Last news in Fakti

16 Септември, 2019 14:30 28 854 96

В САЩ за руско торпедо: Не сме виждали нещо подобно!

  • шквал-
  • торпедо-
  • русия-
  • буря-
  • сащ

В арсенала на САЩ няма нищо подобно

В САЩ за руско торпедо: Не сме виждали нещо подобно! - 1
Снимка: Shutterstock

Американските медии анализираха възможностите на руското торпедо “Шквал” (“Буря”), способно да развива скорост до 200 възела или 370 километра в час. Според The National Interest, в арсенала на САЩ няма нищо подобно на оръжието и изданието нарича скоростта на “Шквал” невероятна. Авторът на публикацията подчертава, че подобни оръжия могат да обърнат бойните действия в морето с главата надолу.

Отбелязва се, че “Шквал”, разработен още по съветско време, стана известен едва през 90-те години на миналия век и дори тогава торпедото е високо оценено. Няма как иначе, защото физическите закони не позволяват на повърхностни или подводни обекти да достигнат скорост над 50 възела, пише "Поглед Инфо".

За разлика от конвенционалните торпеда, “Шквал” пуска в движение ракетния двигател, което значително увеличава скоростта му. И разработчиците успяха значително да намалят устойчивостта на водната среда благодарение на процеса на суперкавитация, който превръща водата в парообразно състояние. По този начин движението на “Шквал” се осъществява в кавитационната кухина или парен балон. В същото време ядрена бойна глава гарантира унищожаването на целта.

"Торпедото е със стандартен диаметър 533 мм и носи бойна глава 200 килограма”, се казва в материала. Американската публикация пише, че първоначално “Шквал” е проектиран като средство за атака срещу подводници на НАТО, доставяйки ядрена бойна глава с “нечувана скорост”. Такова бързо оръжие трябва да унищожи противника, преди той да може да направи нещо.

"Ранните версии на “Шквал” са очевидно неконтролируеми. Новата версия на торпедото използва суперкавитация, за да ускори движение в зоната на целта, а след това се забавя, за да го намери точно”, отбелязва изданието. Изданието пише, че такова ефективно оръжие унищожава познатата парадигма на подводната война. Торпедо със скорост от 200 възела може да промени тактиката и да направи подводната война по-смъртоносна.


Поставете оценка:
Оценка 3.9 от 75 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 El chochone пак избухна хаха

    258 58 Отговор
    СЛАВА РОССИИ! ;)

    Коментиран от #47

  • 2 Valio

    246 42 Отговор
    Ми как ще го видите,като не можете да разберете кога е минало покрай вас тъпи американци......
  • 3 Нимиц

    82 29 Отговор
    Ами, торпедо като торпедо!
  • 4 Знам знам🙄

    106 55 Отговор
    Къде си бре трите хикса. Ей го кой потопи Курск. Страшно оръжие. Само че имаше някакъв проблем навремето. Не случайно самите каубойци казват че имат най големия и силен флот. Но нямат такава мощ на въоръжение като руския.

    Коментиран от #18, #52

  • 5 onq s konq

    67 154 Отговор
    ЗАЩО ПОСТОЯННО се цитира списанието "Нейшънъл Интерест" по военни теми,което СЕ ФИНАНСИРА С РУСКИ ПАРИ,БАЗИРАНО Е В АМЕРИКА И СЛУЖИ НАЙ-ВЕЧЕ ЗА ПРОПАГАНДА?И ще допълня:Нямам претенции че съм Военен експерт и затова не мога да преценя Истинността на Публикациите,на САМИЯТ ФАКТ че ИЗБИРАТЕЛНО се цитира само тоя Информ. източник и НЕ СЕ ДАВА ТРИБУНА И НА ДРУГИ СПЕЦИАЛИЗИРАНИ МЕДИИ говори красноречиво за РУСОФИЛИЗЪМ във вид на "Полуфабрикат"!

    Коментиран от #8, #9, #66, #88

  • 6 Сталинчо

    50 190 Отговор
    Не са виждали защото това "чудо" е само в болните мозъци на ушанките . Направете първо свястна кола и тогава мислете за големи работи

    Коментиран от #12, #22, #57

  • 7 Иван

    156 33 Отговор
    Русия успя да съэдаде военно превъэходство над САЩ.

    Коментиран от #56

  • 8 Иван

    96 11 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Специалиэирана медия-Соломон Паси.
  • 9 Обикновен човек

    152 29 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Който може го може!!!Разбра ли говедо американско защо мучиш на умрело?

    Коментиран от #17

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 jorj

    25 76 Отговор
    Неможе да видите нещо, което го няма!!! Ако пък са направили нещо, ще го обозначат при следващия ядрен взрив, само и дано не пострадат хара от други държави!!!!!!
  • 12 Borislav Popov

    36 52 Отговор

    До коментар #6 от "Сталинчо":

    Свястна кола, защо да не могат бе ? Влез в съседния раздел Технологии и прочети там за УАЗ-а с новите революционни прозорци и ще се убедиш, че не си прав.
  • 13 Последния софиянец

    88 16 Отговор
    Не са го видели ама ще го усетят отзад.
  • 14 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    57 24 Отговор
    И преди и сега Шампион е ако МОСКВА ! ПОЗДРАВЛЯЕМ ! МОЛДЦЬИ ! А мьи с Германии , за третия раз , судьба проклятия !

    Коментиран от #16, #71

  • 15 Фриман

    79 11 Отговор
    Няма и да има подобно торпедо в САЩ в близкото време, тъй като самите изпитания отнемат много време, поради това, че този въздушен балон много трудно се контролира и трябва да поработят здраво да си го направят! Иначе, разработката не е нова, много отдавна се чува за нея и дори я показват по телевизия!
  • 16 СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !

    64 20 Отговор

    До коментар #14 от "СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !":

    И преди и сега Шампион е пак МОСКВА !

    Коментиран от #69

  • 17 onq s konq

    22 59 Отговор

    До коментар #9 от "Обикновен човек":

    Ти не разбираш "БЪКЕЛ" ОТ ПРОПАГАНДА:След като се цитира ЕДНОСТРАНЧИВО само това Медийно издание,НЯМА КАК да се добие информация и от ДРУГИ ИЗТОЧНИЦИ,че Америка Е СЪЩО ТОЛКОВА НАПРЕДНАЛА в опитите с АНАЛОГИЧНО ОРЪЖИЕ като руското.Между другото Точно Путин и въпросното "Списание" се хвалеха самодоволно че имат невероятните ХИПЕРЗВУКОВИ РАКЕТИ/единствени в света/ и малко след това се появи "като гръм от ясно небе" и новината че И Американците го имат това чудо,дори и са ПО- НАПРЕДНАЛИ по въпроса!

    Коментиран от #21, #35, #45, #89

  • 18 Ххх

    28 11 Отговор

    До коментар #4 от "Знам знам🙄":

    Ще ти се да ме няма ! Ама или ти нещо не си разбрал, или аз не те разбирам. Ако имаш предвид торпедо Шквал да е потопило Курск, не, не е вярно. В миналата ни дискусия ти писах, че официалната руска версия е взрив на торпедо или по - точно самовзривява е на торпедо, задвижвано с водороден прекис. Торпедото се е самовзривило в носовата част и е предизвикало вторичен взрив на останалите торпеда. По принцип за торпедата с водороден прекис твърдят че са много опасни, защото при изтичане на това гориво и досега му с метални повърхности се получава взрив.
  • 19 Кой68

    16 17 Отговор
    Затова ли потъна "Курск"?
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 гост

    74 15 Отговор

    До коментар #6 от "Сталинчо":

    До ден днешен единственният надежден метод за извеждане на космонавти е руския с най-висока надеждност. Може да не правят читави коли, електроника или др. стоки, но са лидери във военни и ракетни технологии. Неоспоримо е без оглед на това дали харесваш тяхната политика, история и мироглед.

    Коментиран от #38, #64

  • 23 да се плашиш от „шквал”

    44 4 Отговор
    а да не си умрял от страх от „посейдон” означава да те е страх повече от домашна котка отколкото от тигър. Голямата промяна в баланса на силите е именно посейдон, което е оръжие за заличаване на държави с континентален размер.
  • 24 Публикувано във факти.бг: СЛАВА РОССИИ !

    26 14 Отговор
    И преди и сега Шампион е ако МОСКВА ! Спросите вы у тишины, хотят ли русские войны! И преди и сега Шампион е ако МОСКВА !
  • 25 Къде е Курск

    18 23 Отговор
    Курск имаше ли Шквал ? Заковаха я и нае мръдна !

    Коментиран от #37

  • 26 Знаещ

    14 21 Отговор
    Новината да не е от 1977-ма година, че невижданото торпедо Шквал е от тогава?
  • 27 Свети Влас

    24 8 Отговор
    Слава Россия🇧🇬❤️🇷🇺 Сезон отличен✈️. А всички които нямат работа с тях и не печелят да 💨🍜
  • 28 Docenta

    21 48 Отговор
    ПедеРусите захапаха кукичката с надпреварата с въоръжаването отново.Затова скоро ще ядат торпеда и хиперзвукови ракети

    Коментиран от #31, #36, #90, #96

  • 29 ПЕНКО

    4 8 Отговор
    НАЙ СМЕШНОТО Е ,ЧЕ ИМА И НЯКОЛКО ОЛИМПИЙСКИ СПОРТА-КОПИЯ НА НАДПРАВАРАТА ВЪВ ВЪОРЪЖАВАНЕТО /ДВУБОИТЕ / !!! КАКВА Е РАЗЛИКАТА МЕЖДУ "ШКВАЛ" И АМЕРИКАНСКАТА ИЗМИШЛЬОТИНА БОДИ-БИЛДИНГ ;АНГЛИЙСКИЯ БОКС; КЕЧ-БОРБА И РЕД ДРУГИ ...!!!?
  • 30 Коментар📝

    34 13 Отговор
    F 35B Е КОПИРАН ОТ ЯК 141 И Е НАЗОБЕН С ЕЛЕКТРОНИКА
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Хрониките на Евразия

    17 22 Отговор
    National Interest, собственост на пиянката Алексей Пушков , 😂

    Коментиран от #43

  • 33 Баракуда

    24 16 Отговор
    Ама вярно ли ,че американците не са виждали нищо такова !?
    Какво е HSUW (High-Speed Undersea Weapon) това е американското Германия също има такова торпедо Баракуда
    Нещо по различно е обаче -всички недостатъци на Шклал са били избегнати.

    А Шквал има много недостатъци . Обсег по малък от 14 км.на модернизирания Шквал М2 . Критично ниска точност също . Много високи нива на шум ,моментално издават подводницата И още доста са
    Цитат от руски источник

    Эксперты даже допускают, что подводная ракета «Шквал» на сегодня может быть снята с применения из-за перечисленных серьезных недостатков, представляющихся непреодолимыми.


    Торпедото чудо . Обмислят да го свалят от въоръжение . Е представете си какво чудо е

    Коментиран от #79

  • 34 анализатор

    10 9 Отговор
    Чудесно,само трябва да монтират ядрена бойна глава и готово! Хубава новина!
  • 35 ЗЕВС

    23 13 Отговор

    До коментар #17 от "onq s konq":

    АБЕ ШМАТАРОК.НАЛИ ОНЗИ ДЕН ПУТИН .ПРЕДЛОЖИ НА ТРЪМП ДА МУ ПРОДАДЕ ОТ ТИЯ РАКЕТИ БЕ.
  • 36 ЗЕВС

    30 13 Отговор

    До коментар #28 от "Docenta":

    ПО-ДОБРЕ ТОРПЕДА ОТ КОЛКОТО КРАВАРСКО Г.М.О. -НА МОМЧЕТАТА ЗЕХА ДА ИМ РАСТАТ ЦИЦИ А МОМИЧЕТАТА ДА СЕ БРЪСНАТ.
  • 37 Къде

    14 10 Отговор

    До коментар #25 от "Къде е Курск":

    са кулите близнаци в Ню Йорк?
  • 38 Хихихихи

    19 26 Отговор

    До коментар #22 от "гост":

    Я па ти ...ма верно ли бе...много добре си спомням деня, когато кацна ''Буранчето'' в казахските трънаци.Кацна и..остана там завинаги.Светла му памет.Добре, че не ''возеше'' хора.Колко ли щяха да са загиналите?? А колко е надежден руския метод...ами най-добре ще ти кажат Доброволски, Волков и Пацаев...има и доста други, ама не ми се рови из нета, но ти си ''окумуш'' човек, можеш и сам да си ги откриеш. PP. - и да не забравя-не ми давай пример с шатълите, щото изстрелванията са поне 140:1....та казваш , надежден бил руския метод, а...

    Коментиран от #40, #67

  • 39 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 40 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 41 1944

    10 15 Отговор
    американците взели да правят анализи на анимационни оръжия. ти да видиш.
  • 42 Хихихихи

    15 14 Отговор

    До коментар #40 от "Страхил":

    Да дааа..точно така .От компютър, ама дистанционно от ЦУП... знаеш ли какво е това.Колкото до руското изобретение''компютър' (според теб) я ми кажи поне една руска ( или съветска) марка от тогава...или сега.Аз за български ''Правец-82'' си спомням , ама за руски -между другото ,така, за обща култура да знаеш че ,,Витоша'' е първия БГ комп, раработен още 1960г....ма там , на село , тичайки след овцете по цял ден, няма как да знаете това...Я сега бегай бе, цървулкьо, завърни стадото, че влезнааа овците у нивата ...а колкото до телефона..признати изобретатели са Ал. Бел и Томас А. Едисон.
  • 43 Айде да спрем с манипулациите

    21 13 Отговор

    До коментар #32 от "Хрониките на Евразия":

    Изданието е основано през 1985 г. от известния експерт Ирвинг Кристол . Изданието има широк експертен съвет, ръководен от Хенри Кисинджър и се различава от другите публикации не само в проверката на качеството на материалите, но и в контрола на опита на експертите в темите, обхванати в съответствие с документи от неговата биография [2] [3] .

    По военни теми политическите експерти често се правят от видни експерти, близки до министъра на отбраната на САЩ Чък Хейгъл, като Робърт Тъкър и Греъм Фулер , които също са политици от Републиканската партия на САЩ , което понякога служи като аргумент за класирането на NI като „републикански публикации“ [4] . Междувременно публикацията, след неутрална гледна точка по отношение на президентските избори в САЩ през 2016 г. , публикува критични материали както за предполагаемата външна политика на Хилъри Клинтън [5], така и за Доналд Тръмп от привърженици на двете партии

    Хаха и това било проруско издание,начело с най яростните американофили

    Коментиран от #49

  • 44 Генчо

    12 6 Отговор
    Много ми е интересно след като разяснихте как е конструирано другите дали немогат да го направят😁
  • 45 pantata

    1 8 Отговор

    До коментар #17 от "onq s konq":

    1959 god. X 15 tavan 100 000 metra skorost 5.7 Max...1990 godina BOİNG X 49, X 61...
  • 46 Жоро

    18 18 Отговор
    The National Interest и Поглед инфо, медии свързани с алкохолизираните мурзилки...Но в цялата статия има едно вярно...Сащ наистина не са виждали по голям руски коптор :D :D
  • 47 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 48 вещ специалист

    15 17 Отговор
    Това ще плува точно като пирон в кисело мляко!:-) Абе може ли да вярвате в таласъми, досега нищо свястно не са направили. Единственото което руснаците имат е дух, но не е сигурно сегашните поколения вече нали го притежават - изджендериха се и те......
  • 49 Хрониките на Евразия

    18 10 Отговор

    До коментар #43 от "Айде да спрем с манипулациите":

    Беше някога National Interest , сега е рупор на руската пропаганда .
    Алексей Пушков е куратора и спонсора ..
    Трябва да си бавноразвиващ , че след като им видиш заглавията на публикациите , да си мислиш , че са обективни. .
    Както тази с торпедото !
    Върхът на елементарната пропаганда , разчетена за най - необразованата и заблудена част на обществото ни .

    Коментиран от #50

  • 50 Рашка с чашка

    10 12 Отговор

    До коментар #49 от "Хрониките на Евразия":

    Няма смисъл да им обясняваш, те имат нужда от такива новини, точно за това са сайтове като,, Национален интерес " в САЩ. Демек, ето самите американци си признават, СССР, пардон, Русия е вложила огромните си богатства във воените технологии, за това живеем толкова бедно, но сме най-силни и имаме оръжия за които никой не знае! Това върви още от комунизма, западните живеят богато, но ние имаме по- добри оръжия! Глупости на глупостите, от Петър Велики и до сега Русия винаги догонва, Европа във военното дело, но винаги изостава, първия изцяло метален съветски изстребител е Як-9, който е влязъл на въоръжение в края на войната. За сравнение всички останали са започнали войната с изцяло метални самолети. Добре че по Лендлиза са влезли в СССР Аерокобра П-39, та и те да имат въздушни асове.
  • 51 Ха ха ха ха ха ха ха

    14 13 Отговор
    В този сайт влизам да се посмея с руските напреднали "технологии" ...

    Коментиран от #86

  • 52 Дърт Козел

    13 15 Отговор

    До коментар #4 от "Знам знам🙄":

    Това за извънземните оръжия на Русия го слушаме от много години! Мъй силнее кроме всем, тогава защо загубихте Студената война? Палячовци които сравняват Миг-21 с Ф-22, кое било чук, а кое било скалпел! Смешно, но и жалко!

    Коментиран от #58

  • 53 Няма смисъл

    9 4 Отговор
    Ей ся Америка и НАТО ще се предадем
  • 54 Митьо

    6 7 Отговор
    Ще го видят! Ще го видят! Като спрат да виждат корабите си!
  • 55 Бургас

    4 5 Отговор
    Е те го имат отдавна това тропедо и май го продадоха на Китай,и ако си спомням се движеше с по голяма скорост от написаната.
  • 56 Гост

    9 7 Отговор

    До коментар #7 от "Иван":

    Ти точно как разбра че Русия има превъзходство над САЩ, то ако имаше или има такова то САЩ щеше или да е в социалистическо-комунистически строй, а то май е тъкмо обратното и шараните като теб лапат въдицата веднага защото така им се иска, а истината и историческите факти са съвсем други.
  • 57 Гошо

    5 5 Отговор

    До коментар #6 от "Сталинчо":

    Естествено че няма да го видят То е предназначено да го почувстват ,а не да го гледат
  • 58 Знам знам🙄

    2 6 Отговор

    До коментар #52 от "Дърт Козел":

    Абе пич говоря за флотско въоръжение. Конвенционално и обшоизвестно. И аз като тебе си мислех че САЩ са непобедими в това отношение ама после се позамислих и позачетох из нета и американски източници и верно е така. По мощни торпеда и ракети. Пво бая по богато като варианти. Даже имаше сравнения и в електрониката и пак имаха предимства.
  • 59 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 60 Насран русофилистик

    9 10 Отговор
    Да имаш икономика, по-малка от един чат в САЩ и да си мериш с капаните анимационни торпеда... По-голямо наказание няма... Най-готино е, че СеСеСеРе пукна... ХаХаХа.. Въпреки великите им торпеда и армати..
  • 61 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 62 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 63 РУССИЯ

    7 5 Отговор
    Тъпи кравари направо ще го налапате това торпедо.
  • 64 SS14

    7 10 Отговор

    До коментар #22 от "гост":

    Не пиши по теми по които си очевидна невежда.По военни технологии Русия винаги е в ролята на догонващия САЩ.Колкото до извеждане на хора в космоса,САЩ са изкарали повече хора в космоса от Русия и останалия свят взет заедно по три! Единствената причина Русия в момента да прави това е,защото САЩ времнно спряха докато пуснат в еклоатация най-модерните технологии.А и за ракетите...Какви орбитални ракети пък имат руснаците ? Там са абсолютна гола вода,ама абсолютна и нямат нищо!

    Коментиран от #91

  • 65 КОНСТАНТИНОВ

    8 5 Отговор
    Ako не е Русия сащ да са колонизирали цял свят.
  • 66 jforfk

    12 3 Отговор

    До коментар #5 от "onq s konq":

    Ами съвсем просто е защо се цитира точно това списание. Отваряте уикипедията и четете: "американско аналитическо издание на военно-политическа тематика. Основано през 1985 от Ирвинг Кристъл. Изданието има широк експертен съвет начело с Хенри Кисинджър. Списанието не публикува непроверени данни. По военната тематика се изказват експерти близки до секретаря по отбраната. Главен редактор от 2013 година - Джейкъб Хелбрун. " Никъде не пише, че се издържа с руски пари. Откъде имате тези сведения не зная. А ако смятате, че Х. Кисинджър е русофил, значи съвсем не познавате историята. Та кое списание да се цитира според вас?!
  • 67 jforfk

    6 3 Отговор

    До коментар #38 от "Хихихихи":

    Буранчето, както Вие го наричате презрително, за първи път в света кацна управлявано автоматика, без намеса на пилот. Тази технология тогава никой я няма ... А после дойде Горбачов
  • 68 незнайко

    4 3 Отговор
    Щом робата МЕЧ може да се движи със 110 км/ч. защо торпедо да не може да се движи с 370 км/ч. ? Въпрос на енергия и тип двигател.
  • 69 Бай Онзи

    4 5 Отговор

    До коментар #16 от "СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !":

    Браво! Руските оръжия най -добре
    Ще убиват.Те други цели нямат!
  • 70 я ша ти кажа

    1 1 Отговор
    до коментар#19-ИДИ ПИТАИ "СКОРПИОН"
  • 71 Руска

    4 1 Отговор

    До коментар #14 от "СЛАВА РОССИИ ! СЛАВА СССР !":

    Какъв русофил си бе, като не можеш две руски думи на кръст, да напишеш грамотно.

    Коментиран от #92

  • 72 пращали са

    1 0 Отговор
    до коментар#64-SS14-Даже и по 6-7 души с еднопосочен билет без връщане-еми нема кои да ги бие така
  • 73 Хибрид на българска почва

    3 4 Отговор
    Стари претоплени манджи ! Има такова торпедо, но защо не пишете, че СССР се е отказал от него защото е много шумно и не може да намали шума !

    Коментиран от #93

  • 74 Бай Конур

    4 5 Отговор
    Те американците правят в момента 2 подводници ,които ще се придвижват на същия принцип ,със супер кавитация . Тия ми се хвалят с торпедо ,което им е пълен провал. Торпедото Шквал е едно недоносче .
  • 75 Олимпийска надежда

    2 2 Отговор
    Защо не пишете за новия руски смартфон или процесор?!
  • 76 СВТ40 ссср

    3 3 Отговор
    В едно интервю Путин го попитаха ,колко милиарда $ отделят за въоръжение и той отговори 50 милиарда ,а сащ 700 милиарда,според вас кой се въоръжава.

    Коментиран от #85

  • 77 СВТ40 ссср

    5 3 Отговор
    В едно интервю Путин го попитаха ,колко милиарда $ отделят за въоръжение и той отговори 50 милиарда ,а сащ 700 милиарда,според вас кой се въоръжава.
  • 78 висок

    3 3 Отговор
    Американците не са виждали такова чудо, верно е, ама и руснаците не са виждали освен на приказки или на мултики!!!! За руските торпеда законите на физиката не важат!!! но само на филмчета пред Путлер!
  • 79 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 80 100

    4 2 Отговор
    Айде бе, не са виждали. Американците изпробват подобен род торпеда още през 70-те и даже постигат по-висока скорост от руснаците, но се отказват да създават серийно торпедо и да го приемат на въоръжение, поради това, че оръжието е ефектно, но безсмислено. То не може да се управлява по никакъв начин и поради това е с ядрен боезаряд, което пък налага подводницата, която го изстрелва да е на поне 5 километра от целта, а самото торпедо може да действа само на 7 километра. Отделно, че те си имат ракети, които изпълняват подобни задачи. Една лети хем по-бързо, хем можеш да я пуснеш от много по-далече....така, че е безсмислено да създаваш подводна ракета....
  • 81 мужик

    3 2 Отговор
    А нещо за народа ще има ли?
  • 82 Грую

    2 1 Отговор
    Еееей разгеле, пуснете едно в нашето Народно събрание най-сетне!
  • 83 русняк

    4 2 Отговор
    вие няма да го видите , но ще го усетите , като ви изгори краварника .
  • 84 Превода е ужасяващ

    1 1 Отговор
    Това пълни членове, времена, ужас!

    А бе другари от ФАКТИ вие българския език знаете ли го??

    С какъвто и да е двигател торпедото, ако не е от пред формирователя на кавитационна каверна едвам ще мръдне.
  • 85 сеирджия

    3 1 Отговор

    До коментар #76 от "СВТ40 ссср":

    И едните и другите се въоръжават. Но едните го правят с някаква мисъл в главата породена от обективните обстоятелства. А другите го правят от необуздана корпоративна лакомия понеже имат дълбоки исторически традиции в корпоративните тарикатлъци и отдавна за тях оруелския свят е национална действителност.
  • 86 Сашо

    2 1 Отговор

    До коментар #51 от "Ха ха ха ха ха ха ха":

    Умнико, напиши торпедо шквал в google и ще прочетеш доста интересни работи, особено за Посейдон. И продължи да се смееш!
  • 87 Голем смях

    3 1 Отговор
    Да бе,вече подводниците ще ги целят с ядрени торпеда за по-евтино.Ами нали и този,който стреля ще попадне в обсегга на взрива,а тътенът сигурно ще им спука тъпанчетата.Още от съветско време го имали,но още не са го използвали.То тогава и другите бивши съветски республики сигурно го имат,така както имат и всички летящи корита от съветско време.То руски все още няма.
  • 88 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 89 и аз да ти кажа

    0 0 Отговор

    До коментар #17 от "onq s konq":

    ти си ЕКСПЕРТ по пропагандата-знаем
  • 90 да попитам

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Docenta":

    кой е захапал кукичката?при бюджет 10 към 1 кой е захапал въдичката?Не става само с пари-акъл е нужен
  • 91 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 92 и аз да ти кажа

    0 0 Отговор

    До коментар #71 от "Руска":

    тук има много българоФИЛИ,които не могат да пишат на български,да не говорим за препинателните знаци,които и ти употребяваш неправилно
  • 93 и аз да ти кажа

    2 0 Отговор

    До коментар #73 от "Хибрид на българска почва":

    докато го чуеш и торпедото ще е при теб-сега коментирай,за какво,аджеба да го правят тихо???
    най-лошо е безсилието-от него по-лошо е,когато сам го осъзнаеш
  • 94 перки

    2 0 Отговор
    остава да се тества по самолетоносач.
  • 95 Призрак

    0 1 Отговор
    Руската пропаганда добре работи и баламурниците захапват като бесни кучета. Сигурно нямате едно руско нещо в дома си , но сте много впечатлени от Путин. Двуличници и некадърници.
  • 96 Този коментар е премахнат от модератор.