7 Октомври, 2019 11:00 1 835 5

Хиляди протестираха в Лондон

  • великобритания-
  • лондон-
  • протест-
  • хиляди-
  • бунт срещу унищожението

Протестиращите искат действия за климата и екологията

Хиляди протестираха в Лондон - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Хиляди екоактивисти присъстваха снощи на церемония в Лондон по повод началото на две седмици протестни акции на движението за борба с глобалното затопляне "Бунт срещу унищожението" в 60 града в цял свят, предаде DPA.

Организацията обеща "мирни окупации на центрове на властта и спирането на работата им докато правителствата не предприемат действия по извънредната ситуация с климата и екологията", включително свеждане на емисиите парникови газове до нула до 2025 г.

"Церемонията за началото на демонстрациите събира хора от всички слоеве на обществото", написа организацията в Туитър. Тя съобщи, че и в Париж се е състояла подобна церемония едновременно с лондонската.

Планира се този път протестите да са пет пъти по-многобройни от предишните през април и "ще покажат как можем да изградим нова култура, която е по-силна и издръжлива", заяви организацията.


Поставете оценка:
Оценка 4.3 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Презвитер Козма

    5 5 Отговор
    Тия от соросите ли са или от нашите. Питам щото ми е интересно колко пари дава тоя Сорос? Те да извираха пак щяха да свършат. Ми то ще излезе че тоя е най големия филантроп, който човечеството е виждало. Всеки ден раздава милиони долари, на протестиращи от различни краища на света 😂
  • 2 Alfa Romeo

    6 1 Отговор
    Екоджендъри

    Коментиран от #3

  • 3 Дядо Вангел

    1 4 Отговор

    До коментар #2 от "Alfa Romeo":

    Аратлик, джендър значи, пол, род и т н. Стига сте използвали думи без да им знаете значението. Да наречеш някого, джендър, не е обида.
  • 4 ПЕНКО

    3 2 Отговор
    ОСТРОВНАТА ИМПЕРИЯ Е С НАЙ ЧИСТИЯ ВЪЗДУХ ; НАЙ-МАЛКО ЗАМЪРСЯВАНЕ И НАЙ- НИЩОЖНО "ГЛОБАЛНО ЗАТОПЛЯНЕ" ОТ ВСИЧКИ "ЛОНДОНИ" ПО СВЕТА !!!!!!! ТАМ ДУХА ВЯТЪР И ВАЛИ ДЪЖД / И СНЯГ/ КАКТО В НИКОЙ ДРУГ "ЛОНДОН" !!!!!!!!!!
  • 5 Хохо

    2 0 Отговор
    Пенко, да, вали дъжд, но много разголени бе, душо на снимката
Новини по държави: