Last news in Fakti

21 Октомври, 2019 17:55 1 185 1

Испанският премиер отказа да се срещне с лидера на Каталуния

  • каталуния-
  • барселона-
  • испания-
  • премиер-
  • педро санчес

Протестите продължават

Испанският премиер отказа да се срещне с лидера на Каталуния - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Министър-председателят на Испания Педро Санчес посети Барселона след седмица на протести на каталунските сепаратисти, като игнорира призивите за среща с подкрепящите независимостта местни водачи и обвини лидера на областта Ким Тора, че не е изпълнил задълженията си за възстановяването на реда, предаде "Ройтерс".

При посещението си в регионалната столица Педро Санчес бе посрещнат от стотици мирни демонстранти, които пееха каталунския химн и издигаха плакати, които го призоваваха "да седне и да разговаря" с местното правителство.

Санчес не прие предложението на лидера на Каталуния Ким Тора за преговори в Барселона. Придружен от министъра на вътрешните работи на Испания Фернандо Гранде-Марласка Санчес посети местната централа на националната полиция и болниците, където се срещна със служители на силите на реда, пострадали при протестите.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: