Last news in Fakti

9 Октомври, 2019 17:57, обновена 9 Октомври, 2019 18:15 1 292 14

Мария Габриел се срещна с Бил Гейтс, обсъдиха сътрудничество

  • мария габриел-
  • бил гейтс-
  • хоризонт европа

Европейската комисия вижда това партньорство в контекст на Глобалното здравно партньорство с държавите-членки и африканските страни и може да бъде в рамките на бъдещата програма "Хоризонт Европа"

Мария Габриел се срещна с Бил Гейтс, обсъдиха сътрудничество - 1
Снимка: Отдел Преса и медии, Представителство на ЕК в България

Комисарят за цифровата икономика и общество Мария Габриел се срещна със съоснователя на „Майкрософт“ Бил Гейтс. Двамата обсъдиха как може да се задълбочи сътрудничеството по общи приоритети за научноизследователска и развойна дейност за глобално здраве и чиста енергия.

Специален фокус те поставиха на съвместното финансиране за клинични изпитвания на лекарствени продукти за справяне с инфекциозните заболявания, засягащи предимно Африка на юг от Сахара, предадоха от представителството на ЕК у нас.

Стана ясно, че е нужна гъвкавост при финансирането на стратегически изследвания за болести, свързани с бедността. Комисар Габриел отбеляза, че Европейската комисия вижда това партньорство в контекст на Глобалното здравно партньорство с държавите-членки и африканските страни и може да бъде в рамките на бъдещата програма "Хоризонт Европа". Двамата разискваха и важността на бюджета за изследвания и иновации, които са от съществено значение за изпълнението на „зелената сделка“, както и възможностите, предоставяни от това партньорство. Фондацията на Бил Гейтс възнамерява да увеличи своята част от бюджета с 20 милиарда щатски долара на година.

„Нужно е да развием по-тясно сътрудничество между множество участници на инвестиционния фронт, за да се превърнат политическите приоритети в инвестиционни стратегии. Това е от съществено значение, за да имаме пробивни иновации в полза на компаниите, гражданите ни и за отговор на предизвикателствата на климата и енергията“, заяви българският еврокомисар Мария Габриел.


Поставете оценка:
Оценка 1 от 3 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 със сигурност

    10 2 Отговор
    го е смаяла
  • 2 Активист на БСП

    20 2 Отговор
    Това момиче е завършило в институт за компоти ! В Пловдив ! Представяте ли си какви глупости е дрънкалка на Били ???!!!
  • 3 Хк+йххххйххх

    5 2 Отговор
    Мале резил е М. Габ.....

    Коментиран от #14

  • 4 плевен

    6 1 Отговор
    Ще пратя каса с шампанско на всеки, който успее да повтори казаното от Марчето. Иначе от журналиста разбрах, че са обсъждали проблемите на Африка на юг от Сахара. Трогателно.
  • 5 Бах

    11 3 Отговор
    То това не прилича на жена , грозна във всякакъв смисъл. Това е една гърчава скоба , която е научила 20 актуални думи , фрази и ги върти умело при препитването и , и избирането и за комисар по нищо , просто да запълнят празната дупка в европарламента. Къде намират нашите такива същества да ни излагат. Но , какво да очакваме от такава държава , няма такава. Да им пикая на дЪРЖАВАТА. ТУРСКО ДА Е , ЩЕ Е ПО ДОБРЕ.

    Коментиран от #9

  • 6 Rado

    6 4 Отговор
    Русофолите мразят САЩ, но ползват Windows и то безплатно.

    Коментиран от #8

  • 7 Факт

    2 0 Отговор
    Фотошоп
  • 8 Huawei са номер 1

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "Rado":

    Linux , IOS , Harmony нищо ли не ти говорят ?

    Коментиран от #10

  • 9 плевен

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Бах":

    Ако беше турско, вече да си в затвора. Анадъмо?
  • 10 Rado

    1 2 Отговор

    До коментар #8 от "Huawei са номер 1":

    Ти от Линукс или от Harmony написа коментара? По-вероятно е да е от американските iOS, Android или Windows. А и изброените от теб нямат нищо общо с Русия.
  • 11 Тази мария габриел ще и го напраскам в г

    1 0 Отговор
    Е добре бе мухлйо като е по добре американското е покажи го на народа ите да сравният комунизма или американското е по добре
  • 12 ха ха ха

    2 0 Отговор
    билито пробутва мръсни ваксини от години на африканци и индийци... време е и на нас да ги приложат!
  • 13 ел Телехеран

    1 0 Отговор
    Това Европейски съюз ли е или Африкански?!??
  • 14 ел Телехеран

    1 0 Отговор

    До коментар #3 от "Хк+йххххйххх":

    Гаргамела