8 Октомври, 2019 13:00 1 073 3

Борис Джонсън раздава награди на приятелски страни

  • великобритания-
  • ес-
  • борис джонсън

Британското правителство ще възнагради страните, които са против отлагане на излизането

Борис Джонсън раздава награди на приятелски страни - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Британското правителство на премиера Борис Джонсън е готово да възнагради страните в ЕС, които са против ново отлагане на излизането на Великобритания от ЕС. Това обяви представители офиса на премиера, цитиран от ITV.

Представителят твърди, че страните, които подкрепят премиера, ще отидат на предна линия в преговорите за бъдещо сътрудничество. Става въпрос за партньорство в рамките на ЕС и извън тях.

В същото време страните, които подкрепят отлагането, ще минат на заден план в преговорите. Британското правителство е готово да определи подкрепата за отлагане като намеса във вътрешната си политика.

В същото време представители на премиера заявиха, че ако в ЕС пристигне писмо за отлагане , те ще считат, че то е подадено от парламента и че той носи отговорност за бъдещо споразумение. Преговори предстоят на срещата на върха на ЕС след седмица.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    6 2 Отговор
    Красноречив пример колко жалка може да стане една някога велика империя когато пълната власт вземе вманиачен популист. Официалното купуване на лакей не е престъпление но е падение.
  • 2 херодот

    0 1 Отговор
    Явно на "великата" британия и един турчин и стига .
    Абе журналята, пишете как се е казвал дядо му на тоя рошльо.

    Коментиран от #3

  • 3 нали

    1 0 Отговор

    До коментар #2 от "херодот":

    Смотаняк, българите са 1000 пъти по-турци от Борис Джонсън. Това със сигурност..
Новини по държави: