Last news in Fakti

1 Октомври, 2019 07:36 4 134 11

Лондон: ЕС да блокира отлагането на Брекзит

  • великобритания-
  • брекзит-
  • ес-
  • борис джонсън

Заедно с това Великобритания предлага създаването на митнически центрове от двете страни на ирландската граница

Лондон: ЕС да блокира отлагането на Брекзит - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Британският премиер Борис Джонсън иска от Европейския съюз да блокира отлагането на Брекзит, пише вестник "Таймс", цитиран от Ройтерс.

Заедно с това Великобритания предлага създаването на митнически центрове от двете страни на ирландската граница, за да не се налага въвеждането на пунктове за граничен контрол на самата граница, съобщи ирландската държавна телевизия, цитирана от Ройтерс. Въпросът с ирландската граница е една от основните пречки за постигане на споразумение за Брекзит между Лондон и Брюксел.
Британското правителство се очаква да представи тази седмица нови предложения за излизане от задънената улица на Брекзит.

Предложените от Лондон митнически центрове ще бъдат разположени на разстояние между осем и 16 км от границата, заяви редакторът на европейските новини на ирландската държавна телевизия Тони Конъли. Според него информацията за британското предложение е почерпена от документи, изпратени от Лондон в Брюксел.

По-рано източник от британското правителство заяви, че Великобритания ще представи новите си предложения за Брекзит утре или вдругиден.

Правителствата на Ирландия и Великобритания, а също така и Европейският съюз, са единодушни, че не трябва да се стига до пунктове за граничен контрол и физическо възстановяване на границата между Ирландия и Северна Ирландия, тъй като това може да възобнови напрежението, свързано с политическия статут на Северна Ирландия.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 4 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ал та фанах Атаопънах

    22 5 Отговор
    Дори не знам дали изобщо ще намали мигрантите излизането им от ЕС. Все пак хората не живеят там за скапаната им кУлтура или отвратителният климат а за парите. Тя и София е обградена от облак от смог но това не спира хората да се местят там.
  • 2 Пипъна

    9 2 Отговор
    Боре - бай бай!
  • 3 Знам знам🙄

    8 2 Отговор
    Въртят сучат ама ниц. Абе да се махат. Че става вече като полово сношение. Вътре вън.
  • 4 Паисий е жив

    6 1 Отговор
    Това психиатрите наричат циклофрения.
  • 5 имигрант

    12 1 Отговор
    2280 година ,премиера на Великобритания отива в Брюксел с предложение за 6 месечно отлагане на БРЕКЗИТ

    Коментиран от #6

  • 6 NikNay

    2 3 Отговор

    До коментар #5 от "имигрант":

    2280 нито ще има ЕС а Брюксел ще е само столица на Фламандския регион. . . .
  • 7 вън тези

    7 2 Отговор
    Така наречената Великобритания трябваше да даде конкретни предложения до 30.09.2019. Щом не дадоха, трябва да ги изритат без сделка. Много им стана на тези и на нашите европейски меки политици. Още на 12.04.2019. трябваше да ги изритат като мръсни котета.

    Коментиран от #9

  • 8 Кой68

    5 0 Отговор
    В ада на безвремието ви е мястото лицемери....
  • 9 Гост

    7 2 Отговор

    До коментар #7 от "вън тези":

    Нещо бъркаш! Германия и Франция не желаят излизане на Великобритания от ЕС! В това можеш да бъдеш сигурен! Ако го искаха, досега щяха да са го направили! Страх ги е, защото всички ние, от втората категория държави, ще паднем на плещите на Франция и Германия, а това те няма как да издържат! 99% съм сигурен, че пак ще има отлагане!

    Коментиран от #11

  • 10 Ленински съботник

    6 0 Отговор
    всички дружно да изнесем Англия от ЕС за да не се мъчим взаимно. За успокоение на натъжените, отец Нафарфорий ще им побае на главата.
  • 11 Ха ха

    0 2 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    Всички вие може паднете на оная работа на Франция и Германия
Новини по държави: