Last news in Fakti

9 Септември, 2019 14:48 1 420 4

До момента няма никакво реалистично предложение от Лондон

  • лио варадкар-
  • ирландия-
  • ес-
  • брекзит-
  • борис джонсън

Предпазният механизъм за ирландската граница остава основен елемент от споразумението за напускане, подчерта Лио Варадкар

До момента няма никакво реалистично предложение от Лондон - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Европейският съюз до момента не е получил никакво реалистично предложение от Лондон за замяна на предпазния механизъм на ирландската граница в преговорите по Брекзит, заяви ирландският премиер Лио Варадкар, цитиран от Франс прес.

Предпазният механизъм за ирландската граница "остава основен елемент от споразумението за напускане, докато не бъде намерена някаква алтернатива", подчерта Варадкар при посрещането в Дъблин на британския премиер Борис Джонсън за обсъждане на Брекзит.

"Отворени сме към алтернативи, но те трябва да са реалистични. До днес не сме получили никакво предложение в този смисъл", добави той.

На срещата с Варадкар Джонсън заяви, че иска на 18 октомври да бъде постигнато споразумение за Брекзит и че не се е стреснал от опитите на парламента да блокира излизане от ЕС без споразумение.

"Имам едно послание за теб, Лио, и то е, че искам да постигна споразумение. Разбира се, че бихме могли да напуснем ЕС и без споразумение, но това би било провал на държавничеството, за който всички бихме били отговорни", заяви Джонсън.

"Затова в името на бизнеса, фермерите и милионите обикновени хора, които разчитат на нас да използваме нашето въображение и креативност, искам да знаеш, че силно предпочитам да се постигне споразумение", увери британският премиер.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Знам знам🙄

    1 4 Отговор
    Патова ситуация. Бе няма ли един ловджия у цела Англия да отстреля тоя добитък бре. Все повече народ в Англия разбра пе брекзит обслужва доста интереси само НЕ и Английски.
  • 2 Име

    4 0 Отговор
    Аглия винаги е целяла да отслаби европейските държави. Подклажадаше параноята на Вилхем, насъскваше австроунгария и Русия срещу Германия преди ПСВ, многократно е правила опити да дестабилизира Франция и Испания през вековете, поляците ги е подлъгвала поне два пъти, преди ВСВ насъскваше Хитлер срещу Сталин, на Балканите колко зулуми направи... Никакви отстъпки не трябва да им се правят, само сечено и да изпадат в изолация болкуците.

    Коментиран от #3, #4

  • 3 Госта

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "Име":

    Най-точният коментар!!!
  • 4 плевен

    1 1 Отговор

    До коментар #2 от "Име":

    Къс ти е списъкът, гадни са. Но защитават своя интерес. В какво ги обвиняваш? Кефя се как обикновенният бял англичанин отряза правото на Брюксел да му определя квоти за африканците. И им завиждам за решителността да понесат щети заради принципа. Ние не го можем.
Новини по държави: