30 Септември, 2019 08:26 2 423 9

Обвиниха Борис Джонсън в сексуално насилие

  • борис джонсън-
  • сексуално-
  • насилие-
  • великобритания

Премиерът отрича да е виновен

Обвиниха Борис Джонсън в сексуално насилие - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Името на британския премиер Борис Джонсън бе замесено в поредни скандали, докато провежда тежките преговори по Брекзит. Този път личният му живот и миналото му станаха повод за разкрития, които той бе принуден да опровергава.

Бизнесдамата Дженифър Аркури е получила 12 000 паунда по времето, когато Джонсън е кмет на Лондон и женен мъж. Тя твърди, че по това време двамата са имали интимни отношения, което я поставя в конфликт на интереси. Джонсън отказа да отговаря на въпроси за отношенията си с Аркури с мотива, че "няма нищо за обсъждане".

Освен това, журналистката Шарлът Едуардс твърди, че през 1999 година, Джонсън я е опипвал по време на работен обяд за списание, в което са работели и двамата. От "Даунинг стрийт" 10 отхвърлиха обвиненията. Вчера започва няколкодневна конференция на Консервативната партия в Манчестър и спекулациите за вот на недоверие. Джонсън вече отхвърли обвинения, че с езика си подклажда насилие, като подчерта, че е "модел на въздържание", пише "Гардиън".

В интервю за Би Би Си той отхвърли обвинения, че езикът, който използва срещу Брекзит опонентите си, подклажда насилие. Междувременно "Сънди таймс" пише, че Джонсън лично се е извинил на кралица Елизабет II относно молбата си да се разпусне Камарата на общините. Той поднесъл извиненията си във вторник, след като Върховният съд постанови, че петседмичното разпускане на парламента е в нарушение на закона.

Той отхвърли предположения, че може да подаде оставка като алтернатива на отлагането на Брекзит. Джонсън отказа да разкрие дали e поискал от лидер на ЕС да наложи вето на ново отлагане на Брекзит. По думите му има добър шанс да бъде постигнато споразумение за Брекзит. Той изключи предизборно споразумение с партията на Фараж, предаде News.bg.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    10 3 Отговор
    Ей така се работи за САЩ! Не като вас напикани соросоиди! Вземайте пример от блондитата в политиката.
  • 2 Ели

    8 3 Отговор
    Прекалиха, мина всякакви граници.

    Коментиран от #5

  • 3 Човек

    7 4 Отговор
    Този перхидролен чичо може да е обект на мъжете какъвто е женствен
  • 4 Тайните на живота

    4 0 Отговор
    Какво като е Джонсън, всеки има тайни, но да не са толкова сериозни, че цял живот да ти пречат..!
  • 5 Зъб за зъб

    2 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ели":

    Ели Джонсън прекали и сега му се връща. А иначе се задават избори и това е насочено към тях.
  • 6 Чужд сред свои и чужди...!

    1 0 Отговор
    Ако си един с твърда ръка, не би трябвало да униваш а да вървиш напред...!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 истинко

    2 0 Отговор
    Обичайната практика - когато искат да те смачкат се появява някоя "сексуално малтретирана" женица, която е "нападната" преди 20-30 години и точно сега се е сетила за това! Този похват за дискредитация вече не върши никаква работа, даже напротив - създава усещането за разпра с обвинения! Това са похвати и активни мероприятия, прилагани от близки кръгове около Сорос!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: