16 Октомври, 2019 13:08 1 163 3

Хората на Тръмп му остават верни

  • доналд тръмп-
  • майк пенс-
  • руди джулиани-
  • импийчмънт-
  • джо байдън

Майк Пенс и Руди Джулиани няма да сътрудничат на разследването за импийчмънт срещу президента

Хората на Тръмп му остават верни - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс и личният адвокат на Доналд Тръмп Руди Джулиани няма да сътрудничат на воденото от контролираната от демократите Камара на представителите разследване за импийчмънт срещу президента, предаде Ройтерс.

Пентагонът от своя страна заяви, че няма да изпълни искането на долната камара на Конгреса да ѝ предаде документи, имащи отношение към опитите на Тръмп да окаже натиск върху Украйна да разследва потенциалния му съперник от демократите на президентските избори в Съединените щати догодина Джо Байдън.

Това е поредният пример за решимостта на американския президент да пречи на разследването за импийчмънт, което заплашва да погълне президентския му мандат.

"Доказателствата за възпрепятстване на Конгреса продължават да се трупат", заяви на пресконференция председателят на комисията по разузнаването в Камарата на представителите Адам Шиф.

Помощник-държавният секретар за Европа и Евразия Джордж Кент е заявил при изслушване при закрити врата, че е бил обезпокоен от опитите на Джулиани и други хора да оказват натиск върху Украйна, каза присъствал конгресмен.

Хората на Тръмп му остават верни

Ако Камарата на представителите реши да повдигне обвинения на президента, тогава контролираният от републиканците Сенат ще трябва да реши на процес дали да го отстрани от поста. Това е малко вероятно на този етап, тъй като малко републикански сенатори критикуват Тръмп.

Американците са почти разделени по въпроса дали президентът трябва да бъде отстранен, показва проучване на Ройтерс и института Ипсос. 43 процента от участниците в допитването подкрепят импийчмънта на Тръмп, а 42% са против. 14 на сто не са сигурни.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Айдемир

    2 2 Отговор
    Бедна мизерна България и велика и силна Турция защо така?
  • 2 Фейсбук

    4 0 Отговор
    Без,, верни,, хора на никъде...!!!!
  • 3 ПЕНКО

    0 0 Отговор
    АБЕ И КЬОРАВИЯ И ГЛУХИЯ РАЗБРАХА , ЧЕ ЕВРЕИТЕ В САЩ "ГРЕБАТ СУГРЕБИ " -ОТ МЪКА ПО ЗАГУБЕНАТА СИ ЦИОНИСТКА ВЛАСТ НАД АГЛО-ИРЛАНДО -ИТАЛИАНО -ЛАТИНОСИТЕ !!!! РОЙТЕРС Е ЕВРЕЙСКО ОТРОЧЕ -ХОЛИЛОЛИ УУД СЪЩО И СНН- СЪЩО И СЕ ОПИТВАТ СЕМИТИТЕ ДА СИ "УАПАТ" ЛАКЪТЯ !!!!!!!!!!!!!!