самолети всичко що е сделано директно за скраб,да му мисли ердогрух с тия ръждиви кюнци.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Ввв

    19 5 Отговор
    Абе......нашият Шкембе войвода кешира за ремонта,чумата не го лови него,сигурно е ваксиниран,но не казват,че да не дразнят собствениците на прасета в БГ
  • 7 Жоро

    14 25 Отговор
    Та това не е новина :D ...Тая летяща скрап Су-25 си пада без да я стрелят :D И сега мурзилките ще се разквичат като свине в кочина,и ще обясняват колко хубави летящи хвърчила правят баржчетата :D
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Сесесере

    20 26 Отговор
    Руската кочина постоянно се взривява , пали, пада и потъва! Слава на САЩ ! Насрани русофили!

    Коментиран от #20

  • 10 Румяна Костова

    18 24 Отговор
    В пocлeднитe 10-15 гoдини Руcия вceки дeн ce фукa c нoви oръжия, нo нe cмee дa ги изпoлзвa cрeщу нac нaтoвcкитe държaви, зaщoтo знae, чe щe бъдe унищoжeнa бързo и ярocтнo. Изпoлзвa ги cрeщу cлaби и нeмoщни cтрaни, кaтo Cирия и Укрaйнa, Грузия, кoитo нe ca в НAТO.В лудниците от където пишат руските тролове трябва да се сложат огромни плакати с надпис - "Благодарим на българите, че не изпратиха едномилионната си армия с най-модерно и свръхвъоръжение по времето на Адолф Хитлер в сюблимният момент, когато бяхме нагънати, че историята можеше да е и друга сега, и да не се празнува 9 септември, а друга дата". Другия плакат трябва да гласи - "НАТО е непреодолима пречка за Русия и руската армия не смее да припари дори в близост до границите на натовска държава, вече 75 години".

    Коментиран от #15, #24, #45

  • 11 ХаХа🙈

    12 5 Отговор
    Отивам да ви доведа Крал Дони да му оближете обувките !
    А вие отскочете до парка , намерете подходящи дървета и направете по една свирка , като го доведа да му подарите ! Ма хубава , българска , на две превита ....
    Слава ? Безумие !
  • 12 Маугли от тайгата

    14 8 Отговор
    Ако знаете в тайгата колко ракети и самолети има паднали
  • 13 Хрониките на Евразия

    11 13 Отговор
    Поредното доказателство , че Русия се развива .
    Преди имаха две беди - идиотите и пътищата ..
    Днес вече са по развити - ракети и самолети ..
  • 14 Павка Корчагин

    11 13 Отговор
    Абе тия падат като ходят по земята взели ,че и на самолети се качили лолям смях
  • 15 ХаХа 🙈

    14 12 Отговор

    До коментар #10 от "Румяна Костова":

    Да питам , не по темата ?
    В лудницата има ли интернет или се хваща от близката бензиностанция ?
  • 16 ХХХ

    7 12 Отговор
    17.05.2019г. Изтребител F 16 се разби в склад до военна база в американския щат Калифорния. При падането изтребителя е пробил покрива на склада. Пилота е катапултирал и е невредим.
    27.01.2015г. Осем французи и двама гърци загинаха при катастрофа на гръцки F 16 във военновъздушна база в Испания. По късно в болница е починал още един французин.
    Е, американски тролчета вмирисани, при тези новини ще се изпразните ли отново от кеф ? А "обективните" и "силно компетентни" разсъждения кое е за скраб и кое е върха на технологиите нали знаете къде да си ги пъхнете.
  • 17 Ликантроп

    10 12 Отговор
    Гравитацията им ги пречи ! Ако не беше , нямаше да паднат . Тоя Сорос -той я пуска
  • 18 Heavy Metal

    15 12 Отговор
    Всичко руско е боклук.
  • 19 Обесен Язовец

    10 8 Отговор
    Нека да позная - соросоидно врабче е виновно?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Бесен Язовец

    10 8 Отговор
    Сороснята сега получи следобеден оргазъм!
  • 22 Доктор Охболи

    7 6 Отговор
    Пак се почна с плюенето... Това е учебен самолет, информацията е, че са тренирали фигури от висшия пилотаж, явно не са се справили с управлението...какво толкова е станало? Сигурно вие, хейтърите, като сте се явявали на изпит за шофьорска книжка, сте карали като Шумахер...
  • 23 ХХХ

    8 4 Отговор

    До коментар #5 от "Borislav Popov":

    Катапултите били най - важната част в самальотите. Г-н Б. Попов, просто "преливате" от акъл, сарказъм, знания и обща култура. Но, разбира се, личности като вас коментират катастрофи и неблагополучия само на Изток. Затова мисля, ще е полезно да поопресня паметта ви, вашата, и на единоверците ви в сайта.
    За ваше съжалиние катапулти са нужни не само на руснаците. И ви давам конкретни примери, когато руснаци са се спасили а американци загинали въпреки че според разбиранията ви Щатите са върха на технологиите, а Русия е в каменната ера.
    28.01.1986г. - совалката Чалънджър се взривява при изстрелването си. Загиват всички членове на екипажа.
    01.02.2003г. - совалката Колумбия се разпада при навлизане в земната атмосфера поради нарушена топлоизолация и прегряване на корпуса. Загиват всички членове на екипажа.
    05.04.1975г. аварира съветскиката ракета Союз 18 - 1. Двамата съветски космонавти се катапултират от 192 км. височина. При полета към земята за извесно време са в безсъзнание от претоварването, но са спасени и остават живи.
    11.10.2018г. - аварира руската ракета Союз 10 МС. Двамата космонавти - руснак и американец катапултират успешно и са спасени.
    Така че, продължавайте самодоволно да си се кефите на кого му трябват катапулти и на кого не, но в действителност нещата не са точно такива, каквито на вас ви се иска.

    Коментиран от #25, #26

  • 24 ХХХ

    5 1 Отговор

    До коментар #10 от "Румяна Костова":

    Дето имаше една приказка, "Господи, защо не си прибереш вересиите". Преди няколко дена американски трол с псевдоним "Кузя" съветваше Пенко да ходи в Русия и да се обеси пред мавзолея на Ленин, защото бил комунистическа мърша, пък и да не се мъчел. А по неговата логика, аз какво да посъветвам Румяна Костова - да се хвърли в Ниагарския водопад или да скочи в Гранд Каньон, защото тя / той мърси света много повече от Пенко, и предполагам се мъчи не по - малко от него.
  • 25 Да да

    4 6 Отговор

    До коментар #23 от "ХХХ":

    Да ти кажа под секрет - боли ме фуя за американците! Ама теб те боли езика, от лизане на руски подметки. Предател Отивай в Мурзиландия. Къш!

    Коментиран от #27

  • 26 777

    4 6 Отговор

    До коментар #23 от "ХХХ":

    Ами добави и 30 06 1971-,, Союз -11''-Доброволски, Волков и Пацаев, и един въпрос за домашно-какво се е случило на 27 03 1968г... Колкото до Шатълите-летяха много години и свършиха огромна по обем работа, за разлика от '' Буранчик'' дето ''фръкна'' веднаж и след това го паркираха за вечни времена из казахските трънаци...

    Коментиран от #28

  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 Ххх

    3 3 Отговор

    До коментар #26 от "777":

    Шатълите може и да са свършили добра работа, но от пет совалки да загубиш две при катастрофи поради технически проблеми за мен е лоша статистика и говори за системен проблем - недостатъчна надеждност. И мисля, че неслучайно се отказаха от тях, въпреки че дълги години нямаха заместител за космически полети. А относно Буран коментара ти е некоректен и малко смесваш нещата - едно е дадена система доколко е сполучлива и технически надеждна, друг е въпросът дали съответната страна разполага с финансови ресурси за развитие на програмата.

    Коментиран от #30

  • 29 ХХХ

    2 2 Отговор

    До коментар #8 от "Borislav Popov":

    Путин е виновен. Прилага ви климатично оръжие. Незабавно разследвайте руската намеса. А след това направете филм с Дуейн Джонсън как разбива гадните руснаци. Както Сталоун навремето.
  • 30 777

    4 2 Отговор

    До коментар #28 от "Ххх":

    Нещо не се връзват нещата при тебе , май...я си спомни кои години бе разработен ( а са силни съмненията че е откраднат) ''Буран''...не беше ли по времето на СИВ, когато не липсваха средства , а технологий...И не е ли типична комундерска разсипия да налееш милиарди в нещо , което ще захвърлиш из трънаците...да, остаряха Шатълите и почнаха да аварират, както всеки един механизъм, но свършиха огромна работа....а като видяха накъде отиват нещата, НАСА навреме ги спря...Всъщност почти по аналогичен сценарий се развиха нещата и с ''Конкорд'' и ТУ-144 ''Конкордски'' ...та взимайки си поука от авиошоуто Париж73, направиха едно пробно кръгче с ''Буранчето'' колкото да кажат ''Елате ни вижте'' и после тихомълком го приземиха , като с това избегнаха аварийте и трагичните случаи.А не е нужно сигурно да ти припомням колко години ,,Конкорд'' бе работното конче за скоростни презокеански полети и как скоропостижно приключи живота си ТУ-144.

    Коментиран от #31, #33, #34

  • 31 Ххх

    2 2 Отговор

    До коментар #30 от "777":

    Та казваш, не се връзвали нещата при мене май ? Въпрос на гледна точка, и кой какво му отърва. А иначе - Буран бил откраднат. Може би имаш информация и кой точно е изнасял документи, или може би ги е снимал в полза на руснаците. Мисля че по коректно би било да се каже взаимствали като идея. Но за мен това не е точно кражба. Давам ти пример - танковете Кралски Тигър и Пантера са със заоблени и наклонени брони. Това значи ли, че немците са откраднали Т 34 - не, но са преценили че в дизайна на танка има рационални идеи и са приложили подобни при разработка на своите. А след Втората световна война Щатите като ползваха немски инженери и документация, значи ли че ракетите Сатурн 5 са крадени от немските Фау 2. Американците след като сами всичко са открили и развили, защо са поканили Вернер Фон Браун да им води разработките на ракети по програмата Аполо.

    Коментиран от #35

  • 32 инж Илич

    4 2 Отговор
    Таралясници Не си заслужава да ги коментираме Сделано
  • 33 Ххх

    2 2 Отговор

    До коментар #30 от "777":

    Говориш ми за комундерска разсипия. Ами такива програми по принцип са си скъпи, совалките евтино ли излязоха на Щатите ? Говориш ми че Буран бил по времето на СИВ, когато имало средства. Какви средства е имало ? Първия полет на Буран е на 15.11.1988 г. Соцсистемата вече е в колапс. Съюза е изтощен от надпреварата във въоръжаването и войната в Афганистан. Къде ги видя тия финансови възможности у руснаците по това време да развиват програма със совалки ? А това за Шатълите където пишеш, също не си прав. Едно е да са стари, друго е по принцип да са ненадеждни като система, това са две различни неща, но на теб ти отърва да ги смесваш. Ако проблема беше, че са стари, нови щяха да си направят. Не ми е да ровя сега да си правя справки, ама последната совалка колко летя - Индевър май се казваше и дали я ползваха две години. Просто не са надеждни като система, специално топлоизолацията им е много крехка и уязвима, и при най - леки механични съприкосновения може да се стигне до фатални последици.

    Коментиран от #36

  • 34 Ххх

    2 1 Отговор

    До коментар #30 от "777":

    За совалката Индевър не бях прав. Ползвали са я в периода 1992 - 2011 г.
  • 35 777

    2 2 Отговор

    До коментар #31 от "Ххх":

    Казах -''силни съмнения''-но това не значи че е краден.. всъщност-изместваш спора много в страни и не засягай точно танкостроенето, защото това ми е било професия дълги години...Та казваш не са крали а са заимствали...ми добре-навремето там ,където работех имаше една щанцовъчна , високоскоростна машина''Труматик'' , която е била включена в списъка на КОКОМ като технология с двойна употреба....цял роман мога да ти напиша за начина по който са я ,,изнесли'' (не откраднали) нашите от НТР....само като факт-произведени са били само няколко бройки, като всички останали са били в заводите на ''Боинг'' А основното на моите постове е че руснаците произвеждат много пара, ама в свирката и затова влака им толкова трудно върви...А имат гениални инженери и конструктори, но...има едно голямо НО...знаеш ли от кога започна конфронтацията на запада с Путин..помниш ли изказването му на срещата в Мюнхен -''Ако съберем руските ресурси с немските технологий''-там е заровено кучето и прави чест на Путин че го каза в прав текст.Тук е отговора на много въпроси--ресурси може да имаш колкото щеш, но нямаш ли технологий-кучета те яли.Капиш или не капиш ???

    Коментиран от #37

  • 36 777

    2 2 Отговор

    До коментар #33 от "Ххх":

    Aми тaкивa прoгрaми пo принцип ca cи cкъпи, coвaлкитe eвтинo ли излязoхa нa Щaтитe ? Гoвoриш ми чe Бурaн бил пo врeмeтo нa CИВ, кoгaтo имaлo cрeдcтвa. Кaкви cрeдcтвa e имaлo ? (цитат) Ами като нямаш средствата, според теб, си налягаш парцалите и развиваш такива проекти когато имаш парите за това. Не беше ли по-добре тия пари , дето пръснаха по ''Буран'' да ги дадат за здравеопазване, за детски градини и училища...ама не, както се казва-''На гол тумбак -чифте пищови''.А шатълите струваха много пари , но с експлоатацията си за толкова години се изплатиха сигурно многократно...нямам на представа колко са само спътниците, изведени с тях...а я си спомни ''ХЪБЪЛ'' и каква огромна работа свършиха совалките по ремонта му ..Всъщност, можеш ли да ми обясниш смислено , с аргументи, за какво бе нужен ''Буран''- да следи развитието на полските печурки в Сибир , може би...да вдига стълбове за далекопроводи на ''Днепрогрес'' или да брои популацията на пингвините на Южния полюс...за какво, имаш ли смислен отговор на този въпрос?

    Коментиран от #38

  • 37 Ххх

    1 1 Отговор

    До коментар #35 от "777":

    Абе виж сега, можем да се надлъгваме до утре сутрин, капим ли или не капим. Даваш ми пример с машина която била доставена или според теб открадната. Аз ти посочих пример в ракетостроенето, където Щатите ползват чужд акъл и технологии. Там говорим ли за кражба по твойта логика или само руснаците крадът. Казваш, руснаците произвеждали много пара - ами какво лошо има, бойния дух трябва да се повдига, ако трябва с приказки и пропаганда. Тя също си има своето значение. Ама влакът им трудно вървял пък имали гиниални инженери. Аз на руснаците че им симпатизирам - да, така е и не го крия. Но все пак се опитвам и да гледам обективно на нещата. Руснаците са по слабата страна. И като човешки ресурси, и като технологии, и като производствени и финансови възможности. И тези неща някакси трябва да се компенсират, ако трябва с приказки, с воля или с пара в свирката. Те и Иран и Северна Корея още повече пара в свирката трябва да пускат, ама не клякат на Щатите. А относно технологиите и руснаците имат в отделни сфери разработки, които са по добри от западните. При тях проблема е че западняците им играят много мръсно и ги притискат, и те трябва да играят сами едва ли не срещу всички. Особено при тези санкции, които им наложиха. Почват да разработват нещо, примерно пътнически самолет - МС 21 да кажем. Но поради санкциите те искат да са независими от западняците. И съответно, не искат да ползват чужди системи и агрегати и трябва да разработват всичко сами, а това е много по -
  • 38 Ххх

    1 2 Отговор

    До коментар #36 от "777":

    Казваш ми, като нямаш средствата - ами сега на Щатите колко им е военния бюджет - май към 800 милиарда. А те средствата имат ли ги ? Или живеят на кредит. Ама там като се харчи за оръжие, майче не ти боде очите. Говориш ми парите за Буран ако били дадени за здравеопазване и т. н. от сорта. А по същата логика аз не мога ли да те питам парите от програмата Аполо и совалките не можеха ли да се дадат за здравеопазване и др. социални дейности или според теб бедните са само в Русия, в Щатите бедни и бездомни няма. Това, дето го пробутваш му викат двойни стандарти. Едните ще ги мериме на тъй, пък другите на иначе, щото на тебе така ти отърва. А тия въпроси, дето ми ги задаваш за Буран - не съм в детската градина, ако обичаш питай малко по - смислено. Ако съм бил в партийното и държавно ръководство на СССР, ако съм бил на високо ниво в тяхното министерство на отбраната, ако съм бил в коснструкторските бюра, разработвали проекта, сигурно щях да ти отговоря дали Буран е щял да брои полските печурки в Сибир. Виждам, че много държиш да си единствения разбирач и да раздаваш истини от последна инстанция, и съответно принизи нивото на коментарите до елементарно заяждане, така че смятам да приключвам за тази вечер.
  • 39 777

    3 0 Отговор
    Руcнaцитe ca пo cлaбaтa cтрaнa. И кaтo чoвeшки рecурcи, и кaтo тeхнoлoгии, и кaтo прoизвoдcтвeни и финaнcoви възмoжнocти. И тeзи нeщa някaкcи трябвa дa ce кoмпeнcирaт, aкo трябвa c прикaзки, c вoля или c пaрa в cвиркaтa....ЗА МЕН СПОРА ПРИКЛЮЧИ. Лека вечер ти желая.
  • 40 Хрониките на Евразия

    2 1 Отговор
    Основната причина за падането на самолета е , че е могъл да излети ..

    Коментиран от #41

  • 41 Ххх

    1 3 Отговор

    До коментар #40 от "Хрониките на Евразия":

    Както винаги си "железен", шест - седем педи над върха, както се казваше, но от възпитание няма да уточнявам над кой връх.

    Коментиран от #42

  • 42 Хрониките на Евразия

    2 1 Отговор

    До коментар #41 от "Ххх":

    За да разбереш какво искам да кажа , много обща култура ще ти е нужна 😂
  • 43 АНАЛИЗАТОР

    0 0 Отговор
    ТОВА СА ЕДНИ ОТ НАЙ-СИГУРНИТЕ САМОЛЕТИ. НЕ НАПРАЗНО ПИЛОТИТЕ ГИ НАРИЧАТ ЛЕТЯЩИ ТАНКОВЕ. НО ВСЕ ПАК Е МАШИНА И НИКОЙ НЕ Е ЗАСТРАХОВАН ОТ ЗЛОПОЛУКИ. 80 % ОТ АВАРИИТЕ СА ОТ ГРЕШКИ НА ПИЛОТИТЕ ПРИ УПРАВЛЕНИЕТО НА МАШИНИТЕ.
  • 44 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 45 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания