Last news in Fakti

12 Септември, 2019 19:12 8 866 15

Меркел: Революция в автомобилната индустрия

  • германия-
  • автомобили-
  • ангела меркел

Тя говори за държавна подкрепа за сектора

Меркел: Революция в автомобилната индустрия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Германският канцлер Ангела Меркел обеща, че ще подкрепи автомобилния сектор на страната чрез революционни решения за защита на околната среда, съобщи ДПА.

Тя предупреди компаниите, че сами трябва да разработват нови технологии и да си възвърнат загубеното доверие. Меркел говори на международния автомобилен фестивал във Франкфурт.

„Смятам, че не е реално да смятаме, че можем да предложим програми с държавно субсидиране, които да са адекватни на иновациите през следващите 10 години. Не знаем как подобни революционни тенденции ще се развият и за това трябва да ги развием като еволюции“, заяви Меркел.

По време на нейната реч малка група демонстранти протестираше за защита на климата от автомобилната индустрия. През следващата седмица в Германия ще бъде представен нов план за борба с климатичните изменения.


Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    41 12 Отговор
    Фалш, пари и лобизъм. Спасете първо държавата си от джендъризма и разлагането.
  • 2 плевен

    28 3 Отговор
    Това, което прочетох е: Подкрепям ви! Пари и субсидии за вас нямам. Аз си имам черни гости!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Алфа Вълкът

    45 0 Отговор
    Не е тайна, че Германия има дял в трите си големи автомобилни концерна. Франция също има в своите марки, държавите държат юздите на печелившите си брандове в частния сектор.
    Да не говорим за енергетика и рудодобив където големите неща са изцяло държавни. А ние които трябва да са изключителна държавна собственост сме ги пръснали по Сульо и Пульо!
  • 5 Усещат вече

    14 2 Отговор
    Краят е близо.
  • 6 Аз съм.

    1 2 Отговор
    Време е
  • 7 Аз съм България.

    2 2 Отговор
    Време е
  • 8 АзсъмБългария

    2 2 Отговор
    Време е
  • 9 Еколог

    10 2 Отговор
    Германия е капка в морето... И Не може да спаси световния климат... Но могат да съсипят собствената си Индустрия която ги храни :)
  • 10 Винету

    2 13 Отговор
    Да беше толкова твърдолинейна и с руската кочина, цена нямаше да има тази жена!
  • 11 Дориан

    3 1 Отговор
    Така значи. Иновации, революция. Иновативно е да се ползват двигатели от преди 30-40 години с малко по лъскав метал по тях и да щракаме с пръсти колко икономични са колите. А как да са? 2-3 от купето е пластмаса и други чупливи елементи. Дори велосипедист да подпре неволно някоя кола, половината предница е отишла. Изработката на един автомобил струва в пъти под пазарната му цена, но нали трябва всеки задник в администрацията да получи възнаграждение... Наглост
  • 12 геша

    0 0 Отговор
    Какви ли щяха да бъдат сегашните автомобили ако петролната индустря небеше ликвидирала парните двигатели.А е имало голям потенциал в тях.Последните парни леки автомобили са развивали скорост от 230 -240 километра в час и са тръгвали 5-10 секунди след завъртане на ключа.А 1933 двама братя американци правят парен самолет двуплощник с двуцилиндров веобразен парен двигател 150 коня ,дориса го използвали в американските пощи до 36 година.Бил много тих и казват че можело да се чуе говора на пилотите от земята.
  • 13 mediator37

    2 0 Отговор
    Окабеляването за зареждане на електричките в България по планини и долини е "мисия невъзможна" заради братята роми, ромеи, римляни, които на секундата ще идат да берат жица. Нощното зареждане пред кварталните панелки на 8-20 етажа също е "мисия невъзможна". Електричка може да притежава (зарежда)само онова богато малцинство, което притежава къща с двор или гараж със собствена партида ток.
  • 14 Васил

    0 0 Отговор
    Китайците и Американците са доста напред в този сектор Германците изостават и то доста
  • 15 Обективен

    0 0 Отговор
    Едно уточнение... Ружа е в неизвестност... Може и да не е жива... Как така я е издал брат й!?
Новини по държави: