4 Септември, 2019 16:12 1 123 6

Джонсън се готви за избори на 15-ти октомври

  • великобритания-
  • избори-
  • борис джонсън

Британският премиер е готов да насрочи предсрочни избори

Джонсън се готви за избори на 15-ти октомври - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Премиерът на Великобритания заяви, че е готов да свика предсрочни избори на 15-ти октомври, съобщи The Telegraph.

През вчерашния ден Камарата на представителите отвори пътя за законопроект, който да удължи срока за излизането на страната от ЕС. По този начин може да се предотврати варианта за излизането на Великобритания без споразумение.

Самият премиер Борис Джонсън преди това призова депутатите да не гласуват за безсмислено удължаване на сроковете. Той заяви, че ако предложението бъде прието, той ще насрочи предсрочни избори.

„Мога ли да помоля лидерът на опозицията да потвърди, че ако предложеният от него законопроект бъде приет, той ще даде на хората възможност да изразят мнението си за това. Това може да стане на избори на 15-ти октомври“, заяви Джонсън.

Той определи като капитулация планът на лейбъристите за предотвратяване на излизане от ЕС без споразумение. Според него това стои на пътя на излизане от ЕС на 31-ви октомври.

За да се стигне до предсрочни избори, предложението трябва да бъде подкрепено от две трети от народните представители. Лидерът на опозицията Джереми Корбин вече призова за предсрочни избори.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 бай Петко

    3 0 Отговор
    Бай,бай Борис.
  • 2 No Exit from Brexit

    9 1 Отговор
    Изборите са неизбежни. Жалкото е че те ще се превърнат във втори референдум. Камерън, най-бездарния премиер на Кралството забърка цялата тая нелепост наречена Брекзит. Има си Парламент избран от хората, има си и депутати работещи и гласуващи по съвест за интересите на своите избиратели. Няма нужда от референдуми. Ето ги до какво водят.
  • 3 гост

    4 1 Отговор
    Той Борисчо може и да е готов , ама никой не го пита , хахахха !! Кога събере 2/3 от депутатите , тогава да плямпа !! Засега изгледи никакви !!

    Коментиран от #4

  • 4 оуигофрен

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "гост":

    Колега, не плямпай глупости че прави лошо впечатление. Не твоят “борисЧО”, а онези трябва да събират 2/3. ха ха ха, на ли така? ха ха

    Коментиран от #5

  • 5 гост

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "оуигофрен":

    Напротив , "колега" !!! За предсрочни избори трябва да гласуват 2/3 от депутатите , а Борисчо може само да ПРЕДЛОЖИ !! За твое най-голямо съжаление !!! Великобритания все още е парламентарна република за разлика от кочината с цар-свинар за президент !!!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: