Last news in Fakti

1 Октомври, 2019 18:40 2 683 18

Джеф Безос остава най-богатият човек в САЩ

  • джеф безос-
  • сащ-
  • форбс-
  • богат-
  • американец-
  • бизнесмен

Очаквана победа за бизнесмена

Джеф Безос остава най-богатият човек в САЩ - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Основателят на компанията Амазон (Amazon) Джеф Безос за втора поредна година оглавява класацията на 400-те най-богати хора в САЩ, съобщи днес американското списание "Форбс".

Състоянието на бизнесмена се оценява на 114 млрд. долара. Пълната класация на най-богатите бизнесмени в САЩ ще бъде публикувана утре. На Безос не е попречил дори скъпият му развод със съпругата му Макензи, която получи 19,7 милиона акции на Амазон или 4 процента от компанията.

Предприемачът остана с 12 процента от акциите на компанията. Към момента на официалното разтрогване на брака в началото на юли 4-те процента се оценяваха на 38,3 млрд. долара. При съставянето на класацията "Форбс" отчита не само състоянието на предприемачите, но и това доколко те сами са го спечелили.

От 2018 г. "Форбс" започна и да измерва "нивото на филантропия" - обемът на средствата, предоставени от бизнесмените за благотворителност, и какъв дял те представляват от общото им богатство. През март Безос за втори път оглави и рейтинга на най-богатите бизнесмени на планетата. Тогава списанието оцени състоянието му на 131 млрд. долара.


Поставете оценка:
Оценка 4 от 2 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Xiaomi mi mix ALPHA

    5 6 Отговор
    Безос има 114 милиарда! Но дали има Xiaomi mi mix ALPHA за 5000 евро ?

    Коментиран от #7, #8, #9

  • 2 Иван

    7 5 Отговор
    Трупат ги - за Луната. Ще ви трябват там горе. Четвърт кубик дърво и толкоз, колко да вземе човек. Дори едни чорапи не може в повече.
  • 3 Опитен

    5 5 Отговор
    Ако утре звездата ни изплюе само малко повече и помете електрониката и този ще има по малко от всеки родопчанин с къщичка край реката , два декара земя и няколко животинки в двора. По забавно е само как Всички си мислят, че това сега може да продължи вечно. Наивници.

    Коментиран от #6

  • 4 Behemoth

    4 1 Отговор
    От един момент нататък парите са власт и влияние и това е по тревожното от това дали някой може да си купи две щафети луканка повече....
  • 5 Да да

    8 2 Отговор
    Само гении са писали! И какво да прави човека? Да си затвори бизнеса ли? Не може, защото 88% не е негов. Ако не е той, ще е друг. Той създава. Има за цел да сведе до 0 вредните емисии от неговия бизнес. Дава работа на хиляди хора по целия свят. Вие какво направихте?
  • 6 гост

    5 4 Отговор

    До коментар #3 от "Опитен":

    Наистина има големи наивници , дето си въобразяват , че парите служат само за тъпчене и купуване на боклуци , наречени "луксозни стоки" !!! Само че истински богатите отдавна са преминали тоя етап и ги използват , за да променят света , както смятат и където смятат !! Само групичката на американските големи , които са решили да вложат 90% от парите си в това досега е събрала над трилион и продължава да расте !! Не знам дали някой "умник" тук си дава сметка какво значи това !! Първите пет компании в САЩ , от които три вече струват над трилион , а следващите две скоро ще го прехвърлят , са ЧЕТВЪРТАТА икономика в света !!! След САЩ , ЕС и Китай , но преди Япония !!! Да не говорим ,че са над два пъти ПО-ГОЛЕМИ от икономиката на Раша !!! Някой дава ли си сметка каква власт и влияние имат собствениците им ?? А става въпрос за под десет човека и то такива , дето не ходят на избори , като държавните ръководители !!!
  • 7 гост

    0 6 Отговор

    До коментар #1 от "Xiaomi mi mix ALPHA":

    Не Безос ако иска утре може да има ЦЯЛАТА ИЗМИСЛЕНА КОМПАНИЯ Xiaomi !!!! И то без да си наруши дори графика за седмицата !!! Това е дребната разлика между компаниите , които движат света и тези , които даже не вдяват колко са незначителни !! Също и феновете им !!
  • 8 гост

    2 7 Отговор

    До коментар #1 от "Xiaomi mi mix ALPHA":

    Bъпpeĸи чe изгyби 38 милиapдa дoлapa oт бoгaтcтвoтo cи cлeд paзвoдa cъc cъпpyгaтa cи Maĸeнзи Джeф Бeзoc пpoдължaвa дa бъдe нaй-бoгaтият чoвeĸ в cвeтa.
    Heгoвoтo cъcтoяниe ce e yвeличилo cpeднo c 34% зa пocлeднитe пeт гoдини и пoтeнциaлнo cъc cъщия тeмп нa pacтeж тoй мoжe дa ce oĸaжe пъpвият тpилиoнep в cвeтa пpeз 2026 гoдинa. Toгaвa Бeзoc би бил 62-гoдишeн.
    След като 114 милиарда ти се виждат малко , какво ще кажеш за ТРИЛИОН и то само след 6 години ??? А представяш ли си колко ще струва тогава Амазон ??
  • 9 гост

    0 8 Отговор

    До коментар #1 от "Xiaomi mi mix ALPHA":

    Също така след ако реши да изкупи измислената китайска фирмичка , което никой не може да му попречи , щото акциите и са на борсата , Безос може да реши и просто да я закрие !! На което също никой не може да му попречи !!! И загубата му ще бъде не повече от седмичното движение на акциите на Амазон !! А пък може и да няма никаква загуба ако просто се спазари с конкуренцията да я разпарчетосат !! Виж обратното , тоест китайчетата да изкупят някой е сиииииилно съмнително , просто щот са прекалено дребни !!

    Коментиран от #11

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Ама ти

    4 1 Отговор

    До коментар #9 от "гост":

    верваш ли си на простотиите,много шизофреник и фантазьор на този свят

    Коментиран от #12, #16

  • 12 Госあ

    2 2 Отговор

    До коментар #11 от "Ама ти":

    Демокрация на прекупвачите. Верва си. Само меча треа да играе....
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Дракон

    2 2 Отговор
    Коментиращите тук явно не да чели нищо за Брзос, причината да основе компанията Амазон е, за да спечели пари и да създаде свой космически кораб, с който да стигне до Луната и Марс. И наистина го е направил - компанията му Блу Ориджин вече изпрати ракета в Космоса. Остава да построят космическия кораб. Хората по света имат мечти и се опитват да ги осъществят. Но на бедните ограбени българи, само луканки, апартаменти и лъскави коли са им в главите...
    А и кой за какво да си похарчи парите.

    Коментиран от #15

  • 15 Госあ

    1 2 Отговор

    До коментар #14 от "Дракон":

    Мечти да направи космически кораб може да има ракетен инженер, а не прекупвач ! 😂 И апропо те правят такива в НАСА, Роскосмос,ЕКА, Джакса и Китай и Индия почнаха. Този палячо може да мечтае как да си направи някоя туристическа екскурзия, пък било то и в космоса.

    Коментиран от #17

  • 16 гост

    1 0 Отговор

    До коментар #11 от "Ама ти":

    За твоя най-голяма изненада такива неща се случват ЕЖЕДНЕВНО в света !! И единствената причина това да не се е случило още с такива като Xiaomi е , че просто е безинтересна и безперспективна !! Просто още един производител на евтини телефончета , който с НИЩО не се различава от останалите !! И също като останалите , включително любимия ви "хуйвей" никога нищо няма да зависи от него !!!

    Коментиран от #18

  • 17 гост

    1 1 Отговор

    До коментар #15 от "Госあ":

    Типично изказване на закърнял комунистически индивид , дето още вярва в плановата икономика , хахаххаха !!! За твое съжаление нищо общо с реалността !!! За твое сведение такива хора в свободния свят се наричат предприемачи и са движещата сила на икономиката , а не партийните конгреси !! Дори в Китай го вдянаха и ги оставиха да работят , само че заради напъните да ги контролират НИКОГА няма да стигнат развитието на същите в свободния свят !! И съответно ще си останат фабрика за СРАВНИТЕЛНО ефтина работна ръка !! Но дори в това вече имат сериозна конкуренция от други страни , а със съвсем скорошното навлизане на роботите и изкуствения интелект просто не ми се мисли какво приземяване по задник ги чака !!
  • 18 Ама ти

    1 0 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    продължаваш с тъпотиите,това по скоро е съвет,как Безос може да фалира за един ден,та кво каиш,Безос продава акциите си в Амазон купува Xiaomi,разпарчетосва я и ти става комшия на село.......ех че си ми умничък