Last news in Fakti

23 Септември, 2019 12:50 1 140 9

Нови мерки за борба с климатичните промени

  • оон-
  • среща-
  • климат-
  • промени

Доналд Тръмп ще отсъства от срещата

Нови мерки за борба с климатичните промени - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

На срещата на високо равнище по въпросите на климата, която се провежда днес в Ню Йорк, се очаква световните лидери да предложат нови планове за борба с климатичните промени. На срещата ще говорят германският канцлер Ангела Меркел, френският президент Еманюел Макрон, британският премиер Борис Джонсън, индийският му колега Нарендра Моди, китайският външен министър Ван И и други.

Доналд Тръмп няма да присъства на срещата, както и лидерите на държавите с планове за откриване на нови въглищни електроцентрали като Япония и Южна Корея.

Генералният секретар на ООН Антониу Гутериш каза, че политиците и близо 60 държави се очаква да поемат нови ангажименти, освен вече обещаните от тях мерки в Парижкото споразумение за климата от 2015 г.


Поставете оценка:
Оценка 3.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 И у нас...

    16 0 Отговор
    Борба, КОЙ ПОВЕЧЕ ДЪРВЕТА ЩЕ ОТСЕЧЕ И ПРОДАДЕ ! ПРИРОДАТА Е ВЕЛИКА И ОТМЪЩЕНИЕТО Й Е СТРАШНО!
  • 2 Късно е

    8 3 Отговор
    Климатичните промени вече са започнали и жертвите които ще вземат са неизбежни.Тези промени са в резултат на човешката алчност и грандомания така,че резултатите от тях ще напомнят на хората кои са те и коя е природата...
  • 3 Лидерите

    5 0 Отговор
    На света са разделени по всеки един въпрос. Сламата на две магарета вече не може да разделят. Т.е. не са вече "световни" лидери, а само на своите държави са лидери
  • 4 Хаджи хаджи Българин

    11 0 Отговор
    А когато разкриха аферата в САЩ за " Дизелгейт" какъв вой нададоха америте! За няколко микрограма на 100 км! То санкции за VW , то глоби от 12 млрд $ за концерна! А сега подвиват опашка като .....и Дончо не иска да подпише никакво споразумение! За тях няма ли санкции и глоби, че са от основните замърсители! Къде са Атлантическите ценности? Но Йелоу ще си им го върне!
  • 5 Госあ

    8 4 Отговор
    Целия свят се подведе по престъпници и проститутки. Докато не бъде унищожен напълно консуматорският капиталистически строй, няма спасение. Поквара за душите и унищожаване на природата. Мисля че плановата икономика е приемлив вариант като съпътстваща регулация на устойчивото производство.
  • 6 Ной от НОИ

    12 0 Отговор
    ИСкате ли да ви кажа какво точно ще "приемат" на тая среща?
    Ще ви кажа,макар че едва ли има някой който да не знае.
    На тази среща ще дойдат една камара "богоизбрани". Ще домъкнат задниците си идвайки на частните си самолети. До хотелите и от тях до "конфернцията" ще ги возят с лимузини с 5-литрови мотори и екскортирани поне от по 4 джипа и сюрия мотористчета.
    На конференцията ще приемат следното:
    -на плебеите да им се увеличат "въглеродните" данъци.
    -да се направи така ,че горните, да могат да си купуват автомобили с двигателчета на безинови триони, но пък да им се продват много скъпо тия машинки.
    И други неща, ама все от тоя род.
  • 7 Анти милиционер

    7 1 Отговор
    Нова порция шизофрния от Сороз. Вервайте му!
  • 8 Христо

    3 0 Отговор
    Що няма санкции за тея които не искат да следват плана? Някои "елитни" управници така се мъчеха да налагат волята си... сега срещу тях защо няма?
  • 9 Простак

    1 0 Отговор
    трябва да се забрани включването на дневни светлини те са вредни за планетата ни , защото те отделят топлина и разхода на гориво се увеличава , и от там въглеродния двуокис