4 Септември, 2019 18:36 2 293 13

Корбин: Джонсън няма стратегия

  • великобритания-
  • джереми корбин-
  • борис джонсън

Според него премиерът само губи време

Корбин: Джонсън няма стратегия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Британският премиер Борис Джонсън няма стратегия за преговори с ЕС и се опитва да прикрие истинското въздействие за решенията си. Това заяви лидерът на лейбъристите Джереми Корбин, цитиран от Гардиън.

През вчерашния ден британските депутати въведоха предложение за отмяна на излизане от ЕС без споразумение. Предложението беше подкрепено и от представители на управляващите консерватори.

Самият Джонсън не отговори на въпросите на Корбин. Вместо това го призова на предсрочни избори на 15-ти октомври.

„Джонсън е премиер от шест седмици и обеща да намери решение. За този период не виждам да е направил нещо. Той не промени споразумението на бившия премиер, против което гласува на два пъти.

Той говори за някакви преговори, които са имитация и само губи време. Някои ме обвиняват за подкопаване на преговорите, а такива въобще не се водят“, заяви Корбин.

Джонсън отхвърли предложенията на лейбъристите като отстъпване пред ЕС. Според него предсрочни избори могат да решат въпроса.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 6 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 среднощен

    2 2 Отговор
    Някой бе казал - "По-добре ужасен край, отколкото ужас без край.."? Ситуацията в UK е типичен пример за лидерство без капка достойнство и смелост да се отстояват морални ценности в политиката..?
  • 2 Джентълменът русофил

    9 0 Отговор
    Така си е. Този е като едно дете, което се тръшка и иска неговото си на всяка цена. Излизат на всяка цена, ама всъщност остават отвън. Британците не са глупави и вече осъзнават реалността. Според мен това правителство, ще падне или най-малкото рошавият лумпен, ще загуби поста си.

    Коментиран от #5

  • 3 133

    0 0 Отговор
    СПОКО ТОЙ БЛЪФИРА
  • 4 РЗС

    4 0 Отговор
    всъщност управляващите консерватори играят по свирката на няколко водещи фигури, защото иначе губят постовете си и почти сигурно място за следващ мандат. Всеки един депутат мисли единствено за себе си и благото си, пет пари не дават за Великобритания. Никой няма сметка за излизане от ЕС във УК, обаче водещите фигури са подкупени с много пари от тръмп и заплашват всеки, който е против тях да излети, а каква работа може да има бивш депутат, освен портиер, охрана, продавач или най-много таксиметраджия. Точно поради тази причина въобще не трябваше да има такъв референдум. Имаше много силна платена анти европейска кампания, която убеди кухите англичани за избора им.
  • 5 РЗС

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "Джентълменът русофил":

    плаща му се да прави цирк, да отслаби ЕС. Всъщност борко не само няма стратегия как да преговаря, но няма и стратегия какво ще прави като напуснат ЕС, абсолютно никаква идея нямат какво да правят после. Каквито и сделки да сключват, всички ще ги унождат, защото знаят много добре,че англетата нямат избор, а и никакви ги няма в преговорите както целия свят научи, всъщност проблема беше, че не бяха фактор пред ЕС и никой не се съобрази с тяхното егоистично мнение. Най-глупавата им мисъл беше, че ще останат в свободната търговия с ЕС без да плащат годишна такса, както останалите. Кухи та кухи

    Коментиран от #7

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 плевен

    0 8 Отговор

    До коментар #5 от "РЗС":

    Всъщност Борко показа среден пръст на джендърите от Брюксел. Англичаните са достатъчно богати да понесат загубите от твърд Брекзит. Но ще спрат емигрантската вълна , натрапена им от европейските правила. А Корбин е загубен без циганите от Пакистан.

    Коментиран от #8, #10

  • 8 kkk

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "плевен":

    Ти по рождение ли си идиот или си станал такъв с времето?
    Ингилизите са "богати" днес, докато са в ЕС и свободно си търгуват с всичко- утре когато напуснат мого рязко ще го закъсат щото над 70% от икономиката им зависи от външни фактори. Дали ще е търговия с държави от ЕС, дали ще е проста доставка на суровини- ВСИЧКО ТОВА вече ще е по схемата "търговия със 3-ти страни" и автоматично влизат в сила едни мита които ще загробят "богатите" ингилизи.
    Жокер- най-елементарното движение на камиони със стоки се усложнява и забавя зверски като това допълнително ще забави и оскъпи доставките на каквото и да е.
    Жокер 2- всичките ми познати в Англия търсят начин да се запасят с по-специфичните медикаменти които пият за разни заболявания щото се оказва, че голяма част от лекарствата НЕ СЕ произвеждат в Англия.

    Коментиран от #11

  • 9 Слави Славов

    2 0 Отговор
    Става въпрос за англичаните,а тука някои пак се изходиха на метеното,че Русия и Путин са виновни за хаоса,който създаде рошавия безумец!Румяна ли си или Румен,та да не са отказали някои руснаци да те шибат,та толкова ги мразиш?По-полека,че е вредно за здравето!Привет от В.В.Путин и се завивай нощем!
  • 10 РЗС

    1 0 Отговор

    До коментар #7 от "плевен":

    то е ок да показваш среден пръст, но трябва да си подготвен за последствията. На острова вали всеки ден, никнат само гъби и ягоди(а според един англичанин имат и банани хаха)50% от храната в магазина е внос от ЕС. Голяма част от черната работа се върши от ЕС граждани. Не малко са и образованите кадри от ЕС, като 1/3 в здравната им система са от ЕС. ЕС наляха трилиони в УК икономиката за 50те години членство, да не говорим че Лондонското сити е финансовата столица на Европа именно заради ЕС. Хората харчеха луди пари за жилища на острова, всичкото това не само ще спре, но ще ги върне в каменната ера. Пари англичаните нямат, защо? Само погледни как паунда отслабва с всяка една глупава реч на борко, с цял процент на тъпо изказване, ти идея имаш ли колко много е това на борсата? Големите компании са замразили всякакви инвестиции и обмислят да преместят централите си в ЕС. Положението е супер сериозно, но такива с пари като борко на гладните не вярват
  • 11 плевен

    0 3 Отговор

    До коментар #8 от "kkk":

    Приеми, че съм идиот по рождение. Само че ще ме намериш ли след година в сайта да се извиниш, ако Англия си остане Англия, а ние си останем пак най- бедни? Британците са преодолели континенталните
    блокади на Наполеон, Кайзера и Хитлер. Това, че ги мразим , не може да направи сънуваното в реалност.

    Коментиран от #12

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 Госあ

    3 0 Отговор
    Само леви интелигентни правителства ще спасят Европа и света, като ограничат капиталистическият тумор сащ, до нива в които сам ще се свие и изчезне, когато не е в състояние да дава разсейки. Тръмп, Джонсън и Меркел са типичните представители на десни безумци. Дано още малко англичани се осъзнаят на тези избори.
Новини по държави: