Last news in Fakti

6 Септември, 2019 19:25 4 111 18

Емоциите във Великобритания кипят: "Живеем в хаос, а ни управляват идиоти"

  • борис джонсън-
  • великобритания-
  • ес-
  • брекзит

Разногласията около Брекзит засегнаха дори семейството на премиера Борис Джонсън

Емоциите във Великобритания кипят: "Живеем в хаос, а ни управляват идиоти" - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Емоциите във Великобритания врат и кипят. Страната е в пълен хаос. Разногласията около Брекзита засегнаха дори семейството на премиера Джонсън. Британците са по-разединени от когато и да било.

Клюките, че в семейството на Борис Джонсън има разногласия относно Брекзита, донесе известно удовлетворение на британците, които са изтощени от политическия хаос в страната. Защо точно в дома на премиера да цари мир и спокойствие, при положение че навсякъде в страната споровете около Брекзита развалят отношенията между приятели, родители и деца и дори между брачни партньори?

По-малкият брат на Борис Джонсън, Джо Джонсън, известен като проевропеец със сдържан и дружелюбен характер, неочаквано обяви оттеглянето си от политиката. Като депутат от Консервативната партия близо 9 години той представляваше в парламента региона на Орпингтън, Югоизточен Лондон.

Между „семейната лоялност и националния интерес“

Джо Джонсън бе министър в правителството на Тереза ​​Мей, a когато брат му Борис стана премиер, го направи държавен секретар. Сега обаче Джо Джонсън обясни, че се разкъсва между "семейната лоялност и националния интерес". Братът на премиера вече се беше примирил с факта, че страната ще напусне ЕС, но искаше това да стане с договор. Неговото оттегляне от политиката може да се тълкува като явен разрив с все по-твърдия курс на премиера Джонсън.

Никола Стърджън, министър-председателката на Шотландия, написа по този повод в Туитър: „Собственият брат на Борис Джонсън вече не може да проумее посоката, по която е поел“. А депутатката от Лейбъристката партия Анджела Райнър бе още по-рязка: "Борис Джонсън е такава заплаха, че дори собственият му брат му няма доверие."

Сестрата на Борис Джонсън, Рейчъл, обаче отхвърли слуховете, че в семейството редовно се водят спорове около Брекзита: "Това е пълна глупост ... Семейството избягва този въпрос, особено по време на хранене, защото не искаме да се караме с премиера."

Емоциите кипят

А настроенията сред обикновените британци? Страната е разединена повече от всякога. Един застъпник на Брекзита се ядосва заради непрекъснатото му отлагане. „Искаме да излезем най-накрая от ЕС, така както обещаха политиците след референдума през 2016 г.” Той смята, че ЕС ще започне истински да преговаря с британците, едва когато те заплашат с незабавно напускане на общността. "Без сделка е идеално, защото тогава британците ще получат онова, което искат от европейците", казва той.

Една жена не крие отвращението си от ситуацията: "Живеем в хаос, а ни управляват идиоти. Те изоставиха всички други важни проблеми на страната. Вече става дума само за политически игрички”. Друг млад човек добавя: "останалите държави просто ни се смеят. "

Емоциите се нагорещяват се повече, а горчивината расте: „Надявам се да се събудим от този колективен кошмар. Надявам се да няма Брекзит без сделка и хората да разберат, че най-добрата сделка за нас е тази, която сме сключили с ЕС“, казва една жена. Предсрочни избори, според нея, би трябвало да се проведат чак когато стане ясно, че няма да има твърд Брекзит.

Това мнение до голяма степен съвпада с позицията на бившата консерваторка Анна Субри, която от пролетта на тази година вече е независима депутатка. „На постоянното отлагане на Брекзита трябва да се сложи край. На британската общественост ѝ омръзна да предъвква този въпрос, а икономиката се нуждае от сигурност.


Поставете оценка:
Оценка 3.6 от 7 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 доктор Джустис

    13 0 Отговор
    Не сте сами!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Фен на България

    14 2 Отговор
    Тия да не бъркат с България!?

    Коментиран от #8

  • 5 Шляхтиц

    13 4 Отговор
    За най-голямо съжаление не е само при вас така. И при нас не е по-различно.........

    Коментиран от #9, #11

  • 6 Койчо

    11 3 Отговор
    Ами ние какво да кажем тогава
  • 7 Хаджи хаджи Българин

    9 2 Отговор
    И ние сме така в България, но търпим! Докога ли?!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Прав си

    13 0 Отговор

    До коментар #5 от "Шляхтиц":

    И у нас сме разделени, живеем в не по-малък хаос и наистина ни управляват идиоти, които вече до болка омръзнаха на народа и по-голямата част от него ги мрази, но парадоксално продължават да бъдат избирани. По това вече се различаваме от британците. Там изборите не се манипулират.

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 No Exit from Brexit

    6 4 Отговор

    До коментар #5 от "Шляхтиц":

    Всъщност при тях е много по-различно от България. Политическата клоунада настрана, тя и Италия, а напоследък и Германия са в постоянна политическа криза. Но, за разлика от България, в Англия умните хора управляват, а тук най-тъпите говеда управляват. Нали не си помислихте че София е станала Лондон защото там имало брекзит?
  • 12 Кой68

    7 0 Отговор
    Тия идиоти си ги избирате.........😂😂😂😂😂
  • 13 1234

    5 2 Отговор
    Борисов ще управлява докато има опозиция, която обещава светло бъдеще с Русия и излизане от ЕС. Ужасът от тази перспектива крепи Борисов на власт.
  • 14 Слави Славов

    7 0 Отговор
    Англичаните са ясни-те открай време са си идиоти,но живяха от накраденото през вековете!Ами ние защо сме такива идиоти и позволяваме на по-прости и тъпи,отгори на всичко и продажници,да ни управляват?!Овчи народ,ще има и овча съдба-курбан!
  • 15 12345

    4 0 Отговор
    За съжаление световните задкулисни управляващи си избират идиоти за формални управляващи и си трупат милиардите печалба. Примерите стават все по очевадни: САЩ, Беликобритания, ЕС, Германия, България, Украйна и т.н.
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Иво

    1 1 Отговор
    Емоциите кипят, ама КОЙ ви е виновен, че си го избрахте този малоумен бастун? Шут - като оня маймуняк с русия перчем, който се пъне да оправя света според негови критерии/ ако ги има изобщо, като гледам колко празен е в главата/!Бастуни и тъпоумни примати почнаха да управляват света, ама тия, дето им дърпат конците трябва да се позамислят за последствията, които могат да последват!
Новини по държави: