Last news in Fakti

23 Септември, 2019 16:51 1 602 3

В Израел обсъждат коалиция

  • израел-
  • избори-
  • правителство-
  • състав
В Израел обсъждат коалиция - 1
Снимка: ЕРА/БГНЕС

Премиерът Бенямин Нетаняху, лидер на партията "Ликуд" и Бени Ганц, оглавяващ центристкия блок "Синьо и бяло" ще обсъдят тази вечер при президента Реувен Ривлин възможностите за сформиране на правителствена коалиция след парламентарните избори от 17 септември.

Днес приключиха двудневните консултации, след което 55 депутати от Кнесета препоръчаха на президента Ривлин да възложи формирането на правителствена коалиция на премиера Нетаняху, а 54-ма парламентаристи подкрепиха кандидатурата на Бени Ганц.

Президентът Ривлин трябва да реши на кого от двамата да даде първи мандат за съставяне на коалиция, след като на 25 септември станат ясни окончателните данни от преброяването на гласовете.

По закон първият кандидат разполага с 42 дни за формиране на коалиция. Ако той не успее да си гарантира подкрепата на 61 от 120 депутати, президентът може да възложи задачата на друг парламентарист, който ще разполага с 28 дни, за да формира кабинет. Ако не успее и той, на трети депутат може да бъдат предоставени две седмици за същата задача.

В случай, че и третият кандидат не успее да състави кабинет се стига до нови избори. Ако се стигне дотам, то това ще са третите избори за последните 12 месеца.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 К. за БХК на евреина Сорос

    2 3 Отговор
    Трябва да обсъдят параметрите на следващия Холокост.
  • 2 АНЕНЕРБЕ

    2 1 Отговор
    ПРЕДЛАГАТЕ НИ НЕВЯРНА ИНФОРМАЦИЯ.

    БЕНИ ГАНЦ има подкрепата на 57 депутата , НЕТАНЯХУ 55 !!!!!

    Правителството ще го съставя ГАНЦ , а не НЕТАНЯХУ , както се опитвате да внушите с променените цифри на подкрепящите Ганц.

    ВСИЧКО ЩЕ ЗАВИСИ ОТ ПАРТИЯТА НА ЛИБЕРМАН, който е поставил условието за коалиция в която ще участват ВСИЧКИ ПАРТИИ.

    ПРАВИТЕЛСТВОТО НА КОМПРОМИСА или НОВИ ИЗБОРИ??

    Ако е първото то тогава ОТГОВОРНОСТТА ЩЕ Е РАЗМИТА , а ако е второто означава , че ИЗРАЕЛ е в голяма криза, която не е само политическа , но и ЕТНИЧЕСКА с опция да прерастне в СОЦИАЛНА.

    Коментиран от #3

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.